Δελτίο Τύπου-"Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ"-Αντώνης Παπαδόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Σαν μαργαριτάρι από σ’ αγαπώ" του συγγραφέα μας Αντώνη Παπαδόπουλου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ό,τι και να λένε, δίκιο έχουν! Τώρα τους καταλαβαίνω κι εγώ. Τώρα όμως! Όχι τότε! Τότε είχα σηκώσει τον αμανέ ψηλά. Ήμουν ο Μεσσίας του κόσμου! Ήμουν ο Τσε, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, η Σόφι Σολ, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ! Με συγκλόνιζε η βαθιά πίστη και η αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα. Όμως, δυστυχώς, όταν μελετούσα τους μεγάλους, έμενα πιο πολύ στο ‘πού έφτασαν’ και λιγότερο στο ‘πώς έφτασαν’! Το ‘πού’ έχει δόξα και θαυμαστικά, το ‘πώς’ όμως έχει θυσία κι εγώ, φαίνεται, δεν ήμουν πρόθυμη για θυσίες.

Ναι, είχα ενταχθεί σε φοιτητική οργάνωση, αλλά όχι για ν’ αγωνιστώ. Ήθελα να με περιλούζει η αύρα της αγωνίστριας! Οι αγωνιστές πιστεύουν, αλλά δεν ανήκουν στον εαυτό τους! Όμως εγώ πίστευα στην Αντιγόνη, αλλά ανήκα και στην Αντιγόνη! Αυτή η στρεβλή αντίληψη για τον εαυτό μου, με απομάκρυνε από το παρελθόν. Όλα τα έσβησα! Τον τόπο μου, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς. Έσβησα και τον Τέλη… κι εκείνη την καρδιά στη λεύκα!

Και για να γίνω τα πάντα… τα έχασα όλα!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Αντώνης Παπαδόπουλος είναι συνταξιούχος δάσκαλος και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη γενέτειρα πόλη Καστοριά. Έχει εργαστεί σε διάφορα σχολεία της δυσπρόσιτης περιφέρειας καθώς και στο ιδιωτικό σχολείο του απόδημου ελληνισμού SAHETI του Γιοχάνεσμπουργκ. Η ενασχόλησή του με το θέατρο είναι ερασιτεχνική. Έχει συγκροτήσει διάφορες παιδικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν επανειλημμένα στις θεατρικές αίθουσες του νομού. Με τη συγκρότηση της θεατρικής ομάδας των Δασκάλων στον νομό Καστοριάς, ανέβηκαν τα κάτωθι θεατρικά έργα, τα οποία συνέγραψε και σκηνοθέτησε:

Α. Λαθρεπιβάτες της Ζωής (κωμωδία)

Β. Δυο κουταλιές ακόμα (με θέμα τη διατροφή)

Γ. Ζωοτροφές υπάρχουν! (επιθεώρηση)

Δ. Xe – COVID …για πάντα! (επιθεώρηση)

Το 1998 με τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Μαυροχωρίου, παρουσίασε το θεατρικό του έργο: «Καφενείον η Αλήθεια», μεταξύ άλλων και στο αδελφοποιημένο Γυμνάσιο Στροβόλου Κύπρου. Η ίδια παράσταση ανέβηκε την επόμενη χρονιά από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Στροβόλου.

Έχει εκδώσει από τις εκδόσεις Πατάκη τρία βιβλία ορθής χρήσης του γραπτού λόγου για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου:

Α. Γράφω, διαβάζω και παίζω.

Β. Ελάτε να παίξουμε «ορθογραφία»

Γ. Το παιχνίδι της Ορθογραφίας.

Πρόκειται σύντομα να εκδοθεί το παιδικό μυθιστόρημα: «Το παιδί που ήξερε να μιλάει με τα μάτια». Από τις Εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί η νουβέλα «Ελευθερία είναι σκοινιά κομμένα».

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 274

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-189-6

Τιμή: 14,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2024

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Σαν μαργαριτάρι από σ’ αγαπώ" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/san-margaritari/

Έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε, καλώντας μας στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά).

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Δελτίο Τύπου-"Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ"-Αντώνης Παπαδόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Σαν μαργαριτάρι από σ' αγαπώ"-Αντώνης Παπαδόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουνίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.