Η Ωραιότερη όλων των Θυγατέρων



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Συνεχίζω τις βιβλιοπροτάσεις μου για εσάς με ένα ακόμη αισθηματικό βιβλίο,που διάβασα καί νομίζω πως αξίζει την προσοχή σας. Ο λόγος για το βιβλίο ''Η Ωραιότερη όλων των Θυγατέρων'' από την συγγραφέα κυρία Ιωάννα Καρατζά-Κοσμίδη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πηγή.
    Ένα βιβλίο με αρκετά καλή γραφή καί ωραία γλώσσα που διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη,με αποτέλεσμα να γίνεται το βιβλίο πιο ευανάγνωστο καί καθόλου κουραστικό. Μέσα σε κάθε ενότητα θα βρούμε κεφάλαια μικρά καί συνοπτικά,τις ιστορίες των οποίων τις αφηγείται κάθε φορά ένας ή μία εκ των πρωταγωνιστών. Έτσι,έχουμε μία πιο σφαιρική οπτική καί αναφορά των γεγονότων. Μην μπερδευτείτε. Μπορεί να μιλάει κυρίως ένα άτομο αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλοι ήρωες,οι οποίοι με την σειρά τους παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Εδώ,να τονίσω ότι μου άρεσαν πάρα πολύ οι καλοδουλεμένοι καί παραστατικοί διάλογοι,που έδιναν έναν τόνο ζωντάνιας στο κείμενο.
     Οι ήρωες μπορεί να μην ήταν τόσοι πολλοί αλλά δεν με ενόχλησε αυτό καθόλου,αφού στην πορεία της ιστορίας θα προστεθούν κι οι υπόλοιποι που χρειάζονται για να έχουμε μία πλήρη εικόνα. Σκιαγραφημένοι από την συγγραφέα με τέτοιον τρόπο,ώστε να μην θέλω να αλλάξω κάτι πάνω τους,μου γέννησαν διάφορα συναισθήματα. Συναισθήματα όπως έρωτα,απογοήτευση,πόνο αλλά καί ελπίδα για το μέλλον. Μα πάνω απ΄όλα μου δίδαξαν την πραγματική αξία της ανιδιοτελούς αγάπης.
    Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Ενώ άρχισα να διαβάζω το βιβλίο,δεν με είχε ''τραβήξει'' τόσο όσο θα ήθελα,η συγγραφέας στην πορεία,λίγο πριν την μέση,με έκανε να αναθεωρήσω καί να φτάσω να πώ ότι το βρήκα αρκετά καλό. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε μία πιο έντονη πλοκή τόσο συναισθηματικά όσο καί από άποψη αγωνίας καί σασπένς. Μπράβο στην συγγραφέα που κατόρθωσε να με ''κρατήσει'' μέχρι το τέλος.
    Είπα τέλος καί δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ καί σε αυτό. Ξέρετε,το τέλος ενός βιβλίου,κατά την άποψή μου,είναι εκείνο που εντέλει θα το χαρακτηρίσει ολότελα ως καλό ή όχι. Κι εδώ έχουμε ένα ανατρεπτικό κι αναπάντεχο τέλος που μου άρεσε πάρα πολύ καί ήρθε κι έδεσε εξαιρετικά με όλη την ιστορία. Δεν θα επιθυμούσα κάτι διαφορετικό. Εγώ το είδα σαν έναν τρόπο λύτρωσης όλων των πρωταγωνιστών.
    Επειδή δεν θέλω να σας αποκαλύπτω παραπάνω πράγματα για την υπόθεση,πέραν αυτών που αναφέρονται στην περίληψη του βιβλίου,σας την παραθέτω παρακάτω για να την διαβάσετε. Σίγουρα,όμως,σας προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Άλκηστη μετράει δύο ολόκληρα χρόνια από την εξαφάνιση του αγαπημένου της Αλέξανδρου κι ενώ παλεύει με την κατάθλιψη, λαμβάνει ένα ανώνυμο δέμα που αφορά τη σχέση τους.

Τρεις μέρες μετά από την παραλαβή του παράξενου εκείνου πακέτου γνωρίζει τυχαία τον Αντόνιο. Θα τον ερωτευτεί από την πρώτη στιγμή. Όσο για εκείνον; Ήταν ήδη ερωτευμένος μαζί της πριν καν τη συναντήσει. Στην πορεία της γνωριμίας τους θα κλονιστεί και θα αναρωτηθεί αρκετές φορές για το αν ήταν τελικά τυχαία η συνάντησή τους.

Θα δεχθεί απειλές για τη ζωή της και θα ακολουθήσει τον Αντόνιο σε ένα ταξίδι στη Φλωρεντία, προκειμένου να προστατευτεί. Καλά κρυμμένα μυστικά, μια απαγωγή, μια κληρονομιά, ανατροπές και αποκαλύψεις που αφορούν τη ζωή της διαδέχονται το ένα το άλλο.


Δεν θα αφήσει όμως να την τσακίσουν, δεν θα επιτρέψει να τη λυγίσουν. Όχι, δεν θα γυρίσει πίσω στο σκοτάδι. Αυτή τη φορά θα παλέψει. Θα τολμήσει να ακολουθήσει την καρδιά της και θα βρει την ευτυχία που της αξίζει.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑ-ΚΟΣΜΙΔΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
   

   
Η Ωραιότερη όλων των Θυγατέρων  Η Ωραιότερη όλων των Θυγατέρων Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.