Μια βόλτα στον παράδεισο & Λουλούδια της ευτυχίας



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Η άποψή μου για δύο υπέροχα βιβλία που έχω διαβάσει.Ο λόγος για τα βιβλία ''Μια βόλτα στον παράδεισο'' καί ''Λουλούδια της ευτυχίας'' από την συγγραφέα κυρία Μαρία Στεφάνου.
''Μια βόλτα στον παράδεισο''

Εντάξει ό,τι καί να πώ τώρα γι'αυτό το βιβλίο είναι λίγο!!! Είναι υπερ-φανταστικό(ας μου επιτραπεί ο όρος)!!!!! Η πλοκή του,η δομή,η εξαιρετική περιγραφή του τοπίου-νομίζεις πως βρίσκεσαι καί εσύ εκεί-όλα αυτά μαζί σε μαγεύουν!!!!! Είναι φανταστική η γραφή της συγγραφέως!!! Άργησα να το διαβάσω αλλά η αναμονή άξιζε καί με το παραπάνω!!! Αχ αυτή η μοίρα καί τα παιχνίδια που μας παίζει!!! Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας!!!! Μη σας πώ ότι είναι καί ιδανική παρέα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!!! Εμένα πάντως με έκανε να θέλω να ξαναπάω στη Σαντορίνη!!! Θα κλείσω με την ατάκα που λέει η Δανάη στο τέλος του βιβλίου που με καλύπτει πλήρως....''Θέλω να κάνουμε μία βόλτα. Ακόμα μία βόλτα στον παράδεισο''. Χίλια μπράβο  στη συγγραφέα. Σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτήν την υπέροχη βόλτα!!!!!!!!!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
  • Λιβάνης

''Λουλούδια της ευτυχίας''



Χθές έφτασε επιτέλους στα χέρια μου το βιβλίο "Λουλούδια της ευτυχίας" από την συγγραφέα Μαρία Στεφάνου. Είναι το δεύτερο βιβλίο της που διαβάζω καί μπορώ να πώ ότι μου άφησε για μία ακόμη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Εξαιρετικότατη γραφή που σε κάνει να μπαίνεις μέσα στην ιστορία καί να αισθάνεσαι μέρος αυτής... Κατά την γνώμη μου τη βρίσκουμε σε μία πιο ώριμη συγγραφική φάση. Έχω να σας εξομολογηθώ επίσης ότι η γραφή της είναι η αιτία που αγάπησα τα βιβλία με τους πολλούς πρωταγωνιστές καί τις ιστορίες τους. Ένα βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι οι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με τα όποια προβλήματα,δυσκολίες καί αισθήματα αντιμετωπίζουν καί ζούν. Αγγίζει τόσο προσεγμένα χωρίς να γίνεται γραφική θέματα όπως ο καρκίνος του μαστού καί τη ζωή των γυναικών που τον έχουν αντιμετωπίσει καί έχουν βγεί νικήτριες,η ενδοοικογενειακή βία καί την οικονομική κρίση. Ένα ακόμα στοιχείο του βιβλίου που μου αρέσει πάρα πολύ,είναι το γεγονός ότι κάθε κεφάλαιο έχει σαν τίτλο το όνομα ενός λουλουδιού καί από κάτω την σημασία/συμβολισμό του καί μας δίνει το νόημα του κάθε κεφαλαίου. Γυναίκες δυνατές παρ'όλες τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν ζήσει,ενωμένες προσπαθούν να βοηθήσουν όποιες τις έχουν ανάγκη. Μία ιδιαίτερη οργάνωση που τα μέλη της έχουν ονόματα λουλουδιών ανιδιοτελώς προσπαθούν να βοηθήσουν να βρεί ο καθένας την ευτυχία που αναζητά καί του αξίζει. Όπως καί στο προηγούμενο βιβλίο καί εδώ έχω κάποιο ζευγάρι που ξεχωρίζω αλλά δεν θα σας πώ ποιό. Αυτό το κάνω γιατί θεωρώ ότι ο καθένας που θα διαβάσει το βιβλίο θα ταυτιστεί με κάποιο ζευγάρι περισσότερο από τα άλλα. Είναι από τις φορές που δεν θέλω να σας πώ πολλά για την πλοκή γιατί θεωρώ ότι αξίζει με το παραπάνω να το διαβάσετε καί να τα ανακαλύψετε όλοι μόνοι σας. Αναζητήστε το,αξίζει!!!!



ΕΚΔΟΣΕΙΣ:



ΩΚΕΑΝΙΔΑ
 
Μια βόλτα στον παράδεισο & Λουλούδια της ευτυχίας Μια βόλτα στον παράδεισο & Λουλούδια της ευτυχίας Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.