Φανταστικές ιστορίες

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Κατά διαστήματα εμείς οι βιβλιόφιλοι/ες παραπονούμαστε πως ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός για να διαβάσουμε όλα τα βιβλία που επιθυμούμε. Η αλήθεια,όμως,είναι πως αυτό δεν είναι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας. Ελλείψει χώρου μα καί περιορισμένης,πολλές φορές,οικονομικής δυνατότητας δε δυνάμεθα να έχουμε στα χέρια μας όλα τα βιβλία που μας κεντρίζουν την προσοχή. Μία εναλλακτική κι ενδιαφέρουσα λύση είναι η αγορά βιβλίων που μέσα στις σελίδες τους θα μπορέσουμε να βρούμε παραπάνω της μίας ιστορίες. Μία ανάλογη πρόταση σας έχω σήμερα. Ο συγγραφέας Βασίλης Κυριλλίδης επιλέγει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές καί προβαίνει στην έκδοση του νέου του βιβλίου,με τίτλο ''Φανταστικές ιστορίες'' που όπως αντιλαμβάνεστε ανήκει στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας. 

    Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο φέρει τον τίτλο ''Διηγήματα 2018-2020'' καί το δεύτερο τον τίτλο ''Ιστορίες της άλλης μέρας,2001-2008". Σε κάθε ενότητα,αντίστοιχα,θα βρούμε καί θα διαβάσουμε ιστορίες που στην πρώτη θεματική έχουν γραφτεί καί δημοσιευτεί για συμμετοχή σε ανθολογίες καί διαγωνισμούς,ενώ στη δεύτερη έχουμε ένα βραβευμένο διήγημα καί τέσσερα προγενέστερα που επανεκδίδονται με τις όποιες διορθώσεις για να αποκτήσουν έναν αέρα αναζωογόνησης. 

    ''Επιστημονική φαντασία, τρόμος, όπερα του διαστήματος, ψυχολογική απειλή, υπαρξιακή αγωνία, ταξίδι στο χρόνο, μεταφυσικό, παραισθήσεις, ανεξήγητα φαινόμενα, έρωτες, ανθρώπινες σχέσεις και φρικτά εγκλήματα. Δέκα εφτά διακεκριμένα διηγήματα, γραμμένα από το 2000 έως σήμερα, και δημοσιευμένα σε διάφορες συλλογές, συγκεντρωμένα σ’ ένα βιβλίο που καλύπτει όλα τα είδη του φανταστικού.  Δεκαεπτά διαφορετικοί, μυστηριώδεις κόσμοι, που καλούν τον αναγνώστη να βυθιστεί στη μαγεία τους, και να μοιραστεί τις περιπέτειες και τις αγωνίες των ηρώων τους." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Θετικά στοιχεία του βιβλίου: 

- Ατόφιος,καθαρός λόγος του συγγραφέα

- Αρκετή δόση φαντασίας,μυστηρίου καί θρίλερ

- Περιεκτικός όγκος ιστοριών

- Ποικιλία στις ιστορίες ώστε να ''καλυφθούν'' οι προτιμήσεις των αναγνωστών

   Εγώ έχοντας ξαναδιαβάσει κατά το παρελθόν κι άλλο έργο του συγγραφέα,πέρασα ευχάριστα τον χρόνο μου διαβάζοντας το παρόν βιβλίο. Ποιος/α ξέρει; Μελλοντικά ίσως καί να ξαναδιαβάσω κάποια ιστορία από αυτές,ή,καί όλες. Εσείς αγαπάτε ανάλογα βιβλία;

                                                                   Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ













Φανταστικές ιστορίες  Φανταστικές ιστορίες Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.