Συνέντευξη με τον συγγραφέα Πάνο Παντελούκα


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΚΑΣ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Πάνος Παντελούκας. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί το βιβλίο του, με τίτλο ''Μυστήριο στην Παλμαρόλα". Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού, είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε, προ ολίγων ημερών, από τις εκδόσεις Βακχικόν το βιβλίο σας με τίτλο ''Μυστήριο στην Παλμαρόλα''. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι'αυτό;

Π.Π. Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι μία κλασσική αστυνομική ιστορία μυστηρίου, πάντα όμως διανθισμένη με στοιχεία ιστορικά, με ταξιδιωτικές περιγραφές και με γαστρονομικές “παρεμβάσεις” στην πλοκή. Έχει γρήγορη ροή και κινηματογραφική χροιά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Με ποιον τρόπο ''εισχώρησε'' η συγγραφή στη ζωή σας;

Π.Π. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, γράφω! Ακόμη και προς φίλους και οικογένεια ως παιδί έγραφα μακροσκελή και ολίγον λογοτεχνικά γράμματα. Κάποια στιγμή πριν μια δεκαετία πήρα την απόφαση να γράψω τα αστυνομικά μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Π.Π. Η έμπνευσή μου είναι σχεδόν πάντα η Ιταλία και ο τρόπος ζωής εκεί και η κουλτούρα της. Αλλά εμπνέομαι κυρίως από τους καθημερινούς ανθρώπους και την ίδια τη ζωή. Χρειάστηκε περίπου 7-8 μήνες για να το γράψω, διότι το έγραφα με διαλείμματα και ταξίδεψα στο μέρος όπου διαδραματίζεται η ιστορία.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Τί μπορεί να υποβόσκει πίσω από τον τίτλο ''Μυστήριο στην Παλμαρόλα'';

Π.Π. Ό,τι λέει. Ένα μυστήριο, μία δολοφονία που δύσκολα εξιχνιάζεται στην εξωτική ιταλική νήσο, Παλμαρόλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Π.Π. Να το σκεφτούν ίσως ως μία ταινία δράσης, να μπουν στον κόσμο μου και να αφεθούν στις σελίδες του για κάποιες ώρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Π.Π. Ζωρζ Σιμενόν, οι περιπέτειες του Επιθεωρητή Μαιγκρέ, συνολικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;

Π.Π. Μην διστάσετε ποτέ! Χαρτί, στυλό, σημειωματάριο ή κομπιούτερ, τάμπλετ ή ό,τι σας βολεύει. Αποτυπώστε το και δημιουργήστε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat



Συνέντευξη με τον συγγραφέα Πάνο Παντελούκα Συνέντευξη με τον συγγραφέα Πάνο Παντελούκα Reviewed by Dominica on Μαΐου 31, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.