Συνέντευξη με τη συγγραφέα Θεοδοσία Αριστοδήμου

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

 

     Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Θεοδοσία Αριστοδήμου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Χατζηλάκος κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''Επτά εισιτήρια..ένα ταξίδι''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                                     Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τί είναι για εσάς η συγγραφή; Πώς και με ποιόν τρόπο μπήκε στη ζωή σας;


Θ.Α. Η συγγραφή για μένα είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης. Από μικρή μου άρεσε να γράφω μικρές ιστορίες. Κρατούσα και ημερολόγιο γράφοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου. Όσον αφορά τη συγγραφή της ιστορίας του βιβλίου μου,άρχισε μετά από το δεύτερο ταξίδι μου στο Παρίσι,που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των σπουδών μου στα Τρίκαλα. Επηρεασμένη από την ρομαντική πόλη και τα γεγονότα που έζησα τόσο στο Παρίσι αλλά και στα Τρίκαλα,άρχισα να μεταφέρω όλα όσα έγιναν στο χαρτί. Έτσι δημιουργήθηκε η ιστορία του μυθιστορήματός μου που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χατζηλάκος το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Επτά Εισιτήρια...Ένα ταξίδι’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;


Θ.Α. Σας ευχαριστώ πολύ! Είναι ένα ευχάριστο και ταξιδιάρικο μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που θα σας ταξιδέψει από τα πανέμορφα Τρίκαλα στην πόλη του φωτός,το Παρίσι. Μία παρέα φοιτητών,τρία αγόρια και τρία κορίτσια,μαζί με ένα νέο μέλος που προστίθεται τελευταία στιγμή στην παρέα,γίνονται οι επτά ήρωες που ξεκινάνε για το συναρπαστικό ταξίδι προς το ρομαντικό Παρίσι. Το ταξίδι τους είναι γεμάτο περιπέτεια,διασκέδαση,έρωτες,προδοσίες,συνομωσίες και νέες γνωριμίες. Κάποια στιγμή οι διακοπές τους… θα μετατραπούν σε εφιάλτη. Τα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.




ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας; Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή του;


Θ.Α. Την ιστορία την εμπνεύστηκα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στα Τρίκαλα και μετά το δεύτερο μου ταξίδι στο Παρίσι. Μου πήρε χρόνια η συγγραφή λόγω της σχολής μου. Το ξεκίνησα το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2019.  Παρ’όλα αυτά διαβάζοντας ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πως έχει τωρινά στοιχεία.


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Σε ποιούς απευθύνεται το βιβλίο σας ‘’Επτά Εισιτήρια...Ένα ταξίδι’’;


Θ.Α. Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλο το αναγνωστικό κοινό που αγαπά τα βιβλία και τα ταξίδια.


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: ‘’Επτά Εισιτήρια...Ένα ταξίδι’’ ο τίτλος του βιβλίου σας και με ιντριγκάρει για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτόν. Πώς έγινε η επιλογή του; 


Θ.Α. Πίσω από το τίτλο ¨Επτά εισιτήρια…ένα ταξίδι¨ κρύβεται το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο τίτλος επιλέχτηκε με την βοήθεια του αδελφού μου Αλκιβιάδη,ο οποίος το διάβασε πριν πάρει το δρόμο προς το τυπογραφείο και ως αναγνώστης θεώρησε πως αυτός ο τίτλος του ταιριάζει καλύτερα. Στις περισσότερες κριτικές που λαμβάνω για το βιβλίο μου,παίρνω θετικά σχόλια για τον τίτλο και μου λένε ότι τους αρέσει ο τίτλος αυτός γιατί συνδέεται με την ιστορία. Εδώ επίτρεψέ μου να ευχαριστήσω τον αδελφό μου ξανά για την πολύτιμη βοήθειά του.


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο του οποίου η υπόθεση να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα;


Θ.Α. Ήθελα να ξεκινήσω την συγγραφική μου πορεία με μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα,ευχάριστη,συναρπαστική,ανάλαφρη,διαφορετική και γεμάτη νιάτα που μέσα από αυτή ο αναγνώστης να ταξιδέψει ευχάριστα,να γελάσει,να συγκινηθεί,να ξαφνιαστεί με τα απρόβλεπτα γεγονότα,να γνωρίσει τα αξιοθέατα της κάθε πόλης και να νιώσει όμορφα σε όλη τη διάρκεια του διαβάσματος. Τα γεγονότα που βίωσα μέσα στο περιβάλλον μου,μου έδωσαν και το κίνητρο να αρχίσω το γράψιμο μιας αληθινής ιστορίας,στην οποία έπειτα πρόσθεσα και στοιχεία μυθοπλασίας. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τί θα θέλατε να ‘’κρατήσουν’’ οι αναγνώστες/στριες από την επαφή τους με το βιβλίο σας;


Θ.Α. Θα ήθελα να ‘’κρατήσουν’’ την ανεμελιά και τη ζωντάνια που έχουν οι ήρωες του βιβλίου μου,όπως και την σημαντικότατη αξία της φιλίας. Από κει και πέρα ο καθένας ας κρατήσει και την αίσθηση που θα νιώσει καθ'όλη τη διάρκεια του διαβάσματος του βιβλίου μου,γιατί ο κάθε ένας αναγνώστης/αναγνώστρια μπορεί να εκλάβει και να ταυτιστεί με διαφορετικά στοιχεία της ιστορίας.


ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;


Θ.Α. Σαν αναγνώστρια διαβάζω όποιο βιβλίο βρεθεί στα χέρια μου και μου κινήσει το ενδιαφέρον. Συνήθως τα είδη που επιλέγω να διαβάζω είναι νεανικά/περιπέτειας,ρομαντικά και βασισμένα σε αληθινά γεγονότα.


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;


Θ.Α. Έχω προσέξει πως τα τελευταία χρόνια το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας έχει αρχίσει σιγά,σιγά να αποδέχεται τους νέους συγγραφείς πιο εύκολα από ότι παλαιότερα,και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Βλέπω ότι αναγνωρίζονται πιο γρήγορα τα νέα συγγραφικά ταλέντα και είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον λογοτεχνικό χώρο τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Υπάρχουν νέοι συγγραφείς που αξίζει να διαβάζουμε τα βιβλία τους,γιατί δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά των συγγραφέων σε άλλες χώρες αλλά και από αυτά των παλαιότερων συγγραφέων. 


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας; 


Θ.Α. Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω. Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποιον και να αδικήσω κάποιον άλλο. Αν μου επιτρέπεις…


ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιό λογοτεχνικό είδος θα ανήκει; Πότε περίπου να το περιμένουμε;


Θ.Α. Έχω ξεκινήσει να γράφω το δεύτερο μου βιβλίο,το οποίο ανήκει στο είδος μυστηρίου και φαντασίας. Οι ήρωές μου είναι τρείς,ένας άντρας και δύο γυναίκες που μπλέκονται σε ένα μυστήριο στην αιώνια πόλη,δηλαδή τη Ρώμη. Για να λύσουν το μυστήριο θα πρέπει να βρούνε τα στοιχεία που είναι διασκορπισμένα σε διάφορες χώρες. Ξεκινάνε από την Αθήνα,πάνε στην Κύπρο για επαγγελματικό σκοπό κι εκεί βρίσκουν το πρώτο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στη Ρώμη. Τα στοιχεία θα σχετίζονται με τις πόλεις που βρίσκονται ή μήπως όχι; Μυστικά από το παρελθόν,στοιχειωμένα κτίρια και όχι μόνο ξεδιπλώνονται στην ιστορία. Είναι ένα  μυστήριο που ταξιδεύει ανά τους αιώνες. Άγνωστα μέρη και αξιοθέατα που κρύβουν πίσω τους μια άλλη ιστορία. Μόνο αυτά μπορώ να πω αποκαλύψω μέχρι στιγμής.   

Λόγω της δυσάρεστης κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό είναι δύσκολο να πω με σιγουριά το πότε θα κυκλοφορήσει. Ελπίζω μέχρι το τέλος του 2021 να κυκλοφορήσει. Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό σύντομα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά για αυτή την υπέροχη συνέντευξη. Εύχομαι ό,τι καλύτερο γλυκιά μου Κυριακή σε εσάς και στο blog Dominica Amat!


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.


Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat












Συνέντευξη με τη συγγραφέα Θεοδοσία Αριστοδήμου Συνέντευξη με τη συγγραφέα Θεοδοσία Αριστοδήμου Reviewed by Dominica on Απριλίου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.