Η μαντική μηχανή και άλλες καθημερινές συγκινήσεις


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η μαντική μηχανή και άλλες καθημερινές συγκινήσεις

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Βαλκανάς

Ως αναγνώστρια αγαπώ να παρατηρώ τους/τις συγγραφείς να παίρνουν ακόμη καί τις πιο απλές λέξεις καί να τις μετουσιώνουν σε κάτι σημαντικό καί με βαθύ νόημα. Να τις καθιστούν τόσο σαγηνευτικές για το μυαλό καί την ψυχή μας. Ένας εξ αυτών καί ο συγγραφέας Αλέξανδρος Βαλκανάς με το πρώτο του βιβλίο,με τίτλο ''Η μαντική μηχανή και άλλες καθημερινές συγκινήσεις",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν. Μία συλλογή αυτοτελών καί διαπεραστικών διηγημάτων που διαβάζονται με μία ανάσα. 
Διηγήματα,εσκεμμένα,άφυλα καί απρόσωπα που μέσα από την εκ πρώτης όψεως δωρικότητά τους αντικατοπτρίζουν στον απόλυτο βαθμό όλα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης εποχής,των ανθρώπινων σχέσεων,επιθυμιών καί σκέψεων. 
Διηγήματα που διαβάζονται απ'όλους κι όλες καί μας επιτρέπουν να βρούμε ένα κομμάτι του δικού μας εαυτού μέσα τους. 
Διηγήματα γραμμένα με λόγο πεζό που μοιάζουν σαν άλλα ποιήματα.
Διηγήματα σαν άλλες εικόνες της καθημερινότητας που ο λυρισμός τους ξεχύνεται καί μας κατακλύζει με ποικίλα αντιφατικά συναισθήματα.
Διηγήματα που ακροβατούν μεταξύ του ρεαλισμού καί του μεταφυσικού στοιχείου.
Διηγήματα τόσο ξένα καί τόσο οικεία την ίδια στιγμή.
Διηγήματα που με έκαναν να δω τα πάντα γύρω μου με μία αλλιώτικη ματιά.

Περιγραφή:

Μηχανές που μαντεύουν το μέλλον, λέξεις που αναζητούν έναν τόπο να αναπαυτούν, σπίτια με τα μάτια ερμητικά κλειστά, καπέλα που ταξιδεύουν και άλλες καθημερινές συγκινήσεις συνθέτουν ένα σύμπαν από σαράντα μία μικρές ιστορίες, όπου το παράδοξο συστήνεται ως πραγματικό. Και όπως στην περιπέτεια της ζωής αέναα το ευτράπελο συνυφαίνεται με το δραματικό, η απάντηση στο παράλογο τείνει στη σιωπή. Τότε, αναλαμβάνουν τα αντικείμενα να διηγηθούν τις ιστορίες που οι άνθρωποι αδυνατούν να πουν.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.


Η μαντική μηχανή και άλλες καθημερινές συγκινήσεις Η μαντική μηχανή και άλλες καθημερινές συγκινήσεις Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.