ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ -ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΌ 20 ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ



ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Από 20 έως 30 Οκτωβρίου 2023

 

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Ζάππειο Μέγαρο το 1ο Συμπόσιο για τον ύπνο και τα όνειρα και θα διαρκέσει ως την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

 

Από την αρχαιότητα είναι γνωστή η επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει το μέλλον, συνυφασμένη με μία εσωτερική του ανάγκη να προσεγγίσει την αιωνιότητα, σπάζοντας το φράγμα του χρόνου. Σε αυτή την προσπάθεια, ήδη από την εποχή του Ομήρου, τα όνειρα είχαν επιστρατευτεί ως μία πύλη εξερεύνησης άλλων κόσμων. Μετά τον Όμηρο πολλοί αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Αριστοτέλης, ο Αρτεμίδωρος, ο Φίλων κ.ά., είχαν επιχειρήσει ερμηνείες των ονείρων. Αλλά και νεότεροι φιλόσοφοι, όπως ο Άρθουρ Σοπενχάουερ, αποδέχονταν την προφητική σημασία των ονείρων.

Αυτό το μοναδικό 10ήμερο Συμπόσιο για τον Ύπνο και τα Όνειρα περιλαμβάνει μια πρωτοφανή συγκέντρωση μελετητών των ονείρων, μουσικών και καλλιτεχνών. Τα πολλά χάπενινγκ και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες τέχνης και χώρους φιλοξενίας. Θα εξερευνήσουμε βασικά θέματα σχετικά με τα όνειρα, μαζί με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε αυτοπροσώπως τις δικές σας δημιουργικές ιδέες και να τις παρουσιάσετε στο φινάλε της υπαίθριας γιορτής που θα γίνει σε πολλαπλά σημεία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

 

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ:

Θέατρο Ονείρου

Το όνειρο είναι το παιχνίδι της φαντασίας στον ύπνο.

 

Μηχανική Μάθηση Ονείρων

Τακτικές εξερευνήσεις στον χρόνο, νέες τεχνολογίες και όνειρα.

 

Ιδεοκαταιγισμός σ’ ένα Φλιτζάνι Τσάι

Χαρτογράφηση ονείρων.

 

Εξαπατώντας τον Βαρκάρη

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Η ζωή, ο θάνατος και τα όνειρα.

 

Αιθιοπικά Όνειρα

Εξερευνώντας την Αιθιοπική ονειρική μαντεία.

 

Θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να ερευνήσουμε τα ομαδικά όνειρα καθώς και άφθονο χρόνο και χώρο για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ατομικής ονειροπόλησης. Κατόπιν αιτήματος, μπορούν να οργανωθούν ξεναγήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα, ναούς και μουσεία της πόλης. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, για να δημιουργήσετε νέα έργα.

 

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Υπεύθυνος Εκδόσεων - μεταφραστής Γιώργος Προεστός των Εκδόσεων Κάκτος και ο συγγραφέας Antony Peak που τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κάκτος.

Εκδόσεις Κάκτος: Χορηγός Επικοινωνίας

 

Πληροφορίες στο παρακάτω: https://isthisadreampalace.com/

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ -ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΌ 20 ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ -ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΠΌ 20 ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.