OFF-CAMPUS 3 - ΤΟ ΣΚΟΡ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: OFF-CAMPUS 3 - ΤΟ ΣΚΟΡ 
The Score
Off-Campus (#3)

Συγγραφέας: Ελ Κένεντι (Elle Kennedy)

Ένας γλυκός -ίσως καί ''καυτός''- αναγνωστικός εθισμός αποτελούν τα βιβλία της σειράς ''Off-Campus'', που υπογράφει η συγγραφέας Ελ Κένεντι (Elle Kennedy), τα οποία κυκλοφορούν στην χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση της κυρίας Κλαίρης Θεοδώρου. Γι'αυτό, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει, από τις βιβλιοπροτάσεις μου προς εσάς, το τρίτο μυθιστόρημα της σειράς, με τίτλο ''ΤΟ ΣΚΟΡ'', το οποίο δεν έχει παρά λίγες μέρες που έχει κάνει την εμφάνισή του στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Γνωρίζω πως η ερωτική λογοτεχνία είναι αρκετά παρεξηγημένη καί θα έχει είτε φανατικό υποστηρικτό κοινό, είτε εκείνους/ες που απολαμβάνουν να την ''μισούν''. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν εξαιρετικά έργα της εν λόγω κατηγορίας, αλλά καί αρκετά που δυστυχώς αμαυρώνουν το είδος. Εγώ ποτέ δεν έχω δείξει καμία τάση σνομπισμού προς την μεριά οποιουδήποτε λογοτεχνικού είδους. Θεωρώ πως η ερωτική λογοτεχνία μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με λοιπές κατηγορίες έργων, αρκεί να επιτελεί ορθώς τον σκοπό της. Ποιος είναι αυτός; Μα να μιλάει για το συναίσθημα του έρωτα καί κατ'επέκταση, των ερωτικών σχέσεων καί ό,τι αυτές συνεπάγονται. Ο έρωτας δεν είναι κάτι μιαρό για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε. Αντιθέτως, θεωρώ πως είναι ένα ύψιστο συναίσθημα, που κάποιες φορές ''κακοποιείται'' στα χέρια κάποιων δημιουργών.

Αναφορικά, λοιπόν, με το παρόν έργο (όπως καί με τα άλλα δύο της σειράς), η συγγραφέας στοχεύει στις ερωτικές σχέσεις, όχι με αισχρό, ή, παλιομοδίτικο τρόπο. Δίνει τα πάντα στις κανονικές τους διαστάσεις, αποφεύγοντας κλισέ, ή, λοιπές υπερβολές, εστιάζοντας στην ουσία. Προσαρμόζεται, απολύτως, στο σήμερα καί στον τρόπο σκέψης καί συμπεριφοράς των ανθρώπων. Ναι, οι εποχές αλλάζουν με τον ίδιο τρόπο που αλλάζουν καί οι άνθρωποι καί οφείλουμε να συμβαδίζουμε με αυτό.

Περιγραφή:

ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…
Η Άλι είναι σε κατάσταση κρίσης. Η αποφοίτησή της πλησιάζει απειλητικά και ακόμη δεν έχει ιδέα τι θα κάνει μετά τις σπουδές της. Και το χειρότερο, προσπαθεί να γιατρέψει τη ραγισμένη της καρδιά αφού η μακροχρόνια σχέση της μόλις τελείωσε. Σίγουρα το ευκαιριακό σεξ δεν είναι η λύση στο πρόβλημά της, πώς όμως να αντισταθεί στον κούκλο σταρ του χόκεϊ Ντιν Ντι Λαουρέντις; Αλλά μόνο για μία φορά, γιατί ακόμη και αν το μέλλον της είναι αβέβαιο, για κανένα λόγο δε θα περιλαμβάνει τον βασιλιά των one night stand.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΙΔΕΞΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
Ο Ντιν πάντα παίρνει αυτό που θέλει. Κορίτσια, βαθμούς, κορίτσια, αναγνώριση, κορίτσια. Είναι γυναικάς και ακόμη δεν έχει συναντήσει γυναίκα που να έχει ανοσία στη γοητεία του. Μέχρι την Άλι. Για μία νύχτα, η δυναμική ξανθιά ταρακούνησε ολόκληρο τον κόσμο του – και τώρα θέλει να το πάνε φιλικά; Όχι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι να πει αυτός ότι τελείωσε. Αλλά όταν έρχονται συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή του, αρχίζει να αναρωτιέται εάν ίσως έχει έρθει η ώρα να αρχίσει να δίνει την προσοχή του στον έρωτα και όχι στο… σκορ.

Γιατί επιμένω να αναζητώ καί να διαβάζω τα βιβλία της παρούσας σειράς; Για πολλούς καί διάφορους (υποκειμενικούς) λόγους, με κυριότερο το γεγονός πως η συγγραφέας κάθε φορά μπορεί καί προσαρμόζει τον τρόπο γραφής καί σκέψης της, ώστε να υπάρχει μία συσχέτιση με τα πρόσωπα της εκάστοτε πλοκής καί της δικής τους ιστορίας έρωτα. Ναι, η γραφή της παραμένει οικεία καί αναζωογονημένη την ίδια στιγμή καί μας κάνει να πιστεύουμε πως όντως έχει να μας προσφέρει το κάτι διαφορετικό κι όχι αναμασημένη τροφή. Επίσης, ως θετικό στοιχείο των παρόντων έργων είναι η ελευθερία στην επιλογή, που μας δίνει η συγγραφέας, να ταυτιστούμε με οποιοδήποτε πρόσωπο καί να βιώσουμε παρόμοιες εμπειρίες καί συναισθήματα.

Εγώ το βιβλίο το απήλαυσα καί αναμένω να υπάρξει καί επόμενο! Εάν σας κίνησε το ενδιαφέρον, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε κι αυτό, όπως καί τα δύο πρώτα της σειράς.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο ''OFF-CAMPUS 1 - Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ" εδώ: https://www.dominicamat.gr/2023/06/off-campus-1.html

Διαβάστε την κριτική μου για το δεύτερο βιβλίο ''OFF-CAMPUS 2 - ΤΟ ΛΑΘΟΣ" εδώ: https://www.dominicamat.gr/2023/12/off-campus-2.html








OFF-CAMPUS 3 - ΤΟ ΣΚΟΡ OFF-CAMPUS 3 - ΤΟ ΣΚΟΡ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.