Η χαμένη προφητεία της Σεούλ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Επανέρχομαι μετά από μέρες με μία πρόταση βιβλίου για τους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας καί για όσους/ες επιθυμούν να έρθουν σε μία πρώτη επαφή μαζί της. Ο λόγος για το πρώτο λογοτεχνικό βημα του ανερχόμενου συγγραφέα Πάνου Νέζου,με τίτλο ''Η χαμένη προφητεία της Σεούλ",που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Η χαρά μου μεγάλη,όχι επειδή θα διάβαζα ακόμη ένα βιβλίο φαντασίας,μα διότι θα ανακάλυπτα την γραφή ενός νέου δημιουργού. Όπως έχω ξαναπεί,για μένα είναι σημαντική η παρουσία καί η προσφορά νέων πενών πάντα στον χώρο της εγχώριας,κι όχι μόνο,λογοτεχνίας. Έχοντας,λοιπόν,ως έμπνευση ο συγγραφέας την αγάπη που τρέφει για την Κορέα καί τον πολιτισμό της,μας παρουσιάζει μία ιστορία φαντασίας γεμάτη από εξωπραγματικά πλάσματα,μία πανάρχαια καί σκοτεινή προφητεία που χάνεται στο βάθος των αιώνων καί αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρωθεί,καθώς καί την παρουσία παράλληλων κόσμων καί συμπάντων με το δικό μας. 

Περιγραφή:

Τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν σχεδόν στη μέση της απόστασης, μέχρι να σταματήσει και να ανοίξουν οι πόρτες, ξαφνικά φαίνεται να ξεπροβάλλει και να αιωρείται κάτι που έμοιαζε με σκουληκότρυπα (σαν αυτές για τις οποίες του είχε μιλήσει ο πατέρας του) και την ίδια στιγμή το τρένο (ήταν λες και) πέρασε μέσα της και εξαφανίστηκε! Ένας συρμός του μετρό γεμάτος κόσμο που εξαφανίζεται, ένας σκοτεινός παράλληλος κόσμος που κυβερνάται από ένα φοβερό και τρομερό τέρας, ένας εκλεκτός, μια νεράιδα και μια γυναίκα σαμάνος συνθέτουν μια αρχαία προφητεία που βγαίνει αληθινή μετά από χιλιάδες χρόνια. Η σύγχρονη μεγαλούπολη της Σεούλ αποτελεί τον τόπο από όπου θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν όλα σύμφωνα με την προφητεία.
Τελικά θα επικρατήσει το Φως και η ανθρωπότητα θα σωθεί ή θα παραμείνει το Σκότος και θα οδηγηθούμε στον αφανισμό; Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένας αλλιώτικος κόσμος, που σε κάνει να βουτήξεις μέσα του, να νιώσεις την ατμόσφαιρα του, κάτι σαν κόμικ και ταινία μαζί. Ένα σκοτεινό παραμύθι μαγείας και τρόμου, ένα δυνατό ανάγνωσμα που σε παρασέρνει στη δίνη του εξωπραγματικού, μια μείξη φαντασίας και πραγματικότητας.

  Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Απλός κι ευνόητος λόγος συγγραφέα
- Οικείο λεξιλόγιο ενισχυμένο κατά τόπους με κορεάτικες λέξεις
- Η αγωνία καί το μυστήριο κάνουν κλιμακωτά την εμφάνισή τους
- Συνεχόμενη ροή γεγονότων

   Σε γενικότερο πλαίσιο μιλάμε για μία καλή αρχική προσπάθεια του συγγραφέα,που αν δουλέψει πάνω στην γραφή του,μελλοντικά θα μας προσφέρει ακόμη πιο αξιόλογα έργα. Εμένα το συγκεκριμένο βιβλίο με έκανε να περάσω όμορφα καί γιατί όχι,να μην το αναζητήσετε κι εσείς;
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΑΝΟΣ ΝΕΖΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΙΡΑ: ΣΚΙΕΣ


  









Η χαμένη προφητεία της Σεούλ Η χαμένη προφητεία της Σεούλ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.