Γ.Β.Φ. ΧΕΓΚΕΛ-Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών-Βιβλ.1ο: Η φαρμακωμένη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Γ.Β.Φ. ΧΕΓΚΕΛ-Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών-Βιβλ.1ο: Η φαρμακωμένη

Συγγραφέας: Σταμάτης Γιακουμής

Διάβασα καί σας προτείνω ένα εναλλακτικό μυθιστόρημα που παντρεύει αρμονικά το μεταφυσικό καί την φαντασία με την φιλοσοφία. Το βιβλίο,με τίτλο ''Η φαρμακωμένη" του συγγραφέα Σταμάτη Γιακουμή,που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017 απ΄τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές,ανοίγει την σειρά βιβλίων ''Γ.Β.Φ. ΧΕΓΚΕΛ-Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών". Όντας ο συγγραφέας,διδάκτωρ φιλοσοφίας,εμπνευσμένος από τον αγαπημένο του Γερμανό φιλόσοφο Γκέοργκ Βίλχελμ Φρίντριχ Χέγκελ,μέσα από την υπόθεση του βιβλίου του,θα μας μιλήσει για το ζήτημα της ζωής καί του θανάτου,των παράλληλων κόσμων καί της μετενσάρκωσης καί κυρίως στον τρόπο που τα αντιμετωπίζει καί τα αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος νους,που δεν χρειάζεται πάντα να έχει επιστημονικές γνώσεις. Κι αυτό με λόγο απλό καί κατανοητό. Βέβαια,υπάρχουν καί κάποια λυρικά καί σαρκαστικά/καυστικά σημεία που προσδίδουν έναν άλλον τόνο σε όλο το βιβλίο.

Περιγραφή:

Μία ερωτευμένη ψάχνει τα ίχνη του αγαπημένου της, αλλά βλέπει ότι ανάμεσά τους υψώνονται ανυπέρβλητα τείχη στο χώρο και στο χρόνο. Θα πρέπει να διανύσει ένα μακρύ δρόμο σε σκοτεινό ρουμάνι και πύλες σκαιές, όπου χρειάζεται εξειδικευμένος οδηγός, μύστης και κλειδούχος, που να ξέρει κρυψώνες, μονοπάτια και μυστικά περάσματα. Ο Χέγκελ είναι ο μόνος που συγκεντρώνει τις υψηλές συστάσεις για μια τέτοια αποστολή. Το σήμα της αναχώρησης δίνεται, μα ταξίδι δεν είναι. Ξεσπάει, μάλλον, ένας στροβιλισμός μέσα στις παράλληλες διαστάσεις, κρυφτούλι με πλάσματα φανταστικά, ισορρόπηση στα όρια της ανθρώπινης σκέψης, που φέρνει απροσδόκητα ανταύγειες και χρώμα στα θαμπά περιγράμματα, άρωμα και γεύση σε αραχνιασμένες στιγμές.   Μέσα στο θυελλώδες διάβα, και επ’ ευκαιρία της περιπέτειας αυτής, ο Χέγκελ με την ευκολία που τον διακρίνει, δίνει λύσεις σε όλα τα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, αρκεί να διαθέτει κανείς διάθεση να ακούσει και βούληση για να πεισθεί.   

Για όσους/ες ενδιαφέρεστε,σας παραθέτω όλους τους τίτλους της σειράς (με σειρά έκδοσης):

1) Γ.Β.Φ. ΧΕΓΚΕΛ-Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών-Βιβλ.1ο: Η φαρμακωμένη

2) Γ.Β.Φ. Χέγκελ-Γραφείο Μεταφυσικών Υποθέσεων, Β.2ο-Εναντίον Σοπενχαουερ

3) ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Νο 3 Χαμένος ορίζων

4) ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Νο 4 Ατλάντις

5) Χέγκελ, Γραφείο Μεταφυσικών Υποθέσεων, Νο.5 Οι πόροι του χρυσού

6) Χέγκελ, Γραφείο Μεταφυσικών Υποθέσεων, Νο.6 Τελευταία νύχτα

7) Εργάτες της μοίρας- Χέγκελ γραφείο μεταφυσικών υποθέσεων Νο7

8) Διονύσιος Σολωμός- Χέγκελ Γραφείο Μεταφυσικών Υποθέσεων Νο8

Αναζητήστε το/τα! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί/ουν από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Σειρά: Scienco-fikcio

Γ.Β.Φ. ΧΕΓΚΕΛ-Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών-Βιβλ.1ο: Η φαρμακωμένη Γ.Β.Φ. ΧΕΓΚΕΛ-Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών-Βιβλ.1ο: Η φαρμακωμένη Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.