Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Γιάννη Δίγκα

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Γιάννης Δίγκας. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής η συλλογή διηγημάτων του,με τίτλο ''Ο ΜΠΙΛΛΥ ΚΑΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                       Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΓΚΑΣ

                                                  Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τί είναι για εσάς η συγγραφή; Τί προσφέρει στην ψυχή σας;

Γ.Δ. Είναι ουσιαστικά η προσπάθειά μου να ικανοποιήσω μια επιτακτική ψυχική μου ανάγκη, αυτή της επικοινωνίας με τους αναγνώστες και της από κοινού βίωσης της συγκίνησης που προέρχεται από συγκεκριμένα βιώματα και καταστάσεις. Η διαδικασία αυτή μου προσφέρει μεγάλη χαρά και τολμώ επιπλέον να πω πως δρα λυτρωτικά για την ψυχή μου, με απελευθερώνει.     

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας, με τίτλο ‘’Ο ΜΠΙΛΛΥ ΚΑΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ’’. Να σας ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Γ.Δ. Σας ευχαριστώ. Είναι μια συλλογή από δεκατέσσερις αυτοτελείς μικρές ιστορίες, μια από τις οποίες δίνει τον τίτλο στο βιβλίο. Έχουν ποικίλη θεματολογία και κάποιες από αυτές περιέχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά η πηγή έμπνευσης της συγκριμένης συλλογής διηγημάτων;

Γ.Δ. Η ίδια η ζωή που πάλλεται δίπλα μας κάθε στιγμή με τις χαρές, τις αγωνίες και τις λύπες της.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Υπάρχει κάποια ιστορία μέσα στην συλλογή που την ξεχωρίζετε παραπάνω από τις υπόλοιπες;

Γ.Δ. Όχι. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να ‘’κρατήσουν’’ οι αναγνώστες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Γ.Δ. Πως μόνο η αγάπη μπορεί να μας σώσει σε τούτο τον κόσμο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Πού θα αφιερώνατε το βιβλίο σας;

Γ.Δ. Στους αναγνώστες του, μαζί με τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς τα πρόσωπά τους διότι με τιμούν εξαιρετικά διαβάζοντάς το.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; 

Γ.Δ. Μάλιστα, έχω ξεκινήσει την επόμενη συγγραφική μου προσπάθεια. Ωστόσο, δεν πρόκειται για λογοτεχνικό έργο. Συγγράφω ένα επιστημονικό έργο στο πλαίσιο της  Κοινωνιολογίας του Δικαίου στο οποίο και θέλω να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τη ζωή και το έργο του θρυλικού αμερικανού δικαστή και θεμελιωτή της Κοινωνιολογίας του Δικαίου στις Η.Π.Α., του Oliver Wendell Holmes, Jr. , μιας από τις σπουδαιότερες μορφές στον χώρο των κοινωνικών επιστημών όχι μόνο στη χώρα του αλλά και διεθνώς.    

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστης, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Γ.Δ. Αγαπώ ιδιαίτερα τα Κλασσικά Λογοτεχνικά Έργα. Ακόμη μου προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και η ανάγνωση σύγχρονων συγγραφέων ιστοριών τρόμου και νομικών θρίλερ, όπως για παράδειγμα οι Στίβεν Κίνγκ και Τζων Γκρίσαμ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Γ.Δ. Όλα τα διηγήματα του Γκυ Ντε Μωπασάν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

Γ.Δ. Να το αποτολμήσουν διότι αποτελεί «πηγή» ανείπωτης ευτυχίας και ψυχικής πληρότητας η ίδια η διαδικασία της συγγραφής, αυτή καθ’ εαυτή και επιπλέον θα υπάρχει πάντοτε αναγνωστικό κοινό που θα αγαπά και θα εκτιμά το καλό βιβλίο ως ξεχωριστής σημασίας και σπουδαιότητας πολιτισμικό αγαθό.   
 
                                 Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

                              Γ.Δ.  Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά, εσάς και τους φίλους αναγνώστες.

                                Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                         Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                             https://dominicamat.blogspot.com/2020/08/blog-post_30.htmlΣυνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Γιάννη Δίγκα Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Γιάννη Δίγκα Reviewed by Dominica on Αυγούστου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.