Ο κύριος Θωμαΐνος


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο κύριος Θωμαΐνος

Συγγραφέας: Βασιλική Γεωργίου

Από τις εκδόσεις Φίλντισι κυκλοφορεί το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Βασιλικής Γεωργίου,με τίτλο ''Ο κύριος Θωμαΐνος'',όπου μέσα στις σελίδες του θα βρούμε τις ιστορίες με τις περιπέτειες του κυρίου Θωμαϊνου με τίτλους ''Ο κύριος Θωμαΐνος και η Σκιά του'' και ''Ο κύριος Θωμαΐνος και ο Μαραμένος Φίλων''. Ένα πολύ εύθυμο καί καλογραμμένο βιβλίο που διδάσκει καί ψυχαγωγεί τα μικρά παιδιά. Μάλιστα,την όμορφη εικονογράφηση του βιβλίου έχει επιμεληθεί με πολλή αγάπη η κυρία Νανά Παπαδοπούλου.

Περιγραφή: 

Σε μια χώρα μακρινή, τη Χρωματζαλία, κάθε σπίτι έχει την καπνοδόχο του που τη στολίζει ένα κοκόρι στην κορυφή της. Ο καπνοδοχοκαθαριστής αυτής της χώρας, με την καπελαδούρα του, φέρνει τα πάνω κάτω μόνο με μια σφυρίχτρα. Το ελάττωμά του (μάλλον  το κόλλησε από τα κοκόρια των καπνοδόχων) είναι να κοκορεύεται συνεχώς, κι αυτό θα το πληρώσει χάνοντας μια σπάνια φιλία. Πόσο την απογοήτευσε, χωρίς να το σκεφτεί, τη φίλη του τη Σκιά! Ένα πλήθος χαρακτήρων κυκλοφορεί γύρω από τον πανύψηλο κύριο Θωμαΐνο, προσφέροντας στους αναγνώστες αμέτρητα συναισθήματα, εκπλήξεις και ανατροπές. Το βιβλίο γράφτηκε για να ονειρευτούν περισσότερο όσοι ονειρεύονται, όπως ο Μαραμένος Φίλων, ταξιδευτής ακούραστος, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτάσει στη Χρωματζαλία. «Να μπορούσαν τα καπέλα να καταβρόχθιζαν τις κακές σκέψεις των ανθρώπων!», εύχεται ο Θωμαΐνος μας που τώρα κατασκευάζει καπέλα.                        

Η συγγραφέας Βασιλική Γεωργίου μέσα από τις ιστορίες του βιβλίου της επιθυμεί να μεταδώσει στα παιδιά την αξία της φιλίας,την σωστή διαχείριση των συναισθημάτων,της προσφοράς στους γύρω μας,της αλληλεγγύης καί της ελπίδας. Ο λόγος της είναι ντυμένος με όμορφες λέξεις,ζεστασιά καί πολύχρωμα συναισθήματα. Οι προτάσεις είναι σύντομες καί το λεξιλόγιο άφθονο. Τα ποιήματα,που υπάρχουν σε αρκετά σημεία της αφήγησης,λειτουργούν σαν άλλοι στίχοι τραγουδιών καί προσδίδουν μία πιο εύθυμη νότα σε όλο το κείμενο καί καθιστούν ακόμη πιο θελκτικό το βιβλίο καί προσιτό στα μικρά παιδιά. Ένα όμορφο,στο σύνολό του,παιδικό παραμύθι που μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις καί σας προτρέπω να αναζητήσετε κι εσείς.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΦΙΛΝΤΙΣΙ


Ο κύριος Θωμαΐνος Ο κύριος Θωμαΐνος Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.