Little steps to Hell


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Πόσα μέτρα μας χωρίζουν από την κόλαση; Πόσα βήματα θα χρειαστεί να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί; Ο αριθμός ''7'' από την αρχαιότητα έως καί σήμερα φέρει μία άλλοτε θετική κι άλλοτε αρνητική σημασία σε ό,τι το ακολουθεί. Επτά οι πληγές του Φαραώ,επτά τα θανάσιμα αμαρτήματα κλπ.
  Οι συγγραφείς,που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμα,κυρίες Francine Queen καί Melissa Harlloween παίρνουν τα γνωστά σε όλους κι όλες μας επτά θανάσιμα αμαρτήματα,προσθέτουν ακόμη τρία δικά τους καί μας προσφέρουν μία συλλογή διηγημάτων που διαβάζονται με μία ανάσα καί υπόσχονται να μας τρομάξουν σε μεγάλο βαθμό...
  ''Little steps to Hell'' ο τίτλος της συλλογής κι αυτόματα κάνω την σκέψη ότι εκ πρώτης όψεως μπορεί το καθένα αμάρτημα ξεχωριστά από μόνο του να μοιάζει κάπως μικρό κι ασήμαντο,αλλά στο σύνολό τους επιφέρουν ένα πολύ μεγάλο κακό στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
  Μέσα από αυτήν την συλλογή μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την πένα καί το στυλ γραφής της κάθε συγγραφέως,αφού κάποια διηγήματα είναι γραμμένα είτε από την μία είτε κι από τις δύο. Το αποτέλεσμα είναι ευφυή,εθιστικά,καθηλωτικά,ανατρεπτικά καί ανατριχιαστικά διηγήματα που θα έρθουν να αγκιστρωθούν πάνω μας σαν τις σκιές που παραμονεύουν στο σκοτάδι καί μας προκαλούν υπέρτατο φόβο.
  Κοινά χαρακτηριστικά όλων των διηγημάτων ο συνεχόμενος λόγος,οι έντονες περιγραφές,η αγωνία,το σασπένς,η φαντασία κι ο ατελείωτος τρόμος! Τρόμος για το τι μπορεί να κρύβεται γύρω μας καί δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Τρόμος για το τι έχουν μέσα στην ψυχή τους κοντινά μας πρόσωπα,ή,άτομα της διπλανής πόρτας. Τρόμος για το τι είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες καί μέχρι που μπορεί τελικά να φτάσουμε...
  Όπως προανέφερα,οι ιστορίες των διηγημάτων βασίζονται στα επτά αμαρτήματα.Καθένα από αυτά τα  αμαρτήματα παίρνει την μορφή ενός δαίμονα,ο οποίος με την σειρά του κινεί σαν άλλος χειριστής μαριονετών τα σχοινιά με τα οποία είναι δεμένοι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι μοιάζουν με ανδρείκελα. Γίνονται,συνεπώς,υποχείριά τους καί υπακούν σε κάθε τους εντολή χωρίς καμία αντίρρηση. Παύουν να έχουν δική τους κρίση. Πράττουν ό,τι τους προστάζουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Χάνουν την ελευθερία τους κι αυτόματα την ψυχή τους....
  Διαβάζοντας τα διηγήματα όλοι οι λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας καί των ιστοριών τρόμου θα μείνουν ικανοποιημένοι. Θα βρούν μπόλικη φαντασία,αιματοχυσία,δαίμονες καί στοιχειά,αδίστακτους δολοφόνους,αδηφάγα τέρατα καί πολλά ακόμη που εύχονται να μην συναντήσουν ποτέ στην πραγματική τους ζωή.
 Με το τρομακτικό εξώφυλλο καί τον δυνατό,εύηχο τίτλο του το βιβλίο καταφέρνει καί βάζει τους αναγνώστες σε ένα ονειρικό κλίμα,που το σκεπάζει ένα πέπλο ομίχλης καί δεν τους επιτρέπει να δουν καθαρά τι μπορεί να υπάρχει πίσω από τις σκιές... Πόσοι/ες είστε έτοιμοι να ''ανεβείτε'',έστω καί μέσω της ανάγνωσης του βιβλίου,αυτά τα μικρά σκαλοπάτια; Θα αφήσετε στα βήματά σας να σας οδηγήσουν εκεί; Θα το τολμήσετε,ή,όχι;....
                                                              Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                     ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σκοτεινά διηγήματα εμπνευσμένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα περιλαμβάνει η συλλογή «Little steps to hell» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Τα διηγήματα φέρουν τις υπογραφές της Melissa Harlloween (ψευδώνυμο της Μαρίας Ροδοπούλου) και της Francine Queen (ψευδώνυμο της Φράνσης Παπουτσάκη), που συνεργάστηκαν για τη συγγραφή τους.
Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των διηγημάτων οι φωνές από το σκοτάδι που σαλεύουν στο μυαλό, δαίμονες και πάθη που χορεύουν μέσα σε ψυχές που λιώνουν σαν κεριά. Τα αμαρτήματα είναι θανάσιμα, γιατί καραδοκούν πυρακτωμένα να κάψουν τον ίδιο τον φορέα τους. Και αυτά μένουν αιωνίως ζωντανά, καθώς με τη χάρη του απόκοσμου ξεγλιστρούν και στήνονται σε μια απόμερη γωνιά, γελώντας υποχθόνια και παρακολουθώντας, με τα σατανικά τους μάτια, τους ανυποψίαστους να διαβαίνουν αμέριμνοι.

Ποιοι θα κάνουν τα επόμενα μικρά βήματα προς την κόλαση;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: FRANCINE QUEEN-MELISSA HARLLOWEEN

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΥΚΟΦΩΣ
  
Little steps to Hell Little steps to Hell Reviewed by Dominica on Μαρτίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.