Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Βασίλη Κρουστάλη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Βασίλης Κρουστάλης. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο του καί τις απαντήσεις του. Τα βιβλία του ''Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ'' καί ''ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ'' κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.

                                    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΗΣ


                                                Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

B.K.  Ήταν κάτι που το ήθελα πάντα αλλά ποτέ δεν είχα τολμήσει να το κάνω. Ένα καλοκαίρι που βαριόμασταν στο σπίτι ενός φίλου,μου έδωσε τον υπολογιστή του και μου είπε «Γράφε». Το ξεκίνησα δειλά γράφοντας για δυο μυστήριους τύπους που μπαίνουν μέσα σε ένα καπηλειό. Από τότε δεν έχω πάψει να γράφω. Η συγγραφή είναι για μένα μια δημιουργική αποφόρτιση από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας προς τους αναγνώστες;

B.K. Τα βιβλία μου δεν περιέχουν διδαχές της ζωής. Αυτοσκοπός είναι η διασκέδαση αλλά μέσω των διαφορετικών χαρακτήρων και των αντιλήψεών τους για το τι είναι σωστό και τι λάθος, δημιουργώ στον αναγνώστη μια αίσθηση αυτοκριτικής για τον εαυτό του. Εάν βρισκόταν εκείνος σε αυτές τις καταστάσεις, τί αποφάσεις θα έπαιρνε; Θα ακολουθούσε το μονοπάτι των ηρώων μου ή θα έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό;

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

B.K. Υπέροχη ερώτηση. Το πιο εφικτό όραμά μου είναι να ολοκληρώσω σύντομα την τριλογία μου (γέλια). Το μεγαλύτερο όραμά μου σαν συγγραφέας είναι να εξελίξω όσο το δυνατόν περισσότερο το λογοτεχνικό είδος το οποίο αγαπώ. Η Επική Λογοτεχνία είναι ένα είδος που υπάρχει πολλά χρόνια αλλά ευελπιστώ πως με την σειρά μου,θα πάει όσο πιο μακριά μπορεί να φτάσει σε επίπεδο χαρακτήρων και μαχών.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πότε υπολογίζετε ότι θα είναι έτοιμο το τρίτο βιβλίο της σειράς «Ιστορίες του Καγάντο»;

B.K. Δύσκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Δεδομένου του ότι πρόκειται για το κλείσιμο της τριλογίας και πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και να κλείσουν όλες οι παράλληλες ιστορίες που έχω δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, χρειάζεται απίστευτη προσοχή. Δεν θέλω να γράψω κάτι πρόχειρο, θέλω να δώσω στον αναγνώστη μου πάντα το καλύτερο βιβλίο που θα μπορούσα να προσφέρω. Στην παρούσα φάση έχω ξεπεράσει κατά πολύ την μέση του βιβλίου και οδεύω προς το τέλος. Ευελπιστώ,εάν πάνε όλα καλά,να το έχω τελειώσει μέχρι το τέλος του 2020.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί επιλέξατε το είδος της επικής φαντασίας;

B.K. Εκτός από το ότι την λατρεύω σαν είδος, η επική φαντασία είναι το μόνο είδος που μπορώ να συμπεριλάβω οποιοδήποτε άλλο λογοτεχνικό είδος θέλω μέσα της. Μπορώ να γράψω για καθαρόαιμο τρόμο, για έντονους έρωτες, για μεγάλες προδοσίες… Ό,τι κι αν θέλω,μπορώ να υπάρχει μέσα στο βιβλίο μου και αυτό είναι μια πραγματική καλλιτεχνική ελευθερία. Άσε που μπορώ να γράψω και για επικές μάχες με οτιδήποτε πλάσμα θέλω. Είναι τέλειο σας λέω (γέλια).

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Μπορείτε να μας περιγράψετε σύντομα την υπόθεση των δύο πρώτων βιβλίων της ίδιας σειράς «Ο όρκος του μάγου» και στις φλόγες του πολέμου;»

B.K. Είναι δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσω. Στον «Όρκο του μάγου» ένας μάγος με τους αταίριαστους συντρόφους του ταξιδεύουν στον Καγάντο αναζητώντας τρία σπάνια υλικά για να κατασκευάσουν ένα μαγικό όπλο. Με αυτό θέλουν να σκοτώσουν τον δράκο που φυλάει το σπανιότερο βιβλίο του κόσμου. Παράλληλα, ο ετοιμοθάνατος βασιλιάς των ορκ,αφότου επιστρέψει στην ζωή,θα συμμαχήσει με όλες τις Κακές Φυλές για να κατακτήσει τον Καγάντο. Στο «Στις φλόγες του πολέμου» μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους, η ομάδα του μάγου έχει χωριστεί και ο καθένας πρωταγωνιστής τραβά την δική του ανεξάρτητη πορεία. Τα στρατεύματα του άρχοντα των δαιμόνων κατακτούν την μια πόλη μετά την άλλη και όλα οδεύουν προς το οριστικό τέλος, ή μπορεί και όχι… Ελπίζω να σας κάλυψα.





ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

B.K. Μα είναι το ευκολότερο και φτηνότερο μέσω διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Αποδεδειγμένα διαβάζοντας βιβλία εξασκούμε μέρη του εγκεφάλου μας που πριν δεν λειτουργούσαν. Με αυτόν τον τρόπο εξασκούμε και την φαντασία μας. Άλλο πρότυπο έχω εγώ για μια πανέμορφη ξωτικιά κι άλλο εσύ. Διαβάστε βιβλία, κάνει μόνο καλό.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Ως αναγνώστης, τι είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

B.K. Οτιδήποτε είδος. Σαφώς και λατρεύω την επική λογοτεχνία αλλά μου αρέσει και η επιστημονική φαντασία, ο τρόμος, η κλασσική λογοτεχνία. Πραγματικά διαβάζω σχεδόν τα πάντα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

B.K. Παλαιότερα υπήρχε τεράστια προκατάληψη προς τους νεότερους συγγραφείς. Ευτυχώς αυτό έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Τώρα γινόμαστε και φίλοι με τους αναγνώστες μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

B.K. Δύσκολο. Αγαπημένο βιβλίο θα έλεγα πως είναι το «Κρυστάλλινο Σκήπτρο» του Salvatore. Αγαπημένος συγγραφέας μάλλον θα αναφέρω τον Gorge R.R. Martin για τους προφανείς λόγους που όλοι των αγαπάμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία, τα οποία να ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;

B.K. Φυσικά. Με ενδιαφέρει πολύ ο τρόμος αλλά και η επιστημονική φαντασία. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως να ασχοληθώ μαζί τους. Προς το παρόν,όμως,πρέπει να ολοκληρώσω μια τριλογία (γέλια).

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Τέλος, τι θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

B.K. Μην το κάνετε, δεν έχει λεφτά (ξεσπάμε σε τρανταχτά γέλια). Πέρα από την πλάκα, είναι κάτι που πρέπει να το αγαπάς πραγματικά. Η συγγραφή ενός βιβλίου είναι μια πολύμηνη εργασία που απαιτεί καθημερινή ενασχόληση για πολλές ώρες. Να ξέρετε,όμως,πως όταν εκδοθεί το βιβλίο σας και έρθουν οι πρώτοι αναγνώστες να σας πουν την άποψή τους, τότε μόνο θα καταλάβετε πόσο όμορφη δουλειά είναι.

                                B.K. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υπέροχες ερωτήσεις σας.

                                 Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

                                   Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat


Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Βασίλη Κρουστάλη Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Βασίλη Κρουστάλη Reviewed by Dominica on Μαρτίου 25, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.