Δελτίο Τύπου-"Αίμα αδερφικό"-Μαρία Λιβυκού-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Αίμα αδερφικό" της συγγραφέως μας Μαρίας Λιβυκού!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τρία αδέρφια. Η Θάλεια, ο Κωστής και η Αναστασία. Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες με ένα εκρηκτικό μείγμα συναισθημάτων ο καθένας. Τι τους ένωσε και τι τους χώρισε σε μια ζωή που δεν τους χαρίστηκε; Τι τους πόνεσε βαθιά και τι τους έφερε πάλι κοντά για να παλέψουν να σώσουν την ψυχή τους;

Η Θάλεια, η μεγαλύτερη εκ των τριών, είναι εκείνη που με πάθος προσπαθεί, ν’ αποτρέψει κάθε κακό που έχει ως στόχο τ’ αδέρφια της. Η αγάπη της γι’ αυτά δεν έχει τέλος, ακόμα και όταν ανταποδίδεται με αχαριστία.

Ο Κωστής, ο δευτερότοκος γιος της οικογένειας, έχει την πρώτη θέση στην καρδιά των γονιών τους, γεγονός το οποίο τροφοδοτεί τον εγωισμό του σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορεί να δει τις καταστροφικές συνέπειες στη σχέση του με τις αδερφές του.

Η Αναστασία είναι η τρίτη στη σειρά, αλλά η πρώτη στην καρδιά του Κωστή και της Θάλειας απ’ τη στιγμή που γεννήθηκε. Αγαπήθηκε πολύ κι απ’ τους δύο, αλλά η αγάπη τους δεν στάθηκε ικανή να την κάνει ν’ αγαπήσει την ίδια τη ζωή. Ένας αδικοχαμένος έρωτας, η στροφή στις καταχρήσεις και τα ναρκωτικά την έφτασαν μέχρι τον πάτο και τίποτα δεν φαινόταν να μπορεί ν’ αναστρέψει την καταστροφική πορεία της.

Θα μπορέσει η αγάπη για το αδελφικό αίμα που τους συνδέει να υπερπηδήσει εμπόδια, πάθη, έχθρα κι ανταγωνισμό κι οι τρεις τους να πορευτούν και πάλι μαζί στη ζωή;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Η Μαρία Λιβυκού γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο, Ηρακλείου Κρήτης το 1963. Το 1981, έφυγε για σπουδές στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1983 πήρε τη μετεγγραφή στο δεύτερο έτος του τμήματος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1987. Από το 1993 εργάζεται ως καθηγήτρια σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, όπου και ζει μόνιμα.

Το Λιβυκό Πέλαγος είναι η θάλασσα κοντά στην οποία μεγάλωσε και όπου της αρέσει να περνάει τα καλοκαίρια της. Λατρεύει το απέραντο γαλάζιο της και είναι ένα από τα λίγα πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το σώμα της. Ως εκ τούτου, το “Λιβυκού” θέλησε να είναι το ψευδώνυμο που θα τη συνοδεύει στη συγγραφική της πορεία. Το πραγματικό της επίθετο είναι “Κοντονασάκη”.

Η συγγραφή ήταν μια επιθυμία ζωής κι ένας τρόπος για να εκφράσει συναισθήματα και απόψεις για πράγματα και καταστάσεις που πολλές φορές την έκαναν να χαίρεται, να λυπάται, να αγανακτεί ή να θυμώνει. Μέσα από τον κόσμο της μυθοπλασίας και μαζί με τους ήρωες των βιβλίων της φτιάχνει τον δικό της καλύτερο κόσμο, μέσα στον οποίο κυριαρχεί η ψυχική δύναμη, η ελπίδα και η αγάπη. Το γράψιμο τη γαληνεύει και ταυτόχρονα απελευθερώνει το μυαλό της από οτιδήποτε μπορεί να το κρατάει στάσιμο.

Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο: «ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» εμπνευσμένο από τη γυναίκα και τον αγώνα που δίνει καθημερινά για να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες που η ζωή φέρνει στον δρόμο της.

Το 2019 εκδόθηκε το δεύτερό της μυθιστόρημα με τίτλο: «ΙΣΜΗΝΗ», από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ.

Το «ΑΙΜΑ ΑΔΕΡΦΙΚΟ» είναι το τρίτο της μυθιστόρημα που βασίζεται στην πολύπλοκη αδερφική σχέση και στην αμφιθυμία που υπάρχει ανάμεσα στ’ αδέρφια.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 676

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-059-2

Τιμή: 19,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Αίμα αδερφικό" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/aima-aderfiko/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!



Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



Δελτίο Τύπου-"Αίμα αδερφικό"-Μαρία Λιβυκού-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Αίμα αδερφικό"-Μαρία Λιβυκού-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.