ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΜΙΑΝΟΣ | ΠΑΣΑ ΑΝΑΣΑ 1 - ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

 

kapa-home-export
 
***

γιώργος δομιανός

ΠΑΣΑ ΑΝΑΣΑ

δεύτερη έκδοση αναθεωρημένη

Επιμέλεια: Ειρήνη Γιαννάκη

Προμετωπίδα: Γιώργος Γούσης

Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

***

μη μιλάς· σταμάτα λίγο. έχεις ακούσει πώς αναπνέει η θάλασσα; έχεις πέσει μέσα σε γκρεμό ανθρώπου; το κόκκινο έχεις καταφέρει να το μυρίσεις; σε έχει ερεθίσει θρήνος;

pasa anasa domianos 2748
***

Αναλφάβητος μπροστά στα φυλλώματα της λεύκας και νήπιος μπροστά στο μυστήριο της ύπαρξης, ο γιώργος δομιανός εκθέτει σε πέντε πράξεις και σε αντικριστούς παραληρηματικούς —ή και όχι— μονολόγους αυτόν και αυτήν, μοναδικούς επιζώντες ενός ερωτικού μακελέματος.

Σαν το σκυλί με τα τρία πόδια που αλυχτά στην απόλυτη μοναξιά της νύχτας μας/της δικιάς μας νύχτας και της κάθε νύχτας που έχει σημαδέψει με πυρωμένο σίδερο ο πόνος της απώλειας και η άφατη απελπισία, ο ποιητής αποφασίζει να δείξει εμπιστοσύνη μόνο σε αυτούς που οι παιδικοί τους έρωτες τούς γέρασαν ενώ αποστρέφει το πρόσωπό του από όσους κάνουν την πίκρα τους κατοικίδιο ζώο με πιατάκι φαγητού.

Σε μία άγονη και αφιλόξενη για τέτοιες πολυτέλειες και λυρισμούς πραγματικότητα, ο γιώργος δομιανός μάς ξαφνιάζει με την κατάβαση του στις σκοτεινές επικράτειες του πόθου και μας υπενθυμίζει πώς ήταν κάποτε ή πώς εξακολουθεί να είναι η ιερατική λατρεία του αγαπημένου προσώπου που φτάνει έως και την εκμηδένιση του ερωτικού αντικειμένου, σε ό,τι εν τέλει βρίσκεται στη ρίζα κάθε γνήσιας ερωτικής έξαρσης.

Η ΠΑΣΑ ΑΝΑΣΑ η δεύτερη ποιητική σύνθεση του γιώργου δομιανού επανεκδίδεται αναθεωρημένη από την Κάπα Εκδοτική.

pasa anasa domianos 2747
pasa anasa domianos 2738

Κωδικός προϊόντος: 978-960-628-283-6
Κατηγορία: Ποίηση
Διαστάσεις: 20Χ10
Σελίδες: 64
Τιμή: 12,00 (χωρίς ΦΠΑ)

***

Ο γιώργος δομιανός γεννήθηκε και ζει πάντα στην Αθήνα. Ποιήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες. Το 2019 ανέβηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών η παράστασή του Φθογγικά πάθη.
Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του ΤΡΥΦΕΡΟΥΛΗΣ ΝΕΚΡΟΤΟΜΟΣ και ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΩ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ.

tryferoulis nekrotomos giorgos domianos 4709
ego tha sou po poulaki mou domanios 5203
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΜΙΑΝΟΣ | ΠΑΣΑ ΑΝΑΣΑ 1 - ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΜΙΑΝΟΣ | ΠΑΣΑ ΑΝΑΣΑ 1 - ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.