Σε περίμενα...



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σε μία εποχή που όλα δείχνουν να καταρρέουν καί οι αξίες καί οι αρχές να φθίνουν,είναι μεγάλη μου χαρά να διαβάζω αξιόλογα βιβλία,που μέσα από τις σελίδες τους να μας δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα τέτοιο βιβλίο διάβασα καί σας προτείνω σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς ''Ο κόσμος των Φωτεινών'',με τίτλο ''Σε περίμενα'',από την συγγραφέα κυρία Πόλυ Μίλτου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.
    Το βιβλίο,το βρήκα καλογραμμένο από την πρώτη ως καί την τελευταία του σελίδα. Η ροή έρρε πολύ ομαλά χωρίς περιττές επαναλήψεις ή τάσεις εντυπωσιασμού από την μεριά της συγγραφέως. Μου άρεσε ιδιαίτερα η απλή του γλώσσα σε συνδυασμό με τις περιγραφικότατες εικόνες. Δεν κούραζε καθόλου τον αναγνώστη.
    Ομοίως καί η σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Ήταν δοσμένοι με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελα να τους έχω αποτυπώσει στο χαρτί. Ναι,μεν οι χαρακτήρες του μοιάζουν κάπως ''μακρυνοί'' από όσους έχουμε γνωρίσει έως τώρα αλλά έχουν μία αλήθεια κι αυθεντικότητα,που είναι δύσκολο να προσπεράσει κανείς. Καθένας τόσο ξεχωριστός αλλά ταιριαστός μέσα στην εποχή στην οποία ζεί,θα διαδραματίσει τον ρόλο που του έχει δοθεί. Από το αθώο,ορφανό,φτωχό κορίτσι έως την κακομαθημένη πλούσια κοπέλα,τον ιερέα που αγαπάει το ποίμνιό του,τον άντρα που τιμά τις αξίες του κι εκείνον που κοιτάζει πως θα εκμεταλλευτεί.
    Ναι,η ιστορία του βιβλίου μπορεί να μοιάζει ουτοπική για κάποιους,όμως δεν παύει να αναφέρεται στα κακώς κείμενα που υπήρχαν,υπάρχουν καί θα υπάρχουν σε κάθε εποχή,αν εμείς δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξει όλο αυτό προς το καλύτερο.
    Η συγγραφέας προσπαθεί καί το καταφέρνει στον μέγιστο βαθμό,να μην γίνει γραφική όσον αφορά την αναφορά της,μέσα στο κείμενο,στην θρησκεία καί στην θετική της επιρροή πάνω στον άνθρωπο,όπως καί στην ασχήμια καί στην δυστυχία της ζωής. Κι όλα αυτά πάντα γραμμένα με έναν οικείο τρόπο για τον αναγνώστη.
    Λίγο πρίν κλείσω την κριτική μου,θα ήθελα να αναφερθώ καί στα συναισθήματα που μου γεννήθηκαν κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. Βίωσα τον πόνο της απώλειας,την απελπισία του να μένει κάποιος μόνος στην ζωή,την ανιδιοτελή αγάπη των ανθρώπων γύρω μου καθώς καί την αξία της πραγματικής αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Μία αγάπη πλατωνική που επισφραγίζεται με την ευλογία του Θεού. Η ζήλεια καί η κακία ήταν φανερή μέσα στην υπόθεση,παρ΄όλα αυτά θα προτιμήσω να παραμείνω στα θετικά που έλαβα από αυτήν.
    Επειδή,όπως λέει η περιγραφή του βιβλίου στο site του εκδοτικού ''Το αυτοτελές μυθιστόρημα «Σε περίμενα…» είναι η επανέκδοση με νέο εξώφυλλο και επιμέλεια του βιβλίου «Λίνα» της συγγραφέως.'',δεν θα πώ κάτι για την πλοκή. Σας την παραθέτω παρακάτω.
    Είτε είχατε διαβάσει την προηγούμενη έκδοση,είτε όχι,εγώ θα σας συνιστούσα να το διαβάσετε. Εγώ περιμένω με το καλό να κυκλοφορήσουν καί τα επόμενα βιβλία της σειράς για να διαβάσω κι εκείνα.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Γεννήθηκε για να ξαφνιάζει! Είναι ο μοναδικός γιος μιας οικογένειας Ελλήνων μεγιστάνων μεταναστών. Ανεπιθύμητο παιδί για τη μάνα. Γεννιέται με την επιμονή του πατέρα, μεγαλώνει στα χέρια μιας ρωσίδας νταντάς και κάτω από την επίβλεψη και τη στοργή ενός νεαρού έλληνα ιερομόναχου. Ο ξαφνικός θάνατος των γονιών του στα δεκαοχτώ του χρόνια τον προσγειώνει απότομα σε μια πραγματικότητα καθόλου ρόδινη. Η εταιρεία του πατέρα του βρίσκεται καταχρεωμένη, το σπίτι μισόχτιστο, εκείνος μαθημένος να τα έχει όλα. Η ζωή του έχει ανατραπεί, τον αναγκάζει να ωριμάσει μέσα σε μια μέρα. Είναι παιδί θαύμα! Με την ευφυΐα, την οργανωτικότητα και την ωριμότητα που τον διακρίνουν, γίνεται γρήγορα αγαπητός και σεβαστός, αποκτά φήμη, επιβάλλεται! Μέσα σε λίγους μήνες καταφέρνει και γίνεται ένας από τους πιο πλούσιους της γης! Η ωραιότητα του προσώπου του εκτυφλωτική, η μορφή του μαγνητίζει, οι κοπέλες τρελαίνονται στη θωριά του, θαυμαστές καλλονές αγωνίζονται να τον κατακτήσουν, τον διεκδικούν με μανία! Όμως το ελκυστικό αγόρι αναζητά εκείνη που θα τον αγαπήσει πραγματικά. Θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί αληθινά και για πάντα! Ο Αναστάσης Φωτεινός θέλει να δώσει την καρδιά του ελεύθερα, αβίαστα και ολοκληρωτικά. Εκεί που ο ίδιος επιθυμεί, εκεί που θα αξίζει! Όλα τα άλλα τα έχει! Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτήσει ‘εκείνη’… Το “σ’ αγαπώ” θα ειπωθεί μόνο, όταν θα τα έχει καταφέρει…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΟΛΥ ΜΙΛΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
Σε περίμενα... Σε περίμενα... Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.