Δελτίο Τύπου-"Παρασπόρος και άλλες ιστορίες"-Γιάννης Δίγκας-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Παρασπόρος και άλλες ιστορίες" του συγγραφέα μας Γιάννη Δίγκα!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Στον Παρασπόρο και τις άλλες δεκαπέντε μικρές ιστορίες που συνθέτουν αυτή τη συλλογή διηγημάτων, οι πρωταγωνιστές του μύθου, ήρωες και αντιήρωες οι περισσότεροι από αυτούς, δρουν και αντιδρούν, εγκλωβισμένοι πάντα στο αιώνιο δίπολο μεταξύ χαράς και οδύνης, δίπολο του οποίου οι πόλοι εναλλάσσονται συνεχώς, κάποτε μάλιστα με ταχύτητες ασύλληπτες και τρόπους αναπάντεχους, κάτω από την παντοδυναμία του ανελέητου χρόνου, ο οποίος ορίζει την εφήμερη ύπαρξη όλων των ανθρώπων. Κι έτσι, άλλοτε χαρούμενοι κι άλλοτε λυπημένοι, αλλά πάντοτε τραγικοί, στο «τέλος της ημέρας» κοινωνούν όλοι τους από τη ζωή την ίδια γεύση.

Γλυκόπικρη, ίδια με αυτή της ζωής όλων μας.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


O Γιάννης Δίγκας γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στις Σέρρες. Σπούδασε Παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτορας της Κοινωνιολογίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η διδακτορική του διατριβή εκδόθηκε από τις εκδόσεις Σάκκουλα με τίτλο Ο Νομικός Ρεαλισμός στο έργο του Roscoe Pound (2012). Από τις εκδόσεις Ελκυστής εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Ο Μπίλλυ και η Αμαλία στο νησί (2020). Διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και περιλαμβάνονται σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικά έργα.

Μετά από πολλά χρόνια διαμονής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στις Σέρρες, όπου ζει. Είναι καθηγητής κοινωνικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ειδικότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Αμερικανική Κοινωνιολογία του Δικαίου και την Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Σερρών Νατάσα Πεταλά και πατέρας δύο κοριτσιών, της Μαρίας και της Κατερίνας.

Αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία και τη γυμναστική.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή Διηγημάτων

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 88

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-114-8

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Παρασπόρος και άλλες ιστορίες" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/parasporos/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


  Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο Τύπου-"Παρασπόρος και άλλες ιστορίες"-Γιάννης Δίγκας-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Παρασπόρος και άλλες ιστορίες"-Γιάννης Δίγκας-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Απριλίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.