Δελτίο Τύπου-"Ονείρου σκιές"-Πελούσα Τσαντάκη-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ονείρου σκιές" της συγγραφέως μας Πελούσας Τσαντάκη!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένα πολυφωνικό βιβλίο, που διαπραγματεύεται τα 2.500 χρόνια της Ιστορίας της Ελλάδος, το παρόν και το παρελθόν, τον τουρκικό ζυγό και την Επανάσταση του 1821, τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου. Και τους Σουλτάνους.

“Η μυρωδιά του θανάτου με πήρε από την πόρτα. Καπνίλα, φτηνά ποτά και διάφορες αγκαλιές να με παρηγορήσουν. Στο σπίτι μας δεν είχε αλλάξει σχεδόν τίποτα από τότε. Κι όμως είχαν αλλάξει τόσα πολλά. Οι ζωές μας άλλαξαν. Τραγική φιγούρα, κουβαράκι στη γωνιά, η γιαγιά. Έζησε τόσες τραγωδίες και τώρα τη μεγαλύτερη. Καμιά δεν μπορούσε να συγκριθεί με αυτήν. Να θάβει τον γιο της. Χώθηκα στην αγκαλιά της. Μόνο αυτή την αγκαλιά είχα ανάγκη. Σχεδόν δεν με γνώρισε. Είχε γεράσει πολύ. Τόσος πόνος σε ένα τόσο δα μικρό καμαράκι.”

“«Τι κάνεις εσύ εδώ;» τον ρώτησα όταν ξαναβρήκα τη φωνή μου.«Βασίλεψε η Κωνσταντινούπολη, χωρίς εσένα».”

Πάλι ψέματα. Πόσα πιο πολλά ψέματα να πει. Μια ζωή ένα ψέμα. Κι εγώ πίστευα, γιατί τον αγαπούσα.

Οι ήρωες του μυθιστορήματος της Πελούσας Τσαντάκη δεν φοβούνται να εκφράσουν συναισθήματα, να αφηγηθούν ιστορίες, να μας μοιάσουν.

“Οι πόλεμοι είχαν τελειώσει προ πολλού και με έναν αναστεναγμό σκέφτηκε ότι μπορούσε να ξαναρχίσει να ζει. Και τότε το ρολόι χτύπησε έξι φορές και ήταν Σάββατο, έξι Αυγούστου του Δυο Χιλιάδες Δέκα Εξι. Γιατί η Ιστορία δεν σταματά ποτέ.”


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Πελούσα Τσαντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η ιστορία της οικογένειάς της ταξιδεύει στα παράλια της Μικράς Ασίας, της Βουλγαρίας και της Μακεδονίας. Μετά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στα οποία δίδασκε και διηύθυνε στην Αθήνα, αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Το πρώτο της μυθιστόρημα “Άλλα Λόγια” (2002), άφησε τους αναγνώστες με ένα ερωτηματικό. Το δεύτερο βιβλίο της “Γιατί δεν Κοιμάμαι τα βράδια” (2005), προσθέτει ένα θαυμαστικό, περιγράφοντας την ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο από το οποίο δεν πάσχει είναι η αϋπνία. Όσο για το τρίτο της μυθιστόρημα, “Αν Έχεις Τέτοιες Φίλες” (2012), ζωντανεύει αξίες και εικόνες μιας άλλης εποχής. Η Πελούσα Τσαντάκη το 2016 δημοσιεύει το τέταρτο βιβλίο της, αυτή τη φορά με τίτλο “Λαλαγγίτες με Μέλι”, καμιά σχέση με βιβλίο μαγειρικής. Το φθινόπωρο του 2017 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Φοβού τον Φόβον”. Το μυθιστόρημα “Ονείρου Σκιές” ακροβατεί στο φως και το σκοτάδι, το χθες και το τώρα,τον εφιάλτη και το όνειρο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 284

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-074-5

Τιμή: 14,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Ονείρου σκιές" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/oneirou-skies/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


 Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο Τύπου-"Ονείρου σκιές"-Πελούσα Τσαντάκη-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ονείρου σκιές"-Πελούσα Τσαντάκη-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.