ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''LOCKDOWN'' του Peter May - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα/ΠΕΔΙΟ

 


                                                         ''LOCKDOWN'' - PETER MAY


                                                   Μετάφραση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ


Ανακοίνωσαν πως το είκοσι πέντε τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού θα νοσήσει από τον ιό. Εβδομήντα ή ογδόντα τοις εκατό από το ποσοστό αυτό θα καταλήξει. Ήξερε ήδη πως είχε εκτεθεί ευθέως στον ιό, και οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Λονδίνο. Το επίκεντρο μιας παγκόσμιας πανδημίας. Μια μητρόπολη σε καθολικό lockdown. Η βία και η κοινωνική αναταραχή απειλούν να επικρατήσουν. Ο στρατιωτικός νόμος έχει ήδη επιβληθεί. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής από τον θανατηφόρο ιό, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Το σύστημα υγείας συντρίβεται υπό το βάρος των συνθηκών.

ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Σε ένα εργοτάξιο για ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης, οι εργάτες ανακαλύπτουν τον σάκο με τα οστά ενός δολοφονημένου παιδιού. Ένας αδίστακτος δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος στην πόλη. Στόχος του, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την ταυτοποίηση του μακάβριου αυτού ευρήματος.

ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Ο επιθεωρητής Τζακ Μακνίλ, μετρώντας τις τελευταίες ώρες του στην υπηρεσία,αναλαμβάνει δράση. Στο μεταξύ, η καριέρα και ο γάμος του καταρρέουν, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στον απειλητικό κλοιό του ιού. Οι δυνάμεις του κακού παρακολουθούν κάθε κίνησή του, έτοιμες να σκοτώσουν ξανά ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ποιος θα τον σταματήσει πρώτος – ο ιός ή οι δολοφόνοι;


Σχήμα: 13 χ 20

Σελίδες: 368

Εξώφυλλο: Μαλακό

ISBN: 978-960-19-0815-1

Λ.Τ.: 15,90 €


Είπαν για το βιβλίο:


«Όταν διάβασα το βιβλίο ξανά για πρώτη φορά από τότε που το έγραψα, σοκαρίστηκα με το πόσο τρομακτικά ακριβές ήταν. Οι λεπτομέρειες της παράξενης αυτής καθημερινότητας, ο τρόπος λειτουργίας του lockdown, ο εγκλεισμός των ανθρώπων στα σπίτια τους. Όλα με ανατριχιαστική ακρίβεια».

Peter May


«Ο May είναι ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων υψηλής κλάσης. Το Lockdown προβλέπει ένα ζοφερό μέλλον που γίνεται πλέον παρόν».

The Guardian


«Ένα προφητικό μυθιστόρημα, άκρως εντυπωσιακό επίτευγμα μιας φαντασίας που τελικά την αντιγράφει η πραγματικότητα».

Publishers Weekly


«Το Lockdown μας συνδέει αναπόφευκτα με την πραγματικότητα που ζούμε, με μια συναρπαστική πλοκή γεμάτη αγωνία και υπαρξιακό φόβο».

iPaper


«O Peter May είναι ο συγγραφέας που θα ακολουθούσα έως το τέλος του κόσμου».

New York Times


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Peter May γεννήθηκε στη Σκωτία το 1951. Ήταν ήδη επιτυχημένος δημοσιογράφος σε ηλικία 21 ετών και έκανε το λογοτεχνικό του ντεπούντο στα 26 του. Όταν το πρώτο του μυθιστόρημα επιλέχθηκε και διασκευάστηκε για μια μεγάλη τηλεοπτική σειρά του BCC, εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και, στη διάρκεια των δεκαπέντε ετών που ακολούθησαν, έγινε ένας από τους πιο γνωστούς σεναριογράφους τηλεοπτικών σειρών στη Σκωτία. Το 1996 επέστρεψε στην πρώτη του αγάπη, τη συγγραφή. Έκτοτε υπηρετεί τη λογοτεχνία με πάθος, έχοντας συγγράψει και εκδώσει πάνω από 25 βιβλία, μεταξύ των οποίων τους κύκλους μυθιστορημάτων: The China Thrillers (1999-2010), The Enzo Files (2006-2017), The Lewis Trilogy (2011-2013). Έχει τιμηθεί με πλήθος λογοτεχνικών βραβείων στη Γαλλία και στη χώρα του, ενώ έλαβε το Βραβείο Barry στις ΗΠΑ για το μυθιστόρημα Blackhouse,το πρώτο της σειράς The Lewis Trilogy.







Απ΄το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''LOCKDOWN'' του Peter May - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα/ΠΕΔΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ''LOCKDOWN'' του Peter May - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα/ΠΕΔΙΟ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.