Έρχεται ο γίγαντας


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Άν εμείς οι ενήλικες πέφτουμε συχνά θύματα διάφορων παραφιλολογιών που ακούγονται,σκεφτείτε σε τι θέση βρίσκονται τα μικρά παιδιά που δεν έχουν αναπτύξει τους ίδιους μηχανισμούς άμυνας καί κριτικής σκέψης καί ικανότητας με εμάς. Οφείλουμε ως μεγαλύτεροι/ες,όχι μόνο να γινόμαστε ορθά παραδείγματα προς μίμηση για τα παιδιά,αλλά να τα διδάξουμε τους σωστούς τρόπους ούτως ώστε να ξέρουν να προστατεύονται από τα όσα ακούγονται καί δεν ευσταθούν καί να μην τρομάζουν. Διότι κατά τη διάρκεια της ζωής τους θα έρθουν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που για να πετύχουν καί να ικανοποιήσουν το προσωπικό τους συμφέρον,θα προσπαθήσουν να τα παραπληροφορήσουν καί θα τα κάνουν ακούσια υποχείριά τους. Για πολλοστή φορά,λοιπόν,σας προτρέπω να στραφείτε προς τα παραμύθια καί πιο συγκεκριμένα στο νέο παιδικό βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα,με τίτλο ''Έρχεται ο γίγαντας'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο,σε εικονογράφηση του κυρίου Νικόλα Χατζησταμούλος καί ανήκει στη σειρά ''Μικρές Καληνύχτες".
   "Μια φορά κι έναν καιρό, οι κάτοικοι µιας ήσυχης πόλης έµαθαν πως θα έφτανε σε λίγο εκεί ο γίγαντας Αγκουγκαράν, ο φόβος και ο τρόµος όλου του κόσµου! Δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, κι έτσι έτρεξαν αµέσως να θωρακίσουν τα σπίτια τους, να προµηθευτούν πολλά τρόφιµα, αλλά και όπλα για να αντιµετωπίσουν τον εχθρό. Ώσπου, τρεις µέρες µετά, ακούστηκε ένας απαίσιος θόρυβος που έκανε τα σπίτια να τρέµουν και τα τζάµια να τρίζουν. Κι αµέσως εµφανίστηκε µια τεράστια σκιά, που έκρυψε τον ήλιο. Και τότε, τότε..." (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Έξυπνη,ψυχαγωγική,διδακτική ιστορία
- Άριστη,πολύχρωμη εικονογράφηση 
- Μικρές προτάσεις ενισχυμένες από οικείο λεξιλόγιο
- Απτά παραδείγματα
- Μεγάλη κι ευκολοδιάβαστη γραμματοσειρά
   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε κι εσείς με τη σειρά σας. 
Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Δώρο η αφήγηση της ιστορίας σε QR Code

Λίγα λόγια για τη σειρά ''Μικρές Καληνύχτες'':
 
Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο...
Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ΗΛΙΚΙΑ: 3 ΕΤΩΝ +

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ











Έρχεται ο γίγαντας Έρχεται ο γίγαντας Reviewed by Dominica on Απριλίου 29, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.