Ο Ιός της Βαβέλ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                               ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

    Η ιστορία με τον Πύργο της Βαβέλ είναι γνωστή τοις πάσι καί δεν έχω καμία πρόθεση να σας κάνω μάθημα θρησκευτικών,ούτε είναι άλλωστε καί η ειδικότητά μου. Απλά πήγε εκεί κατευθείαν ο νούς μου βλέποντας τον τίτλο του βιβλίου για το οποίο πρόκειται να σας μιλήσω καί να σας προτείνω σήμερα.
  ''Ο Ιός της Βαβέλ'' επέλεξε ο συγγραφέας κύριος Δημήτρης Δελαρούδης,να τιτλοφορείται η συλλογή διηγημάτων του καί οφείλω να ομολογήσω ότι τον βρήκα αρκετά ευρηματικό καί δελεαστικό στο άκουσμα... Ήταν αναμφίβολα ένα πρώτο βήμα το οποίο θα με έκανε να βρώ αρεστό το βιβλίο.
  Ο συγγραφέας μέσα από αυτό του το έργο,δίνει δέκα αυτοτελή διηγήματα φαντασίας,κάποια εκ των οποίων τείνουν προς την επιστημονική φαντασία,καί έχουν ως σκοπό να εξάψουν στα ύψη την φαντασία των αναγνωστών. Γραμμένα με απλό τρόπο αλλά γεμάτα από εικόνες εξωπραγματικές καί σκέψεις εκ πρώτης όψεως αλλόκοτες,υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον καί την προσοχή μας μέχρι τέλους. Με λόγο μεστό κι αδιάκοπο ο συγγραφέας υφαίνει έναν ιστό μέσα στον οποίο αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη καί του προσφέρει αξιόλογα αναγνώσματα.
  Το βιβλίο ''Ο Ιός της Βαβέλ'' πιο επίκαιρο από ποτέ,έρχεται να μας δείξει πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να συμβεί στο σήμερα κάτι ανάλογο που είχε γίνει στον Πύργο της Βαβέλ. Βρήκα ευφυές το λογοπαίγνιο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας ''Πύργος της Βαβέλ''-''Ο Ιός της Βαβέλ''. Καί στις δύο περιπτώσεις κάτι έξω από τα δεδομένα ευθύνεται κι έρχεται αυτή η ''καταστροφή''.
   Στην περίπτωση των ιστοριών του βιβλίου ο κύριος ηθικός αυτουργός είναι ο λόγος. Εκείνος οδηγεί τον συγγραφέα να γράψει αυτές τις ιστορίες που δεν δύναται να ευσταθούν στην πραγματικότητα αλλά θα αγαπηθούν κι από τον πιο απαιτητικό αναγνώστη που έχει μυηθεί στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας.
  Μέσα στις σελίδες του βιβλίου εκτός από πολλή δόση φαντασίας,θα βρείτε στοιχειωμένα σπίτια καί βιβλία,θα συναντήσετε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εδώ καί πολλά χρόνια καί θα ζωντανέψουν μπροστά σας δια μαγείας,θα βιώσετε τα πιο τρελά σας όνειρα καί η μαγεία θα ''παντρευτεί'' την επιστήμη σε μία τελετή σχεδόν φυσική...
  Πιστέψτε με! Προσπάθησα να ξεχωρίσω κάποια ιστορία πιο πολύ έναντι των άλλων αλλά δεν τα κατάφερα. Σπάνια συμβαίνει να μου αρέσουν όλες,όπως έγινε εδώ. Θεωρώ πως όλες προσφέρουν εξίσου το ίδιο για να έχουμε στα χέρια μας αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας αρχέγονος ιός που ξαναπλάθει τη λογοτεχνία τρώγοντας βιβλία
Ένα αόρατο τάγμα και ένα αποκαλυπτικό κρυπτογράφημα χαμένο στις βιβλιοθήκες του κόσμου
Ένας πύργος της κόλασης που εμφανίστηκε αναπάντεχα στη μέση ενός δάσους
Ένα τυχαίο εύρημα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που μπορεί να σε κάνει Άρχοντα του κόσμου
Ρεβεγιόν με τον Βερν, τον Πόε, τον Λάβκραφτ και άλλους συγγραφείς στον παράδεισο των κβάντα
Κάποιοι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν ούτε σάρκα ούτε οστά
Τολμάς να περάσεις μέσα από την Πύλη της Αυγής;
Ο Δαίδαλος χαμένος στο ίδιο του το σπίτι
Δύο μαύρες φτερούγες. Το δώρο της Νύχτας

Κατάδυση στην Χώρα της Νοσταλγίας με συντροφιά έναν μάγο του Μεσαίωνα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΑΡΟΥΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΥΚΟΦΩΣ

 
 
 

Ο Ιός της Βαβέλ Ο Ιός της Βαβέλ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.