Δελτίο Τύπου-"Το 'Ευαγές' "-Γιώργος Στ. Αθανασιάς-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το “Ευαγές” (Ένας Ζωολογικός Κήπος Ανθρώπων)" του συγγραφέα μας Γιώργου Στ. Αθανασιά!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Γερμανική κατοχή…
Ο λαός συσπειρώνεται, ξεσηκώνεται και αντιστέκεται όσο και όπως μπορεί. Οι επονείδιστοι, την ώρα που ο κοσμάκης λιμοκτονεί, γίνονται μαυραγορίτες, για να πλουτίσουν.
Εμφύλιος…
Η Ελλάδα «μικραίνει», δεν τα χωράει τα παιδιά της… Κι εκείνα, αντί να βαπτίσουν στην κολυμβήθρα της αγάπης τις ψυχές τους, κανιβαλίζουν… τρώνε τις σάρκες τους… σκορπούν την καταστροφή.
Ο Θανάσης Γεωργακάκης, άνθρωπος γεννημένος μέσα στον τυφώνα του αλληλοσπαραγμού, μαζί με μια πλειάδα φίλων και «ομοϊδεατών» του, βάλθηκε να οικοδομήσει έναν κόσμο αλλιώτικο, σύγχρονο, ειλικρινή, έντιμο και ανθρώπινο. Όμως, σε κάθε βήμα του συντύχαινε κι ένα εμπόδιο, συναντούσε κι ένα συμφέρον, του αντιστεκόταν και ένα «εγώ».
Όταν ανέλαβε τη Διοίκηση του «Ευαγούς», βρήκε να τον περιμένουν δεκάδες «Εσταυρωμένοι». Βρήκε να τον περιμένουν άνθρωποι αναμάρτητοι, αλλά κολασμένοι. Συνάντησε ανθρώπους αθώους, αλλά καταδικασμένους. Ο καθένας τους ήταν μια ιστορία και όλοι τους μαζί απάρτιζαν τη δυστυχία.
Ως Διοικητής του «Ευαγούς» χρειάστηκε να συνυπάρξει με μια μικροκοινωνία γεμάτη ανυπόθετη αγάπη, δόλιες κακοτοπιές, εγωκεντρισμό, ιδιοτέλεια, κοντόφθαλμη ματιά και μίσος… μίσος άφατο.
Άραγε, κατάφερε να περάσει αλώβητος μέσα από τις συμπληγάδες του σαθρού κατεστημένου και της καθεστηκυίας τάξης ή μήπως τον συνέθλιψαν οι πολεμικές ιαχές, οι διθύραμβοι αποκαρδίωσης, οι απειλές, οι ανερυθρίαστες εναντιώσεις και οι τριτοκοσμικές νοοτροπίες;
Μη ζητάς ζεστασιά από τζάκι σβηστό…
Μην προσμένεις βοήθεια από χέρι κλειστό…
Μην καρτεράς αγάπη από μαρμαρένια καρδιά…
Μην προσδοκάς ανθρωπιά από κουφάρι αδειανό…
Πάτα στη γη σταθερά, σήκωσε τα μάτια ψηλά και
προχώρα… προχώρα μπροστά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στον μικρό και απόμερο συνοικισμό της Μουτσιάρας Ραπτοπούλου Ευρυτανίας. Το 1952 ήταν.
Εκεί τράνεψα, εκεί έκανα όνειρα, εκεί άπλωσα και τα φτερά μου.
Οι γονείς μου λίγο αγρότες, λίγο κτηνοτρόφοι, λίγο εργάτες και η πατρική μου οικογένεια πολυμελής.
Εργάστηκα ως Εκπαιδευτικός σε Σχολεία της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ευρυτανία (Ραπτόπουλο, Δυτική Φραγκίστα, Καρπενήσι).
Υπηρέτησα, για αρκετά χρόνια, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας, ως στέλεχος της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος του Νομού Ευρυτανίας και Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.
Είμαι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων.
Ασχολήθηκα και ασχολούμαι με το παρελθόν της Ευρυτανίας, αναζητώντας τον αλλοτινό πολιτισμό της στο χωριό, στον συνοικισμό, στη γειτονιά, στο σπίτι, στο βουνό, στη στάνη, στο χωράφι, παντού.
Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στον Θεό μου, που με εμπιστεύτηκε στη ζωή, που με έφτασε ως εδώ που έφτασα, αλλά και γιατί μου έδωσε τις ευαισθησίες και τη δυνατότητα να θαυμάζω τα επίγεια και να συναρπάζομαι από τα επουράνια.
Ευγνωμοσύνη απέραντη νιώθω και για τους γονείς μου Στέλιο και Σαββούλα, που με έφεραν στη ζωή και που έκαναν τη φτώχεια τους έχον και πλούτο, για να με τρανέψουν.
Εκτός από τη λαογραφία και τη λογοτεχνία, ασχολούμαι με τη φωτογραφία, με τη μελισσοκομία και με την κηπουρική.
Μου αρέσει να ονειρεύομαι κοιτώντας τα σύννεφα, όταν είναι χρωματισμένα με της ανατολής ή με της δύσης τα χρώματα, να ταξιδεύω με τις αχτίδες του ήλιου ή με του φεγγαριού το φως και να ακολουθώ νοερά τις ατέρμονες τροχιές των αστεριών.
Μου αρέσει η καλή μουσική και το σωστό ραδιόφωνο (στο παρελθόν, για πολλά χρόνια, υπήρξα παραγωγός εκπομπών λόγου και μουσικής).
Πιστεύω στον Άνθρωπο και μου αρέσει η ειλικρινής και η άδολη φιλία.
Με εξοργίζει ο εφησυχασμός, η πνευματική ένδεια, η πολυπροσωπία, το ψέμα, ο φαρισαϊσμός, το «εγώ», οι «δήθεν» και η υποκρισία.
Το βιβλίο μου «ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ», τον Δεκέμβρη του 2019, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το Α΄ Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας.
Σύζυγός μου είναι η Νηπιαγωγός Ειρήνη Ε. Παπαντώνη και παιδιά μας η Ελισάβετ, ο Στέλιος και ο Σπύρος.
Κατοικώ μόνιμα στο Καρπενήσι.
E-mail μου είναι το: gathanasias1952@gmail.com
Γιώργος Στ. Αθανασιάς
Έργα του ιδίου:
*Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΒΑΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2007,
*ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, (29+1 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ), ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2008,
*ΚΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΑ, ΘΡΥΛΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑΠΑΔΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ 2011,
*ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ 2014,
*ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ 2018.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 448
ISBN: 978-618-5424-61-9
Τιμή: 17,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής
Το βιβλίο "Το “Ευαγές” (Ένας Ζωολογικός Κήπος Ανθρώπων)" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής
Ταξιδεύουμε
στο χώρο της λογοτεχνίας
ΜΑΖΙ!
Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων!


Δελτίο Τύπου-"Το 'Ευαγές' "-Γιώργος Στ. Αθανασιάς-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Το 'Ευαγές' "-Γιώργος Στ. Αθανασιάς-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Μαΐου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.