Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Χριστόφορο Γεωργίου

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

 

    Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Χριστόφορος Γεωργίου. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''Κροένια''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.



                                  Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


                                                   Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;


Χ.Γ. Πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι. Έχω δοκιμάσει χορό, θέατρο, ζωγραφική, καράτε, μοντελισμό. Όταν όμως δοκίμασα την συγγραφή,παρατήρησα μια αλλαγή στην ζωή μου. Όσο περισσότερο έγραφα,τόσο περισσότερο το λάτρευα. Η ιδέα του να πλάθεις φανταστικούς κόσμους και να δημιουργείς δικές σου πλοκές με συνεπήρε. Στην αρχή έγραφα σκέψεις και άναρχες θεωρίες, αλλά μέσα σε ένα από τα συρτάρια μου βρήκα μια ιστορία που είχα γράψει δέκα ετών. Έτσι δοκίμασα την τύχη μου και το αποτέλεσμα με εξέπληξε. Φαίνεται ότι ο παιδικός μου εαυτός ήξερε καλύτερα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Έχετε κάποιο κεντρικό νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας προς τους αναγνώστες;


Χ.Γ. Να αγαπήσουν, να κλάψουν, να γελάσουν και να αναρωτηθούν. Μου αρέσει πάρα πολύ να αναλύω τα συναισθήματα των χαρακτήρων μου. Έτσι πιστεύω ότι ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βιώνει μέσα από τις σελίδες μου όλα αυτά τα συναισθήματa. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο και στο τέλος να μάθει κάτι για τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από αυτή την τριβή.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;


Χ.Γ. Να γράψω ένα βιβλίο που να μπορέσει να αγγίξει κάθε αναγνώστη σε βάθος, αλλά και που θα τον κάνει να αναρωτηθεί αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα και τι αντίκτυπο θα είχε.  


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιό λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;


Χ.Γ. Η καραντίνα μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη συγγραφικά γιατί κατάφερα να τελειώσω ένα έργο που το αγάπησα από την πρώτη γραμμή. Πρόκειται για μια νουβέλα στα πλαίσια του φανταστικού, με ένα κυνήγι θησαυρού όπου ο παράξενος αφηγητής της, την διηγείται ενώ η ιστορία διαδραματίζεται. Αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω γιατί μπορεί να βρίσκεται κάπου εδώ κοντά μας και να μας ακούει.     


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Από τί εμπνέεστε συνήθως;


Χ.Γ. Από την κυρία στην στάση του λεωφορείου και την μύγα πάνω στο πιάτο με τις χθεσινές πατάτες. Από το θρόισμα των δέντρων, και την μυρωδιά του τσιμέντου μετά την βροχή και τους ήχους των χαλασμένων εξατμίσεων στον δρόμο. Και από τα βλέμματα των ανθρώπων. Που κάθε ένα έχει μια διαφορετική ιστορία να πει.   


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;


Χ.Γ. Γιατί είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ταξιδέψουμε


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το μυθιστόρημά σας «Κροένια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως;


Χ.Γ. Η ιδέα για την Κροένια μου ήρθε μετά από μια προβολή ταινίας στον κινηματογράφο. Σε ένα παγκάκι στο Περιστέρι. Μέχρι τότε, είχα γράψει πέντε διηγήματα όλα κι’ όλα και αυτά για χάρη σεμιναρίου. Ήθελα να φτιάξω μια περιπέτεια κάτω από τους δικούς μου όρους. Ήθελα όλα όσα είχα ονειροπολήσει σε όλη μου την ζωή να τα βάλω σε μια σειρά και να τους δώσω σάρκα και οστά. Είναι μια ιστορία ενός πρίγκιπα στον φανταστικό κόσμο της Κροένια, όπου ξαφνικά βρίσκεται περικυκλωμένος με ευθύνες και απειλές που ποτέ πριν δεν είχε φανταστεί. Έτσι ξεκινάει για ένα μακρύ ταξίδι με σκοπό την ειρήνη αλλά το μόνο που βρίσκει μπροστά του είναι πόλεμος.  

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου όμως ήταν και κάτι παραπάνω για εμένα. Η δημιουργία του με συνόδευσε σε μια δύσκολη για εμένα περίοδο και με βοήθησε να ταξιδέψω. Επίσης, η ολοκλήρωση και η έκδοσή της μου έδωσε μια από τις μεγαλύτερες χαρές που έχω πάρει μέχρι σήμερα. Έγινε ένα με τον Κρέστο και αυτός ένα μαζί μου. Ο πόνος του δικός μου και το ίδιο και η χαρά του.   


EΡΩΤΗΣΗ 8: Ως αναγνώστης, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;


Χ.Γ. Λατρεύω τα βιβλία φαντασίας αλλά αν κρίνει κανείς από την βιβλιοθήκη μου, έχω περισσότερα αστυνομικά. Ίσως γι’ αυτό μου αρέσει πάντα να βάζω λίγο μυστήριο στις ιστορίες μου. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τις μεγάλες ιστορίες γιατί όταν μου αρέσει κάτι,δεν θέλω να τελειώσει γρήγορα. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;


Χ.Γ. Θα πω δύσκολα με την λίγη εμπειρία που έχω. Ο μέσος αναγνώστης ίσως εντυπωσιαστεί στην αρχή όταν ακούσει ότι ένας νεαρός έβγαλε ένα βιβλίο, αλλά σε δεύτερο χρόνο θα αναρωτηθεί αν αξίζει. Το καινούργιο είναι πάντα τρομακτικό και μας βγάζει από την βολή μας. Σε αυτό βέβαια, πιστεύω ότι έχει συνεισφέρει και η τεράστια γκάμα των ξένων συγγραφέων που καλύπτει όλα τα αναγνωστικά κοινά. Στον κόσμο του βιβλίου βλέπετε,ο κόσμος βρίσκει κακής ποιότητας το “ντόπιο” προϊόν. Στο χέρι μας είναι όμως να το αλλάξουμε αυτό.   


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;


Χ.Γ. Σιλμαρίλλιον,  Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν. Αλλά έχω και την δουλειά του Μπουκόφσκι μέσα στην καρδιά μου.  


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Γιατί επιλέξατε να γράψετε βιβλίο που να ανήκει στο είδος του φανταστικού; Θα μπορούσατε να γράψετε βιβλία που να ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;


Χ.Γ. Η φαντασία μου οργιάζει, δεν το επέλεξα, ήρθε από μόνο του. Σίγουρα μπορώ και έχω γράψει μάλιστα αρκετά διηγήματα διαφορετικού είδους. Αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και μαγική χρυσόσκονη αρχίζει να πέφτει πάνω από το πληκτρολόγιό μου. Δεν μπορώ να το ελέγξω.   


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;


Χ.Γ. Θα έλεγα ότι αν δεν απογοητευτούν,κάτι δεν κάνουν καλά. Και όταν γίνει αυτό,να επιμείνουν γιατί θα συμβεί πολλές φορές. Αν αγαπάνε πραγματικά την συγγραφή και το έργο τους, να επιμείνουν. Ένας γονιός δεν παρατάει το παιδί του σε καμιά δυσκολία. Είναι πάντα δίπλα του μέχρι την στιγμή που θα μεγαλώσει και θα μπορέσει να σταθεί μόνο του. Μην σταματήσετε να γράφετε ποτέ. 


                            Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.


                              Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat


                                Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ:


Ένας βασιλιάς βρίσκεται δολοφονημένος και οι υποψίες βαραίνουν τους μάγους γιατί τους είχε καταδιώξει ανελέητα. Όμως, ο διάδοχος του θρόνου υποψιάζεται ότι πίσω από τη δολοφονία του πατέρα του κρύβεται ο ηγέτης μίας φυλής που θέλει να διαφεντεύει στην Κροένια.

Ανατροπές, εντάσεις, προσωπικές ιστορίες και, φυσικά, μαγεία, περιπέτεια, ταξίδι, μάχες και καταιγιστική δράση χαρακτηρίζουν το μυθιστόρημα ηρωικής φαντασίας «Κροένια» του Χριστόφορου Γεωργίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο, ο βασιλιάς της Έλμανοντ, ενός από τα κράτη της Κροένια, που κυνήγησε άγρια τους μάγους, δολοφονείται μέσα στο παλάτι. Ο πρωτότοκος γιος του και διάδοχος του θρόνου Κρέστο, στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τη δολοφονία, ανακαλύπτει ότι δεν ήταν έργο των μάγων αλλά ενός μαγεμένου ξωτικού του βορρά. Τότε αποφασίζει να πείσει τους υπόλοιπους ηγέτες της Κροένια, για να αναβιώσει μια παλιά συμμαχία και να συγκροτηθεί στρατός εναντίον των ξωτικών που θέλουν να επιβάλλουν τυραννικό καθεστώς. Όμως, ο εχθρός γνωρίζει το αδύνατο σημείο και μεγάλο μυστικό του Κρέστο: τον έρωτά του για τη δούκισσα Ζάια, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο. Και φυσικά, θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί...

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Κροένια

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χριστόφορος Γεωργίου

ISBN: 9786185429157

ΣΕΛΙΔΕΣ: 588

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 18,12 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

 


Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Χριστόφορο Γεωργίου Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Χριστόφορο Γεωργίου Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.