Το μυστικό της ταμπακιέρας


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Όσο υπάρχουν άνθρωποι,θα υπάρχουν καί κρυμμένα μυστικά που αδημονούν να βγούν στην επιφάνεια καί να γίνουν ορατά σε όλους/ες. Κάποια πρέπει να αποκαλυφθούν,ενώ,κάποια άλλα όχι. Ποιός είναι εκείνος που θα κάνει αυτόν τον άτυπο διαχωρισμό; Ποιά τα οφέλη για όλον τον κόσμο,αν κάποια πράγματα εξ αυτών παραμείνουν για πάντα στο σκοτάδι; Πρέπει συνεχώς να έχουμε κατά νου ότι το γενικότερο καλό μας ''αναγκάζει'' να προβούμε σε τέτοιες δύσκολες αποφάσεις,γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δεν θα φαντάζουν ευοίωνα... Ο φόβος,μπροστά στην πιθανότητα να ''πέσουν'' σημαντικά έργα,ντοκουμέντα,ή,πολυπόθητοι θησαυροί στα χέρια των λάθος ατόμων,είναι αυτό που ίσως να μας προφυλάσσει από τέτοια σενάρια καί κακοτοπιές. Σκεφτείτε,επίσης,καί το άλλο ενδεχόμενο. Το να μην είμαστε έτοιμοι σαν ανθρωπότητα να δεχθούμε ανάλογες αποκαλύψεις,που πιθανότατα θα διατάρασσαν καί θα ανέτρεπαν τα όσα ήδη γνωρίζουμε καί πιστεύουμε.
  Η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι το βιβλίο ''Το μυστικό της ταμπακιέρας'' από την κυρία Καίτη Δροσίνη,το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Είναι το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως που διάβασα καί έμεινα ικανοποιημένη από την γραφή της.
  Με μία πρώτη ανάγνωση,μπορώ να σας πω ότι μας δίνει τρία διαφορετικά βιβλία,με φανερή την εξέλιξη του λόγου της. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αν καί η απλότητα διακρίνει την γραφή της,μας δίνει ολοκληρωμένα καί μεστά μυθιστορήματα,τα οποία συνδυάζουν έξυπνα διάφορα λογοτεχνικά είδη. Στο παρόν μυθιστόρημα βλέπουμε μία μίξη αισθηματικού(σε λιγότερο βαθμό) με ιστορικό-κοινωνικό στοιχείο. Κρατά τις ισορροπίες καί επιτυγχάνεται η αρμονία.
  Η εξιστόρηση της ιστορίας ξεκινάει βατά καί αυξάνεται σε ένταση καθώς περνάνε οι σελίδες. Το καθημερινό,οικείο καί πλούσιο λεξιλόγιο,οι γρήγοροι διάλογοι καί οι περιγραφικές εικόνες καθιστούν το βιβλίο ευανάγνωστο. Έπιασα τον εαυτό μου να φαντάζεται ότι ήμουν κι εγώ μέρος του σκηνικού καί βιώνα,παράλληλα με τους ήρωες,ό,τι ένιωθαν κι έβλεπαν κι εκείνοι/ες.
  Είναι αλήθεια πως για τρίτη φορά διάβασα πολύ γρήγορα καί ξεκούραστα βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Καίτης Δροσίνη. Σας προτρέπω,λοιπόν,αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι,να προμηθευτείτε πολλά καλά βιβλία,γιατί όχι κι αυτό,καί να περάσετε ευχάριστα καί δημιουργικά τον χρόνο σας.
                                                              Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Λυδία είναι μια όμορφη και δυναμική νεαρή κοπέλα, που ζει και εργάζεται στον ειδυλλιακό, ιστορικής σημασίας τόπο καταγωγής της, στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου. Η ζωή της κυλά ήρεμα, αλλά σύντομα θα αναστατωθεί από τη διπλή εισβολή του φτερωτού θεού του Έρωτα και μιας μυστηριώδους ταμπακιέρας, που αποτελεί ενθύμιο από τη φλογερή και απαγορευμένη σχέση της θείας της με έναν αξιωματικό του Τρίτου Ράιχ στην Κατοχή. Εξαιτίας της ταμπακιέρας και του μυστικού που αυτή κρύβει, η Λυδία και η αδελφή της θα εμπλακούν σε μια περιπέτεια με απρόσμενο αποτέλεσμα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΙΤΗ ΔΡΟΣΙΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Το μυστικό της ταμπακιέρας Το μυστικό της ταμπακιέρας Reviewed by Dominica on Μαρτίου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.