Δελτίο Τύπου-"Το αίμα νερό δε γίνεται (;)"-Μιχαήλ Ράλλης-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το αίμα νερό δε γίνεται (;)" του συγγραφέα μας Μιχαήλ Ράλλη

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Νεφέλη, στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής της, νιώθει ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Παρ’ όλο που βρισκόταν πάντα δίπλα στους γονείς και τον αδερφό της, έχοντάς τους ως πρώτους στις προτεραιότητές της, περιθωριοποιείται επειδή αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να πάρει για πρώτη φορά αποφάσεις σύμφωνες με τις δικές της επιθυμίες.

Με αφορμή την προσωπική της εμπειρία, αρχίζει έναν αγώνα για να ξεπεράσει ανησυχίες, ενοχές αλλά και προβλήματα υγείας που της παρουσιάζονται, ανακαλύπτοντας μία πληθώρα παρόμοιων περιπτώσεων με αυτήν. Αυτές οι καινούργιες εμπειρίες τη βοηθούν να προσεγγίσει την πραγματικότητα πιο αντικειμενικά και να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις.

Το βιβλίο προσπαθεί να σκιαγραφήσει την πορεία που ακολουθεί κάποιος που αισθάνεται προδομένος και απογοητευμένος από την ίδια του την οικογένεια. Σε δεύτερο επίπεδο, να περιγράψει και να τονίσει ανθρώπινους χαρακτήρες και συμπεριφορές, ώστε να αναγνωρίζονται πιο εύκολα και να αποφεύγονται. Σε τρίτο επίπεδο, να δείξει ότι το φαινόμενο είναι πολύ συνηθισμένο, απλώς κρύβεται επειδή αποτελεί ταμπού, ιδίως σε πιο παραδοσιακές και κλειστές κοινωνίες.

Ο απώτερος σκοπός του είναι να προτείνει αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ των μελών μίας οικογένειας –σε όσους τουλάχιστον επιθυμούν να έχουν γερές βάσεις–, οδηγώντας τον καθένα από εμάς σε στάδια αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Μιχάλης Ράλλης γεννήθηκε το 1977 στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, όπου τελείωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση. Το 1999 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας και αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δάσκαλος.

Συνειδητοποιώντας ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού δεν πρέπει να περιορίζεται στη σχολική τάξη, αλλά μπορεί να έχει επίδραση σε όλη την κοινωνία ως ένας θεσμός δημιουργίας νέας γνώσης, παρακολουθεί εκπαιδευτικά συνέδρια και ημερίδες, συμμετέχοντας στις Οργανωτικές Επιτροπές τους και δημοσιεύοντας σχετικές εισηγήσεις.

Το 2013 παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Επιστήμες της Αγωγής με τίτλο: Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση, όπου και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό Άριστα.

Το 2017 του απονεμήθηκε με διάκριση ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος στις Επιστήμες της Αγωγής με τίτλο: Εκπαιδευτική Τεχνολογία με βαθμό Άριστα.

Οι δύο μεταπτυχιακοί του τίτλοι δεν αποτέλεσαν το τέλος στην επαγγελματική του εξέλιξη, αλλά συνέχισε να αναζητά τη γνώση και απαντήσεις σε εκπαιδευτικούς προβληματισμούς, παρακολουθώντας μακροχρόνια επιμορφωτικά σεμινάρια.

Την παρούσα στιγμή, η ζωή τον βρίσκει να είναι παντρεμένος με μία σπάνια γυναίκα, την Ξανθή, και δύο εκπληκτικά παιδιά, τη Μαρία-Θεοδώρα και τον Στέλιο.

Το βιβλίο “Το αίμα νερό δε γίνεται (;)” αποτελεί την πρώτη του προσπάθεια να εκφραστεί πιο ελεύθερα, κάτι που δεν ήταν δυνατό κατά τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τη μεθοδολογία τους. Έτσι, αξιοποιεί την τεχνική της μελέτης περίπτωσης ώστε μέσα από υπαρκτές περιπτώσεις να εξάγει συμπεράσματα και να βοηθήσει τον αναγνώστη να οδηγηθεί στην αυτοβελτίωσή του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Νουβέλα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 152

ISBN: 978-618-5424-91-6

Τιμή: 11,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο "Το αίμα νερό δε γίνεται (;)" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:


Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

 


Δελτίο Τύπου-"Το αίμα νερό δε γίνεται (;)"-Μιχαήλ Ράλλης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Το αίμα νερό δε γίνεται (;)"-Μιχαήλ Ράλλης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.