Συνέντευξη με την συγγραφέα Κωνσταντίνα Μαλαχία


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΧΙΑ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Κωνσταντίνα Μαλαχία. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκύστης κυκλοφορεί το βιβλίο της, με τίτλο ''Όταν έπεσε η μάσκα". Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε, πρόσφατα, από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας με τίτλο ''Όταν έπεσε η μάσκα''. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι'αυτό;

Κ.Μ. Σε ευχαριστώ! Τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο. Κυκλοφόρησε στα μέσα του Δεκέμβρη του 2023. Πρόκειται για μια ιστορία που μιλά για αγάπες, για εθισμούς, απάτες και μεταξύ άλλων και για γυναικοκτονία. Κάτι που έγινε έντονα κατά την διάρκεια του Covid μέχρι και σήμερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή;

Κ.Μ. Η συγγραφή για μένα αποτέλεσε κομμάτι του εαυτού μου από τα δεκατρία μου κιόλας χρόνια. Ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω τις σκέψεις μου, αλλά και μια πραγματικότητα την οποία ζούμε, αλλά κανείς δεν παραδέχεται, αλλά ούτε και δέχεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας;

Κ.Μ. Η πρωταρχική έμπνευση ήρθε από έναν τυχαίο διαδικτυακό διαγωνισμό στην κατηγορία ρομάντζο. Για όσους ξέρουν την πλατφόρμα Wattpad, εκεί διεξήχθη ο διαγωνισμός, κάπου την χρονιά του 2019, αν δεν κάνω λάθος. Κάπου στην πορεία, όπως ανέφερα και παραπάνω, εμπνεύστηκα και από γεγονότα που γίνονται στην πραγματική ζωή. Για να είμαι ειλικρινής, η κάθε αυτού έμπνευση έρχεται μέσα από δικές μας προσωπικές στιγμές, αλλά και από τον έξω κόσμο.

EΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Κ.Μ. Ο χρόνος που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του ήταν δύο χρόνια. Ήταν στο συρτάρι για πολύ καιρό είναι η αλήθεια. Ήρθε στην επιφάνεια πολύ πιο αισθητά μέσα από το προσωπικό μου Blog. Εκεί έγινε αναγνωρίσιμο και οι αναγνώστες μου έδωσαν δύναμη να την ολοκληρώσω και να πάρει την μορφή που ξέρουμε σήμερα, δηλαδή σε μια όμορφη νουβέλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Πώς επιλέχθηκε ο τίτλος; Τί μπορεί να υπάρχει πίσω απ'αυτόν;

Κ.Μ. Ο τίτλος αποτελεί μέρος των προσωπικοτήτων των ηρώων, οι οποίοι αλλάζουν αισθητά όσο εξιστορούν την δική τους προσωπική ιστορία. Είναι σαν να φορούν οι ίδιοι μια μάσκα για να κρύψουν αυτό που είναι ή αυτό που έγιναν μέσα από τα γεγονότα και τις στιγμές τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Κ.Μ. Θα ήθελα να ευαισθητοποιηθούν ίσως, αλλά παράλληλα να αγαπήσουν και να μισήσουν ήρωες και καταστάσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Κ.Μ. Αγαπημένο βιβλίο είναι από την συγγραφέα Στέλλα Σωτήρκου με τίτλο ''Ρωγμή στο χρόνο''.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τέλος, τί να αναμένουμε στο μέλλον από την συγγραφέα Κωνσταντίνα Μαλαχία; Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Κ.Μ. Στο σύντομο μέλλον θα έρθει ένα κοινωνικό θρίλερ το οποίο μιλά για τον εκφοβισμό. Θίγει πολλά θέματα όπως είναι η εξωτερική εμφάνιση, οι διατροφικές διαταραχές κλπ. Είναι μια ιστορία που θέλω να ειπωθεί. Είναι μία από αυτές που αξίζει να διαβαστούν και να ταράξουν τα νερά. Το bullying είναι κάτι που χρόνια τώρα το παραβλέπουμε με την άποψη πως με ένα «δεν πειράζει ή όταν μεγαλώσεις, θα το ξεχάσεις». Είναι για μένα ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat





Συνέντευξη με την συγγραφέα Κωνσταντίνα Μαλαχία Συνέντευξη με την συγγραφέα Κωνσταντίνα Μαλαχία Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.