Δελτίο Τύπου-"Ελληνιστί"-Γιώργος Γρηγορόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ελληνιστί" του συγγραφέα μας Γιώργου Γρηγορόπουλου!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Όλοι έχουμε μια υποχρέωση, αυτός είναι ο κύριος λόγος της  ύπαρξής μας, να επιτελέσουμε ένα έργο, ν’ αφήσουμε κάτι πίσω μας που να υπήρξε άξιο λόγου. Η  παρακαταθήκη μας είναι η κόλαση και ο παράδεισος της ανθρωπότητας και η ψυχή μας, η κινητήρια δύναμη που καθορίζει την πορεία μας. Το χάος όμως, μιας ατέρμονης αποξήλωσης του κάθε τι που υπήρξε ηθικό θεμέλιο στο ανθρώπινο γίγνεσθαι, κακά τα ψέματα, δε μαζεύεται εύκολα πια. Δεν μπορεί να εναρμονιστεί με μια μαθηματική συσχέτιση στα πλαίσια μιας κάποιας λογικής σειράς, που επαληθεύει τα αποτελέσματα των αλληλουχιών του. Φανερώνεται μονάχα με ολογράμματα μέσα σε καλούπια προ – στοιχειοθετημένα εκ του πονηρού παρελθόντος, με νήματα καλοπλεγμένα σε στοές και κλειδωμένα δωμάτια. Όταν όμως η καμπυλότητα του βλέμματος οξύνεται, τότε αμβλύνεται η όψη της αντίληψης πέραν του προκαθορισμένου γεωμετρισμού που καθορίζει το τι  είναι τι. Ο ηθικός χάρτης της πορείας του καθένα μας λοιπόν, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος από επιρροές και νόρμες, θα πρέπει να διέπεται από τους προσωπικούς του κανόνες οι οποίοι ενέχουν τον σεβασμό στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, στο Θείο, και στη φύση, την αγαθή παιδαγωγό, που μας διδάσκει πώς να διαβιώσουμε αρμονικά αποφεύγοντας την ύβρη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1982. Σπούδασε δημοσιογραφία κι έχει εργαστεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή μουσικών στίχων, ποιημάτων και πεζών έργων. Για τα ποιήματά του και τα πεζά του έργα, έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του πολιτιστικού συλλόγου Αμφικτυονία Ελληνισμού, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, του λογοτεχνικού περιοδικού Κελαινώ και του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος, ενώ έχει διακριθεί από αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους, όπως ο όμιλος για την Unesco, ο αθλητικός, πολιτιστικός, επιστημονικός σύλλογος ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ., ο πολιτιστικός σύλλογος λόγου και μουσικής ΛΙΝΟΣ, η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης και η Βιβλιοθήκη Σπάρτου.

Τα ποιήματά του και η αρθρογραφία του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικά ποιητικά ανθολόγια, λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες ενημέρωσης. Τον Ιούνιο του 2020, εκδόθηκε η πρώτη του προσωπική ποιητική συλλογή Έσσεται Ήμαρ από τις εκδόσεις 24 Γράμματα, ενώ μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει η δεύτερη ποιητική συλλογή του Ώσμωσις από τις εκδόσεις Άρωμα.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή Διηγημάτων

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 114

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-014-1

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "Ελληνιστί" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/ελληνιστί/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!




Δελτίο Τύπου-"Ελληνιστί"-Γιώργος Γρηγορόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ελληνιστί"-Γιώργος Γρηγορόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 28, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.