Δελτίο τύπου-"Μέσα από τα μάτια της Ζωής!"-Βούλα Παπατσιφλικιώτη-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Μέσα από τα μάτια της Ζωής!" της συγγραφέως μας Βούλας Παπατσιφλικιώτη!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Όπως σου ξαναείπα ψυχούλα μου η ζωή είναι ένα συνεχόμενο ταξίδι, με εναλλαγή προσώπων και καταστάσεων. Όπως αυτή η πόλη, η ομορφότερη όλων των πόλεων. Στέκει, αντέχει, γοητεύει και προχωράει. Σαν και την ψυχή της Ρωμιοσύνης, η καρδιά της θα χτυπάει πάντα σε κάθε σοκάκι. Οι Ρωμιοί της Πόλης είναι σαν τους γλάρους της, όσο και να πετάξουν πάντα θα γυρνούν εδώ και ποτέ δε θα λησμονούν αυτά τα χώματα, που τους τα στέρησαν άδικα αλλά δεν τα ξερίζωσαν από την ψυχή τους. Αυτή η αγάπη περνάει από γενιά σε γενιά, όπως ένα τραγούδι που μπορεί κάποτε να ξεχαστούν οι στίχοι αλλά η μελωδία θα στοιχειώνει όλο σου το είναι.

 

Ανάμεσα στα πολίτικα γλέντια και τις βεγγέρες γεννιέται ένας απαγορευμένος έρωτας. Μια πυρκαγιά κάνει στάχτη την αγάπη και το όνειρο. Τα πρέπει ισοπεδώνουν τα θέλω στη ζωή μιας γυναίκας. Το φοβερό πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 την ντύνει με τον μανδύα της προσφυγιάς ξεριζώνοντάς τη μια για πάντα από τη λατρεμένη της Κωνσταντινούπολη.

Μια νεαρή γυναίκα στο σήμερα μέσα σε μια μέρα βλέπει τη ζωή της να γκρεμίζεται. Έχοντας σαν πυξίδα ένα ημερολόγιο, δύο γαμήλια στέφανα και ένα ιδιαίτερο μενταγιόν ξεκινάει ένα ταξίδι αναμνήσεων και αποκαλύψεων, με τους ήχους, τα χρώματα και τα αρώματα της πλανεύτρας Πόλης να συντροφεύουν τα βήματά της. Και εκεί που θα πει ότι τα έχει δει όλα θα έρθει η πονηρή ζωή με σύμμαχο τον έρωτα να ανατρέψουν τα σχέδιά της, το σήμερα και το αύριό της.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Είναι Δημοσιογράφος (μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δημοσιογραφίας F.I.J.E.T.), δημιουργός και διαχειρίστρια της καλλιτεχνικής σελίδας “Duende-Art”, Παιδαγωγός και Συγγραφέας. Το παραμύθι της με τίτλο «Μάθε τον Φόβο να νικάς!» επανακυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ελκυστής. Το 2020 μεταφράστηκε στα Αγγλικά και κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συμμετέχει με διηγήματά της στις συλλογές διηγημάτων «Θέρος και Θεριά» (Εκδόσεις Ανάτυπο, 2016), «Οδός Αμαρτίας αριθμός 12» (Εκδόσεις Ανάτυπο, 2018) & «Συνέβη στη Θεσσαλονίκη» (Εκδόσεις Ελκυστής, 2023).

Είναι δημιουργός – δημοσιογράφος – διαχειρίστρια της καλλιτεχνικής σελίδας Duende-Art (www.duende-art.com).

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 296

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-160-5

Τιμή: 15,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Μέσα από τα μάτια της Ζωής!" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/mesa-apo-ta-matia-tis-zois/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Δελτίο τύπου-"Μέσα από τα μάτια της Ζωής!"-Βούλα Παπατσιφλικιώτη-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο τύπου-"Μέσα από τα μάτια της Ζωής!"-Βούλα Παπατσιφλικιώτη-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.