Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Τα μάθατε τα νέα; Άν όχι,καθίστε να σας τα πω!
Δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφορεί καί στην χώρα μας,από τις εκδόσεις Anubis,το μυθιστόρημα φαντασίας της συγγραφέως Ρ.Λ. ΛαΦίβερς,με τίτλο ''Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους" καί αποτελεί το πρώτο μέρος της συναρπαστικής σειράς βιβλίων που ενέπνευσε την υπερπαραγωγή του HBO MAX. Καί για να είμαι ειλικρινής,πρόκειται για ένα βιβλίο που έφτασε στα χέρια μου με την σιγουριά πως θα με έκανε να περάσω τέλεια μαζί του. 
Προσοχή!
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά,εφήβους,αλλά καί ενήλικες που γοητεύονται από τα πανάρχαια μυστικά,τους ξένους πολιτισμούς,το μυστήριο καί τους κρυμμένους θησαυρούς.
Προσοχή!
Αφήστε στην άκρη την λογική καί την όποια στενομυαλιά! Εδώ έχει χώρο μόνο η άπλετη φαντασία! Καί το μόνο που ζητά από εμάς είναι να αφεθούμε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι των αισθήσεων καί παραισθήσεων.
Είστε έτοιμοι/ες; Προσδεθείτε γερά στις θέσεις σας καί ξεκινάμε...

Περιγραφή:
Η εντεκάχρονη Θεοδοσία περνά τον περισσότερο χρόνο της στο Μουσείο Θρύλων και Αρχαιοτήτων στο Λονδίνο. Ο πατέρας της είναι ο επικεφαλής επιμελητής του μουσείου, αλλά μόνο η Θεοδοσία μπορεί να διακρίνει τη μαύρη μαγεία και τις αρχαίες κατάρες που κρύβουν ακόμα κάποια ευρήματα. Κρυφά από όλους, η Θεοδοσία χρησιμοποιεί ξεχασμένη αιγυπτιακή μαγεία για να κρατήσει σε νάρκη τις αρχαίες μοχθηρές δυνάμεις που παραμονεύουν στους σκοτεινούς διαδρόμους. Τώρα, η μητέρα της Θεοδοσίας επιστρέφει από την τελευταία της αρχαιολογική ανασκαφή φέρνοντας μαζί της την Καρδιά της Αιγύπτου, ένα μυθικό φυλαχτό που ανήκει σε έναν αρχαίο τάφο. Η Θεοδοσία ανακαλύπτει ότι πάνω του είναι χαραγμένη μια σκοτεινή και αχρεία κατάρα, που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Έτσι, το ατρόμητο κορίτσι αποφασίζει να επιστρέψει το θρυλικό τεχνούργημα εκεί όπου ανήκει και έτσι να αποτρέψει το χάος που απλώνεται πάνω από τη γη!

Πολλάκις έχω αναφερθεί στην αγάπη που τρέφω για ό,τι σχετίζεται με τα μυστήρια καί τα μυστικά των αρχαίων πολιτισμών. Το πόσο θα ήθελα να βρεθώ να περιτριγυρίζω σε εκείνα τα μέρη καί να προσπαθώ να ανακαλύψω πράγματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει στο φως,δεν περιγράφεται με λόγια. Οι γνώσεις που μπορεί να αποκτήσω σε συνδυασμό με την αδρεναλίνη που θα με κατέκλυζε ένεκα μίας ανάλογης περιπέτειας,όχι μόνο εξάπτει την ήδη καλπάζουσα φαντασία μου,αλλά θα με έκανε να ζήσω έστω καί νοερά το δικό μου αλλιώτικο παραμύθι,το οποίο δεν θα είχε πρίγκιπες καί πριγκίπισσες,μα κατάρες,παγίδες,κακούς ''δράκους'',προστατευμένα μυστικά,φυλακτά,ξόρκια κι άλλα πολλά. Επίσης,μου άρεσε ο τρόπος που η συγγραφέας πάντρεψε την αληθινή ιστορία της Αιγύπτου με την δική της εκδοχή,καθιστώντας την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Γιατί αγάπησα καί πραγματικά ξεχώρισα το παρόν βιβλίο; Διότι,μου πρόσφερε στον απόλυτο βαθμό όλα όσα ζητούσα. Βρήκα δε εξαιρετική την κίνηση της συγγραφέως να μας προσφέρει ένα βιβλίο όπου η κύρια πρωταγωνίστρια,η μικρή Θεοδοσία,είναι ένα κορίτσι που δεν διστάζει. Παλεύει για όσα αγαπά καί δεν φοβάται να τα βάλει με πιο ισχυρούς από εκείνη. Δεν είναι μία ακόμη κούκλα φτιαγμένη από πορσελάνη που ζει σε έναν γυάλινο πύργο κι αναμένει τον ήρωα που θα την σώσει. Αντιθέτως,είναι μία δυναμική νεαρά με αυτοπεποίθηση καί αυτοεκτίμηση,που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως πρότυπο τόσο για τις μικρές κορασίδες,όσο για εμάς τις λίγο μεγαλύτερες.

Συνεχόμενη δράση,σασπένς,αγωνία,περιγραφικές εικόνες,μπόλικη δόση φαντασίας,οικείος καί σύχγρονος λόγος της συγγραφέως,γεμάτο λεξιλόγιο,δολοπλοκίες,κίνδυνος μα καί μία μνεία στην αδελφική αγάπη καί παιδική φιλία είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν όλο το σκηνικό,προσφέροντάς μας ένα ενδιαφέρον καί καλογραμμένο βιβλίο που μας κρατά σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Εγώ ανυπομονώ για τη συνέχεια. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρ.Λ. ΛΑΒΙΦΕΡΣ (R.L. La Fevers)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THEODOSIA AND THE SERPENTS OF CHAOS

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΘΗΝΑ ΣΑΡΑΦΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ANUBIS





Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους Reviewed by Dominica on Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.