Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρία Γεωργοπούλου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων είναι η συγγραφέας κυρία Μαρία Γεωργοπούλου. Την ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις της καί τον χρόνο που μου διέθεσε. Τα βιβλία της ''ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ'' καί ''In Aeternum-Στην αιωνιότητα'' κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως. Έχει συμμετάσχει καί στο συλλογικό έργο ''Βρόχος''. Μπορείτε όλα τα βιβλία να τα προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.

                                      Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ



                                              Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας....

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Μ.Γ. Δημιουργούσα ιστορίες από μικρή, αλλά μόνο όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο ξεκίνησα να γράφω. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας προς τους αναγνώστες;

Μ.Γ. Πως τα πράγματα δεν είναι μαύρα ή άσπρα. Οι χαρακτήρες μου κινούνται στα όρια του γκρι. Αυτό που θέλω να δείξω είναι πως κάτι που μας φαίνεται κακό μπορεί να κρύβει και καλό, όπως, φυσικά, και το αντίστροφο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

Μ.Γ. Να δημιουργώ ωραίες ιστορίες και να περνούν καλά οι αναγνώστες μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Θα ανήκει και αυτό στη λογοτεχνία του φανταστικού;

Μ.Γ. Έχω έτοιμη μία νουβέλα που ανήκει στο είδος της αστικής φαντασίας και δουλεύω πάνω σε μία ακόμη ιστορία του φανταστικού αλλά και σε μία αστυνομική.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Από τί εμπνέεστε συνήθως;

Μ.Γ. Από τη φύση και τους ανθρώπους. Οι εικόνες της φύσης ανάλογα την εποχή και η παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι για μένα μεγάλη πηγή έμπνευσης. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τα βιβλία σας που κυκλοφορούν ήδη;

Μ.Γ. Το πρώτο μου βιβλίο «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα» είναι ένα βιβλίο μυστηρίου με έντονο το στοιχείο της φαντασίας και είναι η ιστορίας μίας νέας κοπέλας, της Λυδίας, που ενώ προσπαθεί να ζήσει ήρεμα τη ζωή της, έρχεται αντιμέτωπη με κρυμμένα μυστικά που θα την οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια, μέσα από τα οποία θα μάθει πράγματα για τον ίδιο της τον εαυτό που μέχρι πρότινος αγνοούσε.

Το δεύτερο βιβλίο μου «Οι Κόρες του Σκότους» είναι ένα βιβλίο με ακόμα πιο έντονο μυστήριο και πρόκειται για την ιστορία της Νατάσας που στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει κάποιες ανεξήγητες εξαφανίσεις, βρίσκεται και ίδια μπλεγμένη σε μία υπόθεση πιο σκοτεινή από αυτό που περίμενε έχοντας στο πλευρό της έναν σύμμαχο που την βγάζει από την μοναξιά που είχε μέχρι τότε είχε αγκαλιάσει. 




ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Διαπιστώνουμε ότι στο τελευταίο σας βιβλίο «Οι κόρες του σκότους» προσπαθείτε να παντρέψετε προσωπικές ιστορίες με το αστυνομικό και το φανταστικό. Δεν είναι δύσκολες αυτές οι ισορροπίες;

Μ.Γ. Είναι αρκετά δύσκολες αυτές οι ισορροπίες, αλλά αυτό είναι που κάνει τη συγγραφή να έχει τόσο ενδιαφέρον! 

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να γράψετε βιβλία τα οποία θα ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;

Μ.Γ. Τα είδη με τα οποία έχω σκοπό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ασχοληθώ είναι το φανταστικό και το αστυνομικό. Όμως, η έμπνευση είναι κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω, οπότε δε θέλω να αποκλείσω τίποτα!

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Ποιές εμπειρίες αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας στη συλλογή διηγημάτων «Βρόχος» με τον Graham Masterton;

Μ.Γ. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία! Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκεται το συνεργατικό διήγημά μου στην ίδια συλλογή με τον σπουδαίο Graham Masterton. Η συνεργασία μου με τον Βασίλη Κρουστάλη σε ένα διήγημα επικού τρόμου ήταν άψογη και χάρηκα που έγραψα κάτι τόσο διαφορετικό. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Μ.Γ. Επειδή μέσα από αυτά ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας.

EΡΩΤΗΣΗ 11: Ως αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Μ.Γ. Σχεδόν τα πάντα. Η βιβλιοθήκη μου είναι γεμάτη με βιβλία φαντασίας, αστυνομικά, θρίλερ, ρομαντικά και ιστορικά μυθιστορήματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Μ.Γ. Σίγουρα όχι πολύ εύκολα, όμως νομίζω ότι αυτό αλλάζει τα τελευταία χρόνια και υπάρχει καλύτερη αποδοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 13: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Μ.Γ. Είναι τόσα πολλά που δύσκολα μπορώ να επιλέξω. Θα πω όμως το «Pride and Prejudice» της Jane Austen γιατί ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα πάνω από τρεις φορές και η σειρά Harry Potter της J.K Rowling γιατί με αυτή γνώρισα το είδος της φαντασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 14: Τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;

Μ.Γ. Να γράφουν και να διαβάζουν, συνέχεια και τα πάντα. Να μην απογοητεύονται και να μην εγκαταλείπουν. Αν αγαπούν τη συγγραφή, θα πρέπει να έχουν υπομονή.

                        Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

                         Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                    Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ''Οι κόρες του σκότους'':

                        https://dominicamat.blogspot.com/2020/04/blog-post_79.html
















Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρία Γεωργοπούλου Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Μαρία Γεωργοπούλου Reviewed by Dominica on Μαρτίου 12, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.