Πως είναι να νιώθεις πολλά και να μην μπορείς να το διαχειριστείς


                                                          Photo by Steve Halama

                                        Γράφει η συγγραφέας κυρία Άντα Αντρέου

                      Πως είναι να νιώθεις πολλά και να μην μπορείς να το διαχειριστείς

   Αυτή η στήλη γεννήθηκε πριν μήνες για να μιλήσει για όλα. Αλλά κυρίως για τις επιθυμίες και τα πολλά πρόσωπα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Στο σημερινό άρθρο – έκπληξη θέλω να μιλήσω για όλα αυτά που νιώσαμε και μας παρέσυραν σε μια ζωή χωρίς έλεγχο.
   Όλοι κάποια στιγμή συγκλονιστήκαμε όταν ήρθε ένα σοκ στην ζωή μας. Ένας έρωτας που ποτέ δεν περιμέναμε να ζήσουμε και να νιώσουμε. Ένας έρωτας που μόνο με ένα άγγιγμα τάραξε τα πάντα μέσα μας. Κάποιοι δεν μίλησαν πότε. Κάποιοι φοβήθηκαν και κλείστηκαν στην φυλακή τους και άλλοι τολμήσαν να διεκδικήσουν το ανέφικτο. Άραγε εσείς τί θα κάνατε αν σας τύχαινε αυτό;
   Ένας απρόσμενος έρωτας ο οποίος μερικοί γνώριζαν πως δεν θα έβρισκαν ποτέ,έρχεται στην ζωή τους. Και έτσι απλά ο νόμος του Νεύτωνα για την βαρύτητα και όλες οι ψυχολογικές θεωρίες του Χόρχε Μπουκάι περί έρωτα συντρίβονται. Χάνεις τον έλεγχο. Zείς με την αμφιβολία. Ο φόβος βρίσκει θέση στην καθημερινότητά σου και το μυαλό σου γίνεται κουβάρι από τα πολλά σενάρια. Διότι αυτός είναι ο δυνατός έρωτας. Είναι κάτι που δεν περίμενες να συμβεί, που δεν πίστευες πως θα βρεις και όμως έρχεται απροκάλυπτα,απρόσμενα και σε διαλύει. Τον βρίσκεις στο πιο απίθανο πρόσωπο,σε κάποιον που πίστευες ότι ποτέ δεν θα σου άρεσε.
   Ο έρωτας είναι ένας ύπουλος δαίμονας και όχι ένα μικρό λευκό αγγελάκι με φτερά. Όταν βρίσκεις αυτόν τον έρωτα,οι ισορροπίες σου ισοπεδώνονται. Ξεφεύγουν τα πάντα από τα χέρια σου. Αναγνωρίζεις πράγματα στον εαυτό σου που δεν θεωρούσες ποτέ πως είχες. Σου βγάζει ένα πρόσωπο που είχες κρυμμένο αλλά δεν φανέρωσες ποτέ ως τώρα. Σε κάνει αυτό που ονειρευόσουν. Ένα άτομο που επιθυμούσες να είσαι αλλά συνεχώς έβρισκες εμπόδια μπροστά σου. Έπρεπε να δουλέψεις σκληρά για να γίνεις αυτό και ξαφνικά φανερώνεται αυτός και φέρνει το όνειρό σου σε μια απόλυτη αρμονία. Λές και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να σε χτυπήσει πισώπλατα και να σου πει: «Κοίτα, υπάρχω κι εγώ. Μην με ξεχνάς».
   Τί συμβαίνει όμως όταν αυτή η αρμονία βρίσκει εμπόδια; Μπορείς να δεχτείς ότι υφίσταται όταν υπάρχουν τόσα που σε κάνουν να πιστεύεις το αντίθετο; Είναι ένα παιχνίδι λογικής και καρδιάς. Παλεύεις για να ισορροπήσεις και να μην χάσεις τον εαυτό σου. Να μην επιστρέψουν οι δαίμονες σου και να μην καταστρέψεις την ψυχική σου ηρεμία. Πώς άραγε διαχειρίζεσαι αυτόν τον ανεμοστρόβιλο συναισθημάτων; Πώς αντιμετωπίζεις κάτι που ξεπερνάει και σένα τον ίδιο; 
                                                              Ζήσ'το!
     Παρασύρσου στο κύμα παίρνοντας το ρίσκο κι ας καταλήξεις μια διαλυμένη σανίδα στην μέση του ωκεανού. Μην φοβηθείς να αντικρίσεις αυτό που σου συμβαίνει. Αν διδάχτηκα κάτι στην ζωή είναι πως : «Ποτέ δεν έρχεται κάτι τυχαία στην ζωή σου». Για κάποιο λόγο ήρθε. Για κάποιο λόγο δεν πρέπει να το αγνοήσεις και για κάποιο λόγο πρέπει να το ζήσεις.
    Είμαστε μυστήρια τρένα οι άνθρωποι. Αποζητάμε να ζήσουμε έντονα όμως φοβόμαστε να ρισκάρουμε λόγω των πληγών του παρελθόντος. Οι πληγές όμως επουλώνονται με τον χρόνο. Πιθανότατα και με ένα καλό γιατρό να θεραπευτείς πιο σύντομα από όσο περίμενες. Η ζωή ήρθε για να μας γεμίσει πληγές και να μας υπενθυμίζει γιατί πρέπει να ζούμε και όχι απλά να επιβιώνουμε.
                                                              Ζήστε!
   Ρισκάρετε ακόμα κι αν σας φαίνεται ανήθικο και ανέφικτο. Εσείς καθορίζετε τον δρόμο σας, εσείς και η καρδιά σας. Και η καρδιά χρειάζεται την υπάκοη σας, γι’ αυτό άλλωστε είναι το τελευταίο όργανο που καθορίζει την ζωή ή τον θάνατο. Αυτή κρατάει την αναπνοή μας. Είναι στο δικό σας χέρι να την ξεριζώσετε ή να την αφήσετε ελεύθερη να γεμίσει  την ζωή σας πληγές, έρωτες και δυνατά συναισθήματα.

                Μην ξεχνάτε να νιώθετε! Είναι το σημαντικότερο πράγμα για ένα άνθρωπο.

Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)
Πως είναι να νιώθεις πολλά και να μην μπορείς να το διαχειριστείς Πως είναι να νιώθεις πολλά και να μην μπορείς να το διαχειριστείς Reviewed by Dominica on Ιουλίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.