Μιρέιγ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Το να ονειρεύεται ένας άνθρωπος,κι ειδικά τα μικρά παιδιά,είναι κάτι πολύ όμορφο καί απαραίτητο-τολμώ να πώ-για την καθημερινή μας ζωή,μα καί την διαμόρφωση,ως ένα βαθμό,του χαρακτήρα μας. Όσο πιο μεγάλα δε,είναι τα όνειρά μας,τόσο πιο πολύ μας πεισμώνουν για να καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε. Μην αποθαρρύνετε τα παιδιά σας,αν είναι ονειροπόλα! Αντιθέτως,πρέπει να τα στηρίζετε καί να τα βοηθάτε να κατακτήσουν τους στόχους τους. Μην τα μαλώνετε,όταν προσπαθούν με ευφάνταστους τρόπους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Μην ξεχνάτε πως κάποτε υπήρξατε κι εσείς παιδιά καί κάνατε διάφορες σκανταλιές.
  Επειδή βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού καί οι μικροί μας βιβλιόφιλοι αναζητούν νέες προκλήσεις καί βιβλία που θα τους ικανοποιήσουν,η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι το παιδικό παραμύθι,με τίτλο ''Μιρέιγ'',το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη. Είναι ένα γλυκό παραμύθι,που μου άρεσε πάρα πολύ.
  Η ιστορία του συνδυάζει την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών,με την ξεγνοιασιά,την διαδρομή που ακολουθούμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας,την ικανοποίησή που νιώθουμε όταν εντέλει κατακτούμε την ''κορυφή'' καί τέλος,τα μικρά καί μεγάλα θαύματα της ζωής.
   Στα υπέρ του βιβλίου συγκαταλέγονται: 1)η απλή,οικεία γλώσσα,2)ο μεστός,σύντομος λόγος,3)η ωραία εικονογράφηση καί 4)η χρήση του κατάλληλου λεξιλογίου. Επίσης,στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν σκίτσα με τους ήρωες καί προσχέδια της ιστορίας φτιαγμένα με μολύβι.
                                                   Αναζητήστε το!Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια τρυφερή ιστορία – διαδρομή ζωής, με ένα μικρό μοναχικό αγόρι που περνάει τις μέρες των διακοπών του καλοκαιριού με τα άπιαστα όνειρά του και με τις αέρινες ζωγραφιές των ονείρων του. Μοναδική του συντροφιά ένα ...χαμογελαστό χελιδόνι, η Μιρέιγ, που ακούει τις σκέψεις του, τις αγωνίες του, τα σχέδιά του, τα ανέλπιδα.  Και τον βοηθάει με την τρυφερή σιωπηλή της παρουσία να ανεβαίνει ψηλά στα σύννεφα, να πετάει ελεύθερα, ανάλαφρα. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται ένας απίθανα περίεργος ηλικιωμένος, ο Λεόν, που θα τον βοηθήσει να περπατήσει στα μονοπάτια του ουρανού, όπως πετά και η Μιρέιγ. Ένα πρωί του φθινοπώρου, ο Λεόν έφυγε, δεν τον είδε ξανά. Πού θα μπορούσε να πάει; Θα τον έβλεπε ξανά; Μια υπέροχη ιστορία για παιδιά. Ένας ύμνος για την ελευθερία και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ένα παιδί και έναν ηλικιωμένο με παιδικό και ονειρικό πνεύμα. Ένα πραγματικό άλμπουμ φιλίας μεταξύ γενεών, που συνδυάζει τη δημιουργικότητα και τα παιδικά όνειρα.
Μια ιστορία για τα όνειρα, τον χρόνο, τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα της ζωής

Για παιδιά 6+ ετών

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝ-ΦΛΕΡ ΝΤΡΙΓΙΟΝ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΕΡΙΚ ΠΙΜΠΑΡΕ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ


                         
Μιρέιγ  Μιρέιγ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.