Συνέντευξη με την συγγραφέα Στέλλα Σιδεράτου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΔΕΡΑΤΟΥ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Στέλλα Σιδεράτου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες". Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Σ.Σ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αποτελεί ένα έργο που χαρίζει απλόχερα ιδέες και λύσεις που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά του. Προσφέρει γνώση σε θέματα που αφορούν τη διατροφή, αναφέρεται στα επιτεύγματα σπουδαίων ανθρώπων με σκοπό να παραδειγματιστούμε και εμείς από το έργο τους και την επιτυχία τους. Μέσα από υπομονή και επιμονή, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποια ήταν η αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου ‘’ Η συνταγή της ευτυχίας σε επτά ημέρες’’;

Σ.Σ. Αγαπώ να μοιράζομαι τις απόψεις και τις γνώσεις μου με ανθρώπους που επιθυμούν να με ακούσουν. Αγαπώ να βοηθάω ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη. Εύχομαι, μέσα από αυτό το βιβλίο, να καταφέρω να βελτιώσω τη ζωή πολλών ανθρώπων και να βελτιώσω τον τρόπο σκέψης τους σε ορισμένα θέματα της καθημερινότητάς τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο με την συγκεκριμένη θεματική;

Σ.Σ. Αισθάνομαι όμορφα και γαλήνια όταν βοηθάω ανθρώπους μέσα από τις γνώσεις μου, τις σκέψεις μου, τις συμβουλές μου. Δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο και προμελετημένο. Είμαι αρκετά δημιουργική. Ήθελα να μοιραστώ τη σκέψη μου με τους ανθρώπους, λέγοντάς τους πως μπορούμε να ευτυχήσουμε εάν σκεπτόμαστε και πράττουμε με απλό τρόπο!

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Γιατί το αναγνωστικό κοινό αξίζει να στρέψει την προσοχή του σε ανάλογα βιβλία;

Σ.Σ. Στις ημέρες μας, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας όλο και αυξάνονται με γοργό ρυθμό. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από τα καθιερωμένα, να αφαιρεθεί η σκέψη του, να οραματιστεί το ‘αύριο’. Το βιβλίο αυτό, θεωρώ, πως θα βοηθήσει εκείνο το κοινό που ψάχνει λύσεις σε απλά προβλήματα της καθημερινότητας. Θα βοηθήσει εκείνο το κοινό, που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του σε απλά θέματα της καθημερινότητας και της επιβίωσής του.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί,ενώ οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ για την σωματική μας υγεία,δεν προσέχουμε την ψυχική μας υγεία;

Σ.Σ. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα των τελευταίων ετών. Οι άνθρωποι αγωνίζονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ένας μέσος ενήλικας δουλεύει ώρες ατελείωτες με σκοπό να καλύψει τις βιοποριστικές του ανάγκες. Πολλές φορές, δεν ζει, απλά υπάρχει. Αγωνία για το αύριο, ψυχοσωματικό άγχος, προβλήματα, προβλήματα. Όλα όμως πρέπει αν μπουν σε μία σειρά. Έτσι, δεν είναι; Εάν λύσεις ένα πρόβλημα, τότε θα δημιουργηθεί ένα άλλο, νέο πρόβλημα κ.ο.κ. Στη ζωή πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και οργάνωση για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις όποιες δυσκολίες. Και το κυριότερο, πρέπει να σε προσέχεις. Πρέπει να προσέχεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Βρες το νόημα της ζωής σου και κυρίως, βρες τα με τον εαυτό σου!

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα θέλατε να αποκομίσει το αναγνωστικό κοινό από την επαφή του με το βιβλίο σας;

Σ.Σ. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου προσφέρει νέες γνώσεις. Ο αναγνώστης, κάθε φορά, θα εστιάζει περισσότερο σε θέματα που τον ενδιαφέρουν και επιθυμεί να βρει απαντήσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Υπάρχει,άραγε,συνταγή για την ευτυχία;

Σ.Σ. Τη συνταγή, την φτιάχνει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά με τα δικά του υλικά, με τις επιλογές του!

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Σ.Σ. Απολαμβάνω να διαβάζω κάθε βιβλίο που έχει να μου προσφέρει κάτι καινούργιο, μία νέα γνώση. Η γνώση δεν σταματά ποτέ. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Τέλος,έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;

Σ.Σ. Δεν έχω ξεκινήσει συγγραφή νέου βιβλίου. Απολαμβάνω τη διαδρομή του τωρινού μου έργου και οραματίζομαι ένα δημιουργικό μέλλον με υγεία!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ:







Συνέντευξη με την συγγραφέα Στέλλα Σιδεράτου Συνέντευξη με την συγγραφέα Στέλλα Σιδεράτου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.