Συνέντευξη με τον συγγραφέα Τάκη Νταλάκο


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΑΚΗΣ ΝΤΑΛΑΚΟΣ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Τάκης Νταλάκος. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί το βιβλίο του, με τίτλο ''ΝοΜοΦοβία". Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού, είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε, πρόσφατα, από τις εκδόσεις Βακχικόν το βιβλίο σας με τίτλο ''ΝοΜοΦοβία''. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό;

Τ.Ν. Με αυτό το μυθιστόρημα ολοκληρώνεται μια τριλογία. Ο ερευνητής Χάρης Λουκάς, αναλαμβάνει τον έλεγχο μιας νέας περίπτωσης, που είναι ύποπτη για ασφαλιστική απάτη. Ενεργώντας σχεδόν πεισματικά, ακόμη και όταν διαπιστώνει ότι έχει μείνει μόνος, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια οργάνωση αδίστακτων εκτελεστών.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Τ.Ν. Πρόκειται για περιγραφή καταστάσεων που μπορούν να προκύψουν στην καθημερινότητα, και έχουν συρραφτεί έτσι ώστε να αποτελέσουν μια ενιαία ιστορία. Απαιτήθηκε χρόνος περίπου εννέα μηνών για να ολοκληρωθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας; 

Τ.Ν. Να περάσουν κάμποσες ευχάριστες ώρες διαβάζοντας το, και ίσως να ερευνήσουν κάποια αναφορά που έτυχε να τους κινήσει το ενδιαφέρον.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια καί για τα βιβλία σας ''Τρίλημμα'' καί ''Μακροβίπερα'';

Τ.Ν. Είναι τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας, όπου το βασικό πρόσωπο, ο ερευνητής Χάρης Λουκάς, ασχολείται με διαλευκάνσεις ασφαλιστικών υποθέσεων. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του και οι ευρηματικοί του χειρισμοί, αν και προσδίδουν ενδιαφέρον στην αναζήτηση της αλήθειας, αρκετά συχνά τον αφήνουν εκτεθειμένο σε κινδύνους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί επιλέγξατε να γράψετε βιβλία που ανήκουν στο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας; Τί σας ελκύει σε αυτήν;

Τ.Ν. Το βέβαιο είναι ότι δεν με ελκύει η τυφλή παραβατικότητα, με όσα καλλιτεχνικά καλούδια και αν στολίζονται οι περιγραφές της. Σαν είδος όμως, αφήνει περιθώρια για να περιγράφω μέσα από τις ιστορίες μου, τα αίτια και τις συνθήκες που οδηγούν κάποιους στο μεγαλύτερο αμάρτημα, την αφαίρεση ζωής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Τ.Ν. Οι «Αδελφοί Καραμάζοφ», του Ντοστογιέφσκι, είναι ξεχωριστό μυθιστόρημα. Αγαπημένος μου συγγραφέας, ο Φίλιπ Ντικ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος, τί να αναμένουμε στο μέλλον από τον συγγραφέα Τάκη Νταλάκο; Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Τ.Ν. Το νέο μυθιστόρημα το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει, δεν αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, αλλά πιστεύω ότι λόγω του θέματός του θα ενταχθεί και αυτό στην κατηγορία των «αστυνομικών», αν και η αστυνομία δεν παίζει κανένα ρόλο στην πλοκή του. Ελπίζω οι αναγνώστες να εστιάσουν στην διάσταση των γεγονότων που στοχεύω εγώ και όχι στα εγκλήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat


Συνέντευξη με τον συγγραφέα Τάκη Νταλάκο Συνέντευξη με τον συγγραφέα Τάκη Νταλάκο Reviewed by Dominica on Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.