Άρωμα Βροχής



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η μυρωδιά της βροχής καί του βρεγμένου χώματος ανέκαθεν μου ήταν αρεστή καί ανυπομονούσα για τα πρωτοβρόχια κάθε χρονιά. Όταν έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Τόνιας Κοντοπούλου με τίτλο ''Άρωμα Βροχής'',αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου.
    Ύστερα,όμως,μου κέντρισε την προσοχή το ιδιαίτερο εξώφυλλο του βιβλίου καί με ιντρίγκαρε περισσότερο για το τι κρύβεται μέσα στις σελίδες του. Η αλήθεια είναι πως αν παρατηρήσουμε καλά την εικόνα του εξωφύλλου καί μας βοηθήσει καί η φαντασία μας,θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ως ένα βαθμό το τι διαπραγματεύεται η ιστορία του.
   Η συγγραφέας επιλέγει να ξεκινήσει την εξιστόρηση της ιστορίας με μία πολύ έντονη σκηνή στην αρχή του βιβλίου. Το δύσκολο,που εδώ όμως το πετυχαίνει,είναι να μπορέσει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών καί να μην χάσει σε αγωνία καί σασπένς.
   Το βιβλίο εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το προτείνω για αρκετούς λόγους. Αρχικά,μου άρεσε η πολύ καλή του γραφή. Ρέει η πλοκή ευχάριστα χωρίς περιττά σκαμπανεβάσματα στην υπόθεση. Έπειτα,βρήκα την γλώσσα του σύγχρονη καί οικεία με αποτέλεσμα να δίνει έναν τόνο ζωντάνιας στο κείμενο. Τέλος,η υπόθεση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα καί διαφορετική από όσων βιβλίων είχα διαβάσει έως τώρα. Είναι ένα πολύ καλό πάντρεμα μυστηρίου καί περιπέτειας με έρωτα. Όμοια καί τα συναισθήματα που νιώθει κάποιος/α διαβάζοντάς το. Μην βιαστείτε να κρίνετε αυτό που λέω. Μόλις το διαβάσετε,θα καταλάβετε τι εννοώ.
   Όσον αφορά τους ήρωες τους βρήκα ενδιαφέροντες ως προσωπικότητες αν καί κάπως μακρυά από τα δικά μου δεδομένα,χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μου ήταν αρεστοί. Ειδικά,ο κύριος άντρας πρωταγωνιστής θεωρείται αρκετά θελκτικός για το γυναικείο αναγνωστικό κοινό. Έχουμε,βέβαια,καί τις δύο κύριες πρωταγωνίστριες που η καθεμιά είναι ξεχωριστή καί εκ διαμέτρου αντίθετη από την άλλη. Η μία θα πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει τον σκοπό της κι η άλλη θα προσπαθήσει πάσει θυσία να βρεί την αλήθεια. Η ύπαρξη των δευτεραγωνιστών αναγκαία αφού κι εκείνοι με την σειρά τους θα βοηθήσουν στο να ολοκληρωθεί όλο το σκηνικό της υπόθεσης.
   Είναι από τα βιβλία που αξίζει να διαβαστούν καί θα ήθελα μελλοντικά να δω το πως θα εξελιχθεί καί η γραφή της συγγραφέως καί τι νέο θα δώσει στο αναγνωστικό κοινό.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Όταν η Ιόλη, μια νέα και όμορφη επιστήμων, βρίσκει δουλειά σε μία απ’ τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες της χώρας, δε φαντάζεται σε τι περιπέτεια θα μπλέξει. Ένας άντρας βγαλμένος απ’ τις φαντασιώσεις της, γεμάτος μυστήριο κι αίνιγμα, που συμπεριφέρεται αλλόκοτα. Κάποιοι φίλοι του που σίγουρα κρύβουν πολλά. Η πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρίας και ο πρώην σύζυγός της, βουτηγμένοι στο ψέμα και το συμφέρον, και πολλοί άλλοι που θα βρεθούν αθώοι ή ένοχοι σε μια πορεία αποκαλύψεων. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τίποτα και κανένας. Σε ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας, που βάζει την ίδια και τους αγαπημένους της σε θανάσιμο κίνδυνο, θα δει τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΟΝΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
   


Άρωμα Βροχής Άρωμα Βροχής Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.