ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                              ΒΙΒΛΙΟΠΡΌΤΑΣΗ

   Προ ημερών έγινε η πρώτη μου επαφή με την γραφή της συγγραφέως κυρίας Ρόζαμουντ Πίλτσερ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερα να διαβάσω καί δεύτερο βιβλίο της,το οποίο σας παρουσιάζω σήμερα. Τιτλοφορείται ''ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ'' καί κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
   Τα βιβλία της κυρίας Ρόζαμουντ Πίλτσερ τα διακρίνει ένας κοινωνικός χαρακτήρας,ο οποίος γίνεται ακόμη πιο εμφανής από τον τρόπο με τον οποίο σκιαγραφούνται καί δρούν οι ήρωες των ιστοριών τους. Πάνω τους αποτυπώνονται ήθη,έθιμα καί πεποιθήσεις της εκάστοτε εποχής καί κοινωνίας. Από την αυστηρή γιαγιά που επιβάλλει σε όλους να τηρούν τους τύπους έως την κοπέλα που έχει ανάγκη την πατρική φιγούρα καί τον μποέμ συγγραφέα.
   Η γραφή της συγγραφέως εκπέμπει μία εσάνς αθωότητας καί γλυκύτητας,που δυστυχώς φαίνεται να έχει χαθεί στις μέρες μας. Το καλό είναι πως ως αναγνώστες την αποζητούμε καί νιώθουμε πολύ όμορφα,όταν τελικά την βρίσκουμε μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Εξ ου καί ο θαυμασμός απέναντι στα βιβλία της. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως.
   Η λυρικότητα που διανθίζει την πένα της συγγραφέως έχει ως αποτέλεσμα φορτισμένα συγκινησιακά κείμενα. Αν καί μυθιστορήματα μας αγγίζουν με τον ίδιο τρόπο σαν τα ποιήματα. Πετυχαίνουν απόλυτα τον σκοπό τους καί μπαίνουν βαθειά μέσα στις ψυχές μας.
   Πάντα έχουμε στα χέρια μας ολοκληρωμένα καί καλογραμμένα βιβλία με συνεχόμενο λόγο που διαβάζονται με μία ανάσα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι έχει υπάρξει κάποιος που δεν του ήταν αρεστά.
   Μπορεί μία φράση να αποτυπώσει όλο το νόημα της ιστορίας ενός βιβλίου; Κάποιες φορές,ναι,είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Συμβαίνει καί στο εν λόγω βιβλίο. Στην σελίδα 44 του βιβλίου,αναφέρει ο ένας εκ των ηρώων: <<Ξέρεις,Σελίνα,υπάρχει ένα παλιό ρητό και πολύ αληθινό: Ποτέ μην ξυπνάς λιοντάρι που κοιμάται>>. Εγώ το εξέλαβα ως μία παράφραση του ποτέ μην κάνεις κάτι,αν δεν είσαι έτοιμος/η να δεχτείς τις συνέπειες. Έχετε,λοιπόν,αυτό κατά νου,πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση,η οποία θα επηρεάσει την ζωή σας.
    Κλείνοντας,την σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς,σας παραθέτω,παρακάτω,την περίληψη του οπισθοφύλλου.
                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 
Κάθε φορά που η Σελίνα Μπρους ρωτούσε για τον νεκρό πατέρα της, η γιαγιά της, που τη μεγάλωσε, άλλαζε θέμα συζήτησης. Όταν, όμως, η Σελίνα ανακαλύπτει κατά τύχη μια φωτογραφία, αποφασίζει να αφήσει πίσω στο Λονδίνο τον αρραβωνιαστικό της και να ταξιδέψει σ’ ένα μικρό ισπανικό νησί αναζητώντας τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Σ’ αυτό τον παράδεισο θα ανακαλύψει μια απρόσμενη αλήθεια για τον εαυτό της, αλλά και για τον άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί. Η συνάντησή της με τον Τζορτζ Ντάιερ, έναν μυστηριώδη συγγραφέα που φαίνεται να κρατάει το κλειδί για να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος της, θα αλλάξει το μέλλον της για πάντα.

Όταν διαβάζεις ένα μυθιστόρημα σαν το ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, μπαίνεις σ’ έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο συγκινήσεις. Έναν κόσμο με χαρές και λύπες, ερωτικές απογοητεύσεις και παρεξηγήσεις, αλλά και ευτυχισμένες, τέλειες στιγμές, όταν βρισκόμαστε σε πραγματική αρμονία με τον εαυτό μας.

                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Στις εκδόσεις Ψυχογιός μπορείτε να βρείτε κι άλλους τίτλους βιβλίων της συγγραφέως. Αναμένεται η κυκλοφορία καί νέων τίτλων σύντομα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ(ROSAMUNDE PILCHER)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Sleeping Tiger

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΝΙΣΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ  ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.