ΙΒΑΡ,Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σας προσκαλώ σήμερα να κάνουμε ένα μαγικό ταξίδι μέσα από το βιβλίο φαντασίας του συγγραφέα κυρίου Αριστείδη Νάστου με τίτλο ''ΙΒΑΡ,Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ''.
   Ένα πολύ ευφυές μυθιστόρημα φαντασίας που έχει όλη την περιπέτεια,δράση καί αγωνία που επιθυμούμε για να μας συνεπάρει καί για να εξάψει την φαντασία μας.
   Το χαρακτηρίζει η πολύ καλή του γραφή σε συνδυασμό με την δεμένη κι στρωτή του ιστορία χωρίς περιττές καί κουραστικές επαναλήψεις.
   Πάμε τώρα στην πλοκή του. Ένας γενναίος πολεμιστής αναζητά το πεπρωμένο του μακρυά από τον τόπο του. Θα το βρεί; Ποιά η παρέμβαση των θεών σε αυτήν του την αναζήτηση; Θα καταφέρει να εκπληρώσει την αποστολή του ή τα εμπόδια θα τον αποτρέψουν τελικά;
   Tο βιβλίο αν καί ανήκει στο φανταστικό είδος λογοτεχνίας τείνει να υμνεί την ανδρεία καί την αφοσίωση στα ιδανικά που πρεσβεύει κάθε εποχή. Κι όλο αυτό δοσμένο από μία μοντέρνα αισθητική,απαλλαγμένο από τις γραφικότητες παλαιότερων ετών.
   Εγώ μπορώ να σας πώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ ως βιβλίο καί θα επιθυμούσα μελλοντικά να διαβάσω είτε μία πιθανή του συνέχεια είτε άλλο βιβλίο του συγγραφέα.
                                                   Καλά σας αναγνώσματα!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Ίβαρ είναι ένας νεαρός κάτοικος ενός ειρηνικού χωριού στον ζοφερό Βορρά της Ευρώπης κατά την αυγή του 1ου αιώνα μ.Χ. Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους φιλήσυχους συγχωριανούς του, ο Ίβαρ διαθέτει καρδιά και ψυχή πολεμιστή και το ειρηνικό του χωριό δεν μπορεί να του προσφέρει ό,τι επιζητά.

Κατά συνέπεια, λοιπόν, προκειμένου να αποκτήσει δόξα και φήμη μέσω του σπαθιού, αποφασίζει ενάντια στις συμβουλές των οικείων του να εγκαταλείψει το χωριό και τη ζωή του όπως την ήξερε. Σύντομα, μόλις στην αρχή της περιπέτειάς του, θα συμμετάσχει σε μια μάχη όπου χαρούμενος θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει τον πολεμοχαρή θεό του. Η έκβαση της μάχης αυτής, όμως, θα έχει τελείως απρόοπτα αποτελέσματα για τον ίδιο και τη μετέπειτα πορεία του. Μια πορεία γεμάτη θάνατο, εκπλήξεις και ηθικά σταυροδρόμια, υπό το πέπλο του υπερφυσικού, που ξαφνικά καλύπτει τη νέα πραγματικότητα του πολεμιστή.


Μπορεί ο Ίβαρ να βρει το πεπρωμένο του μετά από εμπειρίες που θα λύγιζαν και τον πιο δυνατό πολέμαρχο, θεούς και δαίμονες;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΤΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
ΙΒΑΡ,Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΙΒΑΡ,Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.