Η κορώνα που σκόνταψε στη φάτνη

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Περίπου πριν από ένα μήνα επικοινώνησε μαζί μου η συγγραφέας Σωτηρία Κυρμανίδου προτείνοντάς μου να διαβάσω καί να γράψω μία περιεκτική άποψη για το νέο της παιδικό παραμύθι,με τίτλο ''Η κορώνα που σκόνταψε στη φάτνη" που θα κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Η χαρά καί η ευγνωμοσύνη που ένιωσα ήταν πολύ μεγάλη για αυτήν την τιμή που μου έκανε καί δέχθηκα απευθείας. Βλέπετε,εκτιμώ πολύ τη συνολική της συγγραφική παρουσία καί το ήθος της που μεταφέρεται καί στα παιδικά της βιβλία. Έχοντας,πλέον,την έντυπη έκδοση του παραμυθιού στα χέρια μου,μπορώ να σας παρουσιάσω την άποψή μου γι'αυτό,όπως αυτή περιέχεται στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

''Η ΚΟΡΩΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ'' 

   Ο ερχομός του κορωνοϊού στη ζωή μας είναι αλήθεια πως έχει φέρει τα πάνω-κάτω παγκοσμίως. Εκατομμύρια άνθρωποι,δυστυχώς,έχουν χάσει τη ζωή τους,αφήνοντας πίσω τους αγαπημένους τους. Παντού επικρατεί μία κατήφεια καί μικροί καί μεγάλοι μοιάζει να έχουν χάσει το χαμόγελό τους,ακόμη καί την όρεξη για ζωή. Περνάνε οι μήνες καί οι εποχές καί οδηγούμαστε προς την μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας,τα Χριστούγεννα,καί τίποτα δεν θυμίζει γιορτινές μέρες. Άν καί εμείς οι ενήλικες θεωρούμε πως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος των όσων συμβαίνουν γύρω μας καί πως δεν μπορούν να νιώσουν ανάλογο φόβο,η αλήθεια είναι πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το παιδικό τους μυαλουδάκι αντιλαμβάνεται τα πάντα. 

    Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω πως τα παραμύθια είναι η πιο κατάλληλη λύση για να μιλήσουμε στα παιδιά,να τους εξηγήσουμε καί να λάβουν χρήσιμα μαθήματα. Η συγγραφέας Σωτηρία Κυρμανίδου μέσα από το νέο της χριστουγεννιάτικο παραμύθι με τίτλο ''Η ΚΟΡΩΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ" θα ακουμπήσει πάνω στις ψυχές των μικρών παιδιών. Ο λόγος της τόσο οικείος καί ευγενικός που μοιάζει σαν να τα αγκαλιάζει. Θα τους δώσει δύναμη καί ελπίδα. Όχι! Ο κορωνοϊός δεν είναι ανίκητος. Όλοι κι όλες μαζί ενωμένοι/ες έχοντας πίστη καί χωρίς να το βάζουμε κάτω,μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ας έχουμε πίστη καί ο Χριστός θα σταθεί δίπλα μας σας αρωγός καί σε αυτή τη δύσκολη μάχη.

   Σύντροφός μας σε αυτό το νοερό ταξίδι της ψυχής,ο μικρός Νάσος καί ο τρόπος που εκείνος βιώνει όλη την καθημερινή μας πραγματικότητα μέσα από τα δικά του μάτια. Άραγε,ποια είναι η αποστολή του; Θα τα καταφέρει να την φέρει εις πέρας έχοντας στο πλάι του την βοήθεια του Χριστούλη καί της Παναγίας; Με ποιον τρόπο αυτό το τεράστιο απόθεμα αγάπης,που έχει μέσα στην ψυχή του,θα μεταλαμπαδευτεί καί στους γύρω του; 

   Ας ευχόμαστε τόσο τα φετινά Χριστούγεννα που θα έρθουν,όπως καί τα επόμενα από εδώ καί πέρα,να είναι ευλογημένα για όλον τον κόσμο. Το αστέρι,που φωτίζει στον ουρανό καί μας δείχνει τον δρόμο προς την φάτνη που ταπεινά γεννήθηκε ο μικρός Χριστός,είθε να γίνει η πυξίδα που θα μας οδηγεί καί θα μας βοηθήσει να μην χαθούμε.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!


Υ.Γ.  Α' Βραβείο παραμυθιού στον 1ο Χριστουγεννιάτικο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΑΚΑΒΙΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΝΑΤΥΠΟ






Η κορώνα που σκόνταψε στη φάτνη Η κορώνα που σκόνταψε στη φάτνη Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.