Δελτίο Τύπου-"Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης"-Απόστολος Γκέτσος-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης" του συγγραφέα μας Απόστολου Γκέτσου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένα βιβλίο διαφορετικό από τα προηγούμενα του συγγραφέα. Τα ιστορικά διηγήματα που κρατάτε στα χέρια σας ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, ξεκινούν από τη Μυκηναϊκή Ελλάδα, διασχίζουν την περίοδο των Περσικών πολέμων, περνάνε από την κλασική και την ελληνιστική περίοδο, το πρώιμο και το ύστερο Βυζάντιο και καταλήγουν στην προεπαναστατημένη και την επαναστατημένη Ελλάδα.

Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, θα ταυτιστεί με τη σθεναρή αντίσταση και νικηφόρα για τους Έλληνες κατάληξη εναντίον της πανίσχυρης Περσικής αυτοκρατορίας και θα κεντριστεί από την αντιπαράθεση μεταξύ Δημοσθένη και Ισοκράτη και την εξιστόρηση του Θεσσαλού ιππέα που συμμετείχε στην εκστρατεία του Αλέξανδρου.

Διασχίζοντας τις εποχές, θα δούμε το όραμα του Ιουλιανού και τη σωφροσύνη του Ιωάννη Βατάτζη.

Το ταξίδι τελειώνει με το πραγματικό περιστατικό λίγο πριν την επανάσταση και τις αναμνήσεις ενός πολεμιστή μέχρι την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Ιστορίες δοσμένες με ψυχή και συναίσθημα αλλά και με απόλυτο σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα και τους χαρακτήρες των ιστορικών προσώπων.

Η ιστορία παντρεύεται με τη μυθοπλασία με τρόπο μοναδικό και με αποτελέσματα εξαιρετικά.

Ένα βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, όχι μόνο όσων αρέσκονται σε τέτοιου είδους αναγνώσματα αλλά και όλων όσων επιλέξουν να το διαβάσουν.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Απόστολος Γκέτσος γεννήθηκε το 1966. Η καταγωγή του είναι από τον Αλμυρό Μαγνησίας ωστόσο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και κατοικεί.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας αρχικά ως τεχνίτης μηχανολόγος και εν συνεχεία ως σταθμάρχης.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού εκτελώντας καθήκοντα φύλακα αρχαιοτήτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Η συλλογή ιστορικών διηγημάτων “Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης” είναι το δεύτερο βιβλίο του από τις εκδόσεις “Ελκυστής” και το τέταρτό του συνολικά.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή διηγημάτων

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 190

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-35-4

Τιμή: 12,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/ιστορίες-του-αρχαίου/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

Δελτίο Τύπου-"Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης"-Απόστολος Γκέτσος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ιστορίες του Αρχαίου Κόσμου και της Επανάστασης"-Απόστολος Γκέτσος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.