Οι βρικόλακες της Λίλιθ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η φανταστική λογοτεχνία στην Ελλάδα έχει αρχίσει καί βρίσκει πρόσφορο έδαφος καί πολύ φανατικούς αναγνώστες. Μία εξ αυτών είμαι κι εγώ,αν κι δεν έχω καταφέρει να διαβάσω τόσα πολλά βιβλία που να ανήκουν στο συγκεκριμένο είδος.
   Είναι ένα γεγονός που με εκπλήσσει ευχάριστα μπορώ να πώ,γιατί μέχρι πρότεινος η φανταστική λογοτεχνία ήταν ένα παραγκωνισμένο είδος βιβλίων.
    Θα πρέπει ως αναγνώστες να διευρύνουμε την γκάμα των βιβλίων που διαβάζουμε αφού υπάρχουν πολύ αξιόλογοι συγγραφείς με εξαιρετικά βιβλία φαντασίας καί αξίζει να έχουν την προσοχή μας.
    Ένα από αυτά είναι το βιβλίο που διάβασα καί σας προτείνω σήμερα. Πρόκειται για το βιβλίο ''Οι βρικόλακες της Λίλιθ'' από την συγγραφέα κυρία Αιμηλία Μπέλμπα.
    Εγώ το βρήκα πολύ ευχάριστο καί καθόλου κουραστικό στην ανάγνωσή του,αφού μου πήρε μόνο λίγες ώρες για το τελειώσω.
    Η γραφή του απλή καί σύγχρονη το καθιστά οικείο καί ευανάγνωστο. Σε αυτό οφείλεται καί η έλλειψη περιττών επαναλήψεων ή τάσεων εντυπωσιασμού από την μεριά της συγγραφέως. Το βιβλίο,επίσης,να σας πώ ότι είναι χωρισμένο σε τρία μέρη,τα οποία βοηθούν τον αναγνώστη να σταματάει το διάβασμα καί να ξεκινάει πάλι χωρίς να χάνει τον ειρμό της ιστορίας.
   Tώρα όσον αφορά την υπόθεσή του,έχω να σας πώ τα ακόλουθα. Στηρίζεται στην γνωστή ιστορία σχετικά με την ύπαρξη της Λίλιθ καί την γέννηση των δαιμόνων από εκείνη,πρίν την Εύα. Όμως δεν μένει μόνο εκεί. Εδώ βλέπουμε μία άλλη Λίλιθ που προσπαθεί να αλλάξει τα κακά που είχε προκαλέσει στο παρελθόν καί να αποκαταστήσει την τάξη ανάμεσα στο καλό καί στο κακό. Θα τα καταφέρει όμως; Ποιό το τίμημα που πρέπει να πληρώσει;
    Εμένα,το στοιχείο που μου άρεσε αρκετά ήταν το πως μπόρεσε η συγγραφέας να συνδέσει την ύπαρξη του ''κακού'' καί την συνεργασία του με τον Θεό,χωρίς να φανεί γραφικό ή αταίριαστο μέσα στην πλοκή του βιβλίου. Οφείλω να ομολογήσω πως το βρήκα αρκετά ευφυές καί δεν με ενόχλησε καθόλου.
      Δεν θα σας κουράσω λέγοντάς σας παραπάνω. Θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε τα υπόλοιπα μόνοι σας.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    
Πριν από την Εύα, υπήρχε η Λίλιθ. Όμως, λίγοι ξέρουν το όνομα της και ακόμα λιγότεροι την ιστορία της. Η Λίλιθ, η πρώτη γυναίκα που έφτιαξε ο Θεός, περιπλανιόταν για χιλιετίες ως βρικόλακας στην Γη. Μεθυσμένη από την δύναμη, προσπάθησε, να ανοίξει τις πύλες του Παραδείσου και της Κόλασης. Το σχέδιο της αποτυγχάνει και η Λίλιθ αυτοκτονεί, αλλά δεν εξαφανίζεται. 150 χρόνια μετά επιστρέφει, ως θνητή, για να γίνει ξανά Αθάνατη. Για να το πετύχει αυτό, η Λίλιθ,θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, ενώ μια τεράστια απειλή εμφανίζεται για τους βρικόλακες και τους θνητούς.


Σε αυτό το βιβλίο, η συγγραφέας γράφει για ένα ταξίδι εσωτερικής αλλαγής και ενδυνάμωσης, μέσα από την συμφιλίωση με τις σκοτεινές πλευρές σου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΙΜΗΛΙΑ ΜΠΕΛΜΠΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Οι βρικόλακες της Λίλιθ Οι βρικόλακες της Λίλιθ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.