Δημιούργησε Μια Ταυτότητα Ακόμα! - Εκδόσεις Ιβίσκος

Image

Δημιούργησε Μια Ταυτότητα Ακόμα!

Image

Τι ακριβώς ορίζεται ως ταυτότητα; Την ορίζω ως το σύνολο των σκέψεων, αντιλήψεων και πεποιθήσεων που θεωρούμε σαν τα πιο αληθινά στοιχεία της εσωτερικής μας ύπαρξης. Μπορείς να προσποιηθείς ή να ενεργήσεις με συγκεκριμένο τρόπο για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν μπορείς να πεις ψέματα στον εαυτό σου, όταν πρόκειται για τα παραπάνω στοιχεία. Βαθιά μέσα σου, γνωρίζεις τι ισχύει για σένα.


Για να το θέσουμε διαφορετικά, η ταυτότητα ορίζεται ως εξής: αυτό που αντιλαμβανόμαστε για τον εαυτό μας είναι και αυτό που πιστεύουμε για εμάς.


Και σε αυτό το σημείο βρίσκεται το παράδοξο για την ταυτότητα. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή τους, αν άλλαζαν την ταυτότητά τους. Ωστόσο, αρκετοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα, ακόμα και αν είναι για το συμφέρον τους.


Είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις αυτό που είσαι γι’ αυτό που θα μπορούσες να γίνεις; H απάντηση θα έπρεπε να είναι ένα δυνατό «Ναι». Αυτό είναι ένα λογικό συμπέρασμα και θεωρείται προφανές, ωστόσο παραμένει μυστήριο γιατί τόσοι άνθρωποι παλεύουν με αυτό το θεμελιώδες ερώτημα. Δεν βρίσκεσαι σ’ αυτή τη Γη για να είσαι ένα κούτσουρο απελέκητο ή ένα σακί κάρβουνο αφημένο στο έδαφος. Η αποστολή σου είναι να συνεχίζεις να αναπτύσσεσαι, να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις να ζεις μια ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή. Αν λειτουργήσεις κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ταυτότητά σου θα αλλάξει.


Η ταυτότητα αποτελεί τόσο σημαντικό στοιχείο, επειδή ξεκλειδώνει πολλά άλλα εξαιρετικά στοιχεία στη ζωή σου. Όταν δημιουργείς Μια Ταυτότητα Ακόμα, δίνεις στον εαυτό σου το δώρο του ελέγχου υπαγορεύοντάς του εσωτερικά μηνύματα, αντί να αφεθείς να εξουσιάζεσαι από εξωτερικές δυνάμεις που έχουν υπονομεύσει την ευτυχία σου, πιθανότατα από την ημέρα που γεννήθηκες.


Απόσπασμα από το βιβλίο "Η Δύναμη του 1 Ακόμα"

Image
Δημιούργησε Μια Ταυτότητα Ακόμα! - Εκδόσεις Ιβίσκος Δημιούργησε Μια Ταυτότητα Ακόμα! - Εκδόσεις Ιβίσκος Reviewed by Dominica on Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.