Πικραλίδα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Θέλετε να μυηθείτε στην ομορφιά της ποίησης,αλλά για κάποιους λόγους διστάζετε;
Δηλώνετε εραστές/ερωμένες της ποίησης καί αναζητάτε το νέο αντικείμενο του πόθου σας;
Ε,λοιπόν,σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε,σας έχω μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Ο λόγος για την νέα ποιητική συλλογή της ποιήτριας Κικής Σαλαμούρα,με τίτλο ''Πικραλίδα'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής.
  ''Πικραλίδα'',όπως προείπα ο τίτλος που επιλέγει η ποιήτρια για το σύνολο της συλλογής καί θεωρώ πως έρχεται να αποδώσει όλη αυτήν την επίγευση που μπορεί να μας έχει αφήσει στα χείλη όλη αυτή η επίπονη κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Μα πόσες φορές δεν έχουμε όλοι κι όλες πει πως έτσι γλυκόπικρη είναι η ζωή καί εμείς το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην σταματήσουμε να ελπίζουμε καί να ονειρευόμαστε;
  "Αυτή η συλλογή έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Περιγράφει τα συναισθήματα της εποχής σε κάποια γειτονιά, σε κάποια χώρα, όπως τα συνέλαβα, και εσείς θα τα ερμηνεύσετε. Τα ποιήματα αφέθηκαν ελεύθερα να διαλέξουν το σχήμα που τους ταιριάζει για να μας ταξιδέψουν με τις δυνάμεις τους, όπου ο νους επιθυμήσει." θα πει η ποιήτρια απευθυνόμενη στους αναγνώστες καί στις αναγνώστριες που θα επιθυμήσουν να διαβάσουν το παρόν έργο.
   Ξεκινώντας την ανάγνωση των ποιημάτων,δεν σας το κρύβω πως ήθελα να διαπιστώσω το αν ίσχυαν,ή,όχι τα λεγόμενα της ποιήτριας. Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο καί δεν τα είπε απλά καί μόνο για να μας εντυπωσιάσει,ή,για να μας κάνει να μην σταθούμε σε τυχόν άλλες αστοχίες. Ναι,είναι μία αλλιώτικη ποιητική συλλογή με το δικό της ύφος που μας γεννά πολλά κι αντικρουόμενα συναισθήματα.
   Θετικά στοιχεία ποιητικής συλλογής:
- Ατίθασος,αδάμαστος καί εξομολογητικός λόγος
- Άφθονο λεξιλόγιο
- Οικεία παραδείγματα
- Ορθή χρήση εκφραστικών μέσων
- Δυνατότητα ο καθένας καί η καθεμία να λάβει κάτι ξεχωριστό
  Εμένα με ικανοποίησε ως συλλογή. Εσείς θα την επιλέξετε,ή,θα σας φοβίσει η πικραλίδα; 
Καλή ανάγνωση!

ΠΟΙΗΤΡΙΑ: ΚΙΚΗ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ





Πικραλίδα Πικραλίδα Reviewed by Dominica on Ιουνίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.