Συνέντευξη με την συγγραφέα Ελένη Σίντου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΣΙΝΤΟΥ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Ελένη Σίντου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο της, με τίτλο ''Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν από κάποιο βιβλιοπωλείο, είτε από το επίσημο site του εκδοτικού.


Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε, πρόσφατα, από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας με τίτλο ''Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο". Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι' αυτό;

Ε.Σ. Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά έτι μια φορά, για τη φιλοξενία στο blog σας Dominica Anat και να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, γεμάτες υγεία, αγάπη και ευημερία. Το βιβλίο Αδαμάντινα Τείχη, Φιανκέτο, είναι η δεύτερη περιπέτεια της Bell Jefferson και διαδραματίζεται στη Μεταπολεμική Ουκρανία. Η « ψυχρή σκύλα» επιστρέψει στην Πρώην Σοβιετική χώρα για να ζήσει τον έρωτα της ,με τον αγαπημένο της, Oleksandr Mihailovits, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις και συνομωσίες. Καλείται να παλέψει για αυτούς αγαπά και να αντεπιτεθεί με σκακιστική μαεστρία, ενάντια σε όσους απειλούν να βυθίσουν ξανά την Ουκρανία στο χάος. Είναι μια κατασκοπική περιπέτεια, με αρκετές δόσεις πολιτικού θρίλερ, θα έλεγα. Φυσικά, ο έρωτας παίζε ξανά καθοριστικό ρόλο, στις ζωές όλων των χαρακτήρων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Το βιβλίο σας ''Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο" αποτελεί την συνέχεια του βιβλίου σας ''Αδαμάντινα τείχη''. Τί να αναμένει το αναγνωστικό κοινό απ' αυτό; 

Ε.Σ. Το δεύτερο βιβλίο, κινείται επίσης στους ίδιους καταιγιστικούς ρυθμούς με το πρώτο, οπότε ο
έρωτας, η πολιτική, οι συνομωσίες, τα πάθη, τα λάθη και η ασταμάτητη δράση, συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Ταπεινά λοιπόν, προσδοκώ πως όσοι το διαβάσουν, θα ταξιδέψουν ξανά στις μαγευτικές ομορφιές της Ουκρανίας, θα θυμώσουν, θα αποδοκιμάσουν συμπεριφορές και θα εκπλαγούν από τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών. Σε αντίθεση με το πρώτο βιβλίο, ο εχθρός στο Φιανκέτο, είναι εσωτερικός και προσωπικά πιστεύω, πως αυτού του είδους οι εχθροί είναι οι χείριστοι όλων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για την συγγραφή του;

Ε.Σ. Χρειάστηκα περίπου τέσσερις μήνες, για να το ολοκληρώσω, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσα και την απαραίτητη έρευνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε, ήδη, σκεφτεί το πως επιθυμείτε να ολοκληρωθεί η ιστορία των προσώπων, ή, αφήνετε να σας οδηγούν εκείνα βιβλίο το βιβλίο;

Ε.Σ. Όταν συλλαμβάνω μια ιδέα, τα πρώτο που σκέφτομαι είναι η κατάληξη που θα έχουν οι πρωταγωνιστές μου, κακά τα ψέματα όμως, όταν το συγγραφικό ταξίδι ξεκινά, όλα αλλάζουν και οι ήρωες έχουν τον πρώτο λόγο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί να κρατήσει το αναγνωστικό κοινό ερχόμενο σε επαφή με το βιβλίο σας;

Ε.Σ. Θα σας πω αυτό που θεωρώ, ότι αξίζει να κρατήσουν. Ένας άνθρωπος που αγαπά ειλικρινά και έχοντας τον αλτρουισμό ως αρχή, μπορεί να κάνει τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα. Ακόμη και να οδηγηθεί σε συμπεριφορές μη αποδεκτές, με στόχο να προστατεύσει όλους όσους αγαπά. Βέβαια ο κάθε αναγνώστης λαμβάνει διαφορετικά μηνύματα από τα αναγνώσματα του και χαίρομαι ιδιαιτέρως, ακούγοντας σκέψεις και παρατηρήσεις, τις οποίες, ούτε εγώ η ίδια θα έκανα για το βιβλίο μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Tί θα ευχόσασταν στα πρόσωπα του βιβλίου σας;

Ε.Σ. Θα ευχόμουν, να παραμείνουν άμεμπτοι, ερωτευμένοι και ανυπότακτοι, διότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος, τί να αναμένουμε στο προσεχές μέλλον από την συγγραφέα Ελένη Σίντου;

Ε.Σ. Σε λίγες μέρες, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις CarmelasBooks, σε μορφή e-book, το μυθιστόρημα μου με τίτλο ‘’7 Κόκκινα Φεγγάρια’’. Πρόκειται για ένα ρομαντικό-κοινωνικό μυθιστόρημα. Επίσης, μέσα στο νέο έτος, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος της σειράς, Τα Δαιμόνια της Φύσης, με τίτλο Αλχημεία. Στο δικό μου πλάνο υπάρχει και η έκδοση ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, πριν παρέλθει το 2024.

Σας ευχαριστώ θερμά, για τη φιλοξενία και σας εύχομαι, να συνεχίσετε, να πορεύεστε με ευθυκρισία και ευρύτητα πνεύματος.


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat
Συνέντευξη με την συγγραφέα Ελένη Σίντου Συνέντευξη με την συγγραφέα Ελένη Σίντου Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.