Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY 

 

Η πριγκίπισσα Βανίλια της  Βέρας Αναστασίου

 

Σελίδες: 34

Διαστάσεις: 24x17

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή:  10  ευρώ

Κατηγορία:  Παιδική λογοτεχνία, παραμύθι

ISBN: 978-960-607-254-3

 

Ποια πριγκίπισσα, από τις γνωστές σας, δεν θα ήθελε από τα μακριά χρυσαφένια της μαλλιά να βγάζει άφθονη, αρωματική, μοσχομυριστή βανίλια; Και ποια πριγκίπισσα δεν θα ήθελε όπου ζει να μην σταματούν να φυτρώνουν γύρω της απίστευτα κακαοδεντράκια με όλο το υπέροχο άρωμα του γνωστού σε όλους μας κακάο; Και ποιος φιλόδοξος αλλά και δίκαιος βασιλιάς, με το δικό του μάλιστα εργοστάσιο παραγωγής γλυκών και λαχταριστών κέικ, δεν θα ήθελε να συνεργάζεται με αυτές τις δύο πολυμήχανες αλλά και τόσο ιδιαίτερες πριγκίπισσες;

Εκτός όλων αυτών, ο πρίγκιπας Τζίντζερ και η πριγκίπισσα Φλώρα, ήθελαν τόσο πολύ να βρίσκονται σε αυτήν την ιστορία, για να βάλει ο καθένας τους τη δική του πινελιά σε αυτόν τον βελανιδοκαμβά, που σύντομα θα γνωρίσετε. Γιατί τελικά όλα μπορούν να συμβούν στην βελανιδοχώρα και όχι μόνο σε αυτήν... Αρκεί να πιστέψουμε στην αλήθεια της μαγείας και να την αφήσουμε να μας παρασύρει...

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Βέρα Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκτοτε εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια και στον χώρο υγείας σε ιδιωτική κλινική. Η πριγκίπισσα Βανίλια είναι το πρώτο της βιβλίο, εμπνευσμένο από τη χημική ανάμιξη της πραγματικότητας με δύο κορούλες και της φαντασίας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ακτινοβολώντας στα χρώματα της ίριδας  της  Νεοφύτα Ευαγγέλου

 

Σελίδες: 596

Διαστάσεις: 21x14

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή: 17.50  ευρώ

Κατηγορία:  Αισθηματικό δράμα, νεοελληνική λογοτεχνία

ISBN: 978-960-607-253-6

 

Η Μιράντα, δεν συμμερίζεται το όραμα του συζύγου της, Δημήτρη, για  απόλυτη προσήλωση στις  εργασίες της εξελισσόμενης Βιομηχανίας τους. Η ξαδέλφη του, η Ηλιάνα, απλή υπάλληλος τους,  ανταποκρίνεται με πλήρη αφοσίωση. Ένας μυστικός ανταγωνισμός και μια αντίστροφη κούρσα αρχίζει ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Η Ηλιάνα εισχωρεί και εδραιώνεται στη Βιομηχανία όλο και περισσότερο, εκτοπίζοντας τελικά τη Μιράντα οριστικά. Από την άλλη, η Μιράντα, τρυπώνει και φωλιάζει στην καρδιά του Μάχου, του άντρα της Ηλιάνας, απομακρύνοντας την προς τα έξω για καλά.

Η ζωή του Μάχου σφραγίζεται με τον έρωτα του για τη Μιράντα και την αγάπη των παιδιών που του χάρισαν, οι δυο του γάμοι. Ωστόσο νιώθει το αληθινό του όνειρο ανεκπλήρωτο,  αγνοώντας για χρόνια, την πραγματικότητα που προσδοκούσε πιο πολύ. Θα μάθει ποτέ την κρυμμένη αλήθεια;

Αυτό που ενώνει τους δυο εραστές είναι η δίψα τους για την αληθινή αγάπη. Αυτό που τους χωρίζει είναι η ετοιμότητα τους για τις θυσίες, που απαιτεί ο έρωτας τους.

Οι πρωταγωνιστές στροβιλίζονται στο ‘τούνελ’ της αιώνιας πάλης, ανάμεσα στην συνθηκολόγηση και την περήφανη αντίσταση. Οι πολυεπίπεδες συγκρούσεις  φέρνουν στο φως τις ζοφερές αποχρώσεις της ψυχής και του νου. Θα καταφέρει άραγε η αγάπη τους να τις προσπεράσει;

Όταν ο ιός του sars covid-2 οδηγεί τον Μάχο στην μονάδα αυξημένης φροντίδας η πανδημία στέλλει και στο σπίτι της Μιράντας τα μηνύματα της.

Η ιστορία εξυμνεί τη δύναμη της αγάπης, εναρμονίζοντας τη μυθοπλασία με τα αληθινά ιστορικά γεγονότα της πανδημίας του Covid-19.

Ένα μάθημα πίστης στην αλήθεια που όσοι τη διαβάσουν θα τη θυμούνται.

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Νεοφύτα Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1955 και έζησε μέχρι το τέλος της εφηβείας της στη γενέτειρα της, τη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα της Βιολογίας.

Το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα στην Αθήνα και συνέχισε στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, στην Κύπρο, μέχρι το 2020, όπου αφυπηρέτησε, ως Διευθύντρια Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.

Μόλις αφυπηρέτησε αποφάσισε να ασχοληθεί με το κρυφό πάθος της, που είναι η συγγραφή.

Το παρόν έργο αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό βήμα. Νιώθει τυχερή που αρχίζει να γράφει στην περίοδο της πλήρους ωριμότητας.

Είναι παντρεμένη από το 1987 και θεωρεί ότι το μεγαλύτερο απόκτημα στη ζωή της αποτελούν οι δύο κόρες της καθώς και η μικρή της εγγονούλα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από απαίτηση των αναγνωστών κυκλοφόρησε η Β΄ συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου με ογδόντα δύο σελίδες περισσότερες!


Με σεβασμό στα δώρα του Θεού και της Φύσης, Β΄ έκδοση συμπληρωμένη

της Άννας Μοροζίνη 

 

Σελίδες: 348

Διαστάσεις:  21x14

Δέσιμο:  Μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή:  14 ευρώ

Κατηγορία: Βότανα, υγιεινή διατροφή

ISBN:  978-960-607-126-3

 

Φυτά, καρποί, λαχανικά, μυρωδικά. Ασθένειες, πληροφορίες, μικρά μυστικά, υγιεινή διατροφή παλαιών συνταγών. Γνήσιες παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, και συμβουλές νοικοκυριού.


 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Άννα Μοροζίνη γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1949 και ζει στην Πρέβεζα από το 1954 μέχρι σήμερα. Είναι μητέρα πέντε παιδιών και πέντε εγγονιών. Σπούδασε Αισθητικός και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την Υγεία σε σχέση με τα βότανα και την ωφέλειά τους. Εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος και ασχολήθηκε περαιτέρω με το εμπόριο. Συνέβαλε σαν γραμματέας στη συγκρότηση και προώθηση των δικαιωμάτων Α.με.Α, σε δύο συλλόγους (ενηλίκων Α.με.Α και Γονέων και κηδεμόνων παιδιών Α.με.α). Σήμερα εκμεταλλεύεται ατομική επιχείρηση Ενοικιαζομένων δωματίων τουριστικού ενδιαφέροντος, με την επωνυμία «Ενοικιαζόμενα studios Άννας Μοροζίνη». Αγάπησε τη λογοτεχνία σε όλες της τις μορφές και ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιητικών και πεζών έργων. (Μυθιστορήματα, νουβέλες, παραμύθια, ποιήματα κλπ.)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


33 της Στέλλας Μπελέση 

Σελίδες: 298

Διαστάσεις: 21x14

Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο

Λιανική Τιμή: 13  ευρώ

Κατηγορία:  Νεοελληνική λογοτεχνία, μασονία

ISBN:  978-960-607-251-2

 

Μυθιστορηματική απόδοση των τριάντα τριών τεκτονικών βαθμών του αρχαίου και αποδεδειγμένου

Σκωτικού Τύπου.

 

Οι απαρχές του Τεκτονισμού, γνωστού και ως Μασονία, χάνονται στα βάθη των αιώνων. Όταν οι εκπρόσωποι τεσσάρων στοών της Αγγλίας συναντήθηκαν στην ταβέρνα της «Χήνας και της Εσχάρας» και ίδρυσαν τη Μεγάλη Στοά στις 24 Ιουνίου 1717, η μέρα αυτή αποτέλεσε απλώς τη συμβατική ημερομηνία της επίσημης έναρξης της ιστορίας του Τεκτονισμού. Ίσως η ουσιαστική ιστορία του Τεκτονισμού να άρχισε τη μέρα που ο τριχωτός πρόγονός μας μετέτρεψε τα μπροστινά του πόδια σε χέρια, όρθωσε το ανάστημά του προς τον ουρανό και αναρωτήθηκε «ποιος είμαι, από πού έρχομαι, που πηγαίνω;»

Οι Τέκτονες με περίζωμα (μυημένοι σε Στοές) ή χωρίς περίζωμα (άνθρωποι που ακολουθούν τις ηθικές αρχές του Τεκτονισμού χωρίς να έχουν μυηθεί επίσημα σε κάποια Στοά όπως η ηρωίδα του βιβλίου) προσπαθούν, παρά τις καθημερινές τριβές και αντιξοότητες, να βελτιώσουν τον εαυτό τους ώστε να βελτιωθεί αυτόματα και η Κοινωνία. Το  «33» ακολουθεί την πορεία της Βιολέτας από το βαθμό 0 του αμύητου κόσμου μέχρι το βαθμό 33 μέσα από απλά ή πιο σύνθετα καθημερινά συμβάντα, αλλά και ανάλυση φιλοσοφικών ιδεών που θα την οδηγήσουν στην πολυπόθητη αυτογνωσία.

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: 

Πτυχιούχος της  Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Σπούδασε επίσης Δημοσιογραφία, Ζωγραφική και Θεατρολογία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στον τηλεοπτικό προγραμματισμό στο Παρίσι. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και είναι ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος. Υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών στη Λάρισα για είκοσι δύο χρόνια. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, είκοσι επτά ντοκιμαντέρ, μία τηλεταινία και πέντε ταινίες μεγάλου μήκους. Οι ταινίες της διακρίθηκαν σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ για τα σενάρια και τα διηγήματά της έχει αποσπάσει βραβεία σε Ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Το βιβλίο της «ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΣΤΕΤ» εκδόθηκε το 2014 από τις εκδόσεις «ΔΙΩΝΗ». Η συλλογή διηγημάτων «ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ» εκδόθηκαν από τις εκδόσεις «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» το 2019 στα Ελληνικά (α’ έκδοση), το 2020 στα Αγγλικά και το 2021 στα Ελληνικά (β’ έκδοση).



Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!



 


Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.