Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Αλκιβιάδη Σκουλά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Ποδαρικό για τον μήνα Απρίλιο,στην στήλη των συνεντεύξεων,κάνει ο συγγραφέας κύριος Αλκιβιάδης Σκουλάς. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο του καί τις απαντήσεις του. Το αστυνομικό του μυθιστόρημα με τίτλο ''ΣΤΙΓΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ'' κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Για όσους/ες ενδιαφέρεστε,μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                     Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

                                              Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;

Α.Σ. Το καλοκαίρι του 2014 μπήκε η ιδέα στο κεφάλι μου, όπου και δούλευα ως εποχιακός στο αεροδρόμιο. Ένα ψυχολογικό θρίλερ πυροδότησε την ανάγκη μου για ανάγνωση και γραφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας προς τους αναγνώστες;

Α.Σ. Να μην το βάζουν εύκολα κάτω, και να μην χάνουν την πίστη στον εαυτό τους. Οι δοκιμασίες, είτε εύκολες είτε δύσκολες, είναι μέρος της ζωής μας. Αλίμονο στον άνθρωπο που λυγίζει προτού καν προσπαθήσει το οτιδήποτε.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

Α.Σ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω οραματιστεί κάτι για το μακρινό μέλλον. Αυτό που στοχεύω είναι η προσωπική μου βελτίωση πάνω στο αντικείμενο, έτσι ώστε ν’ αποφέρω καρπούς στα επόμενα βήματά μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Φοξ; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Α.Σ. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας είναι έτοιμο από καιρό και το έχω παραδώσει. Την περίοδο αυτή έχω βάλει μπροστά το τρίτο μέρος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί επιλέξατε την αστυνομική λογοτεχνία;

Α.Σ. Αρχικά γιατί ήμουν λάτρης από παιδί της αστυνομικής περιπέτειας ως σινεφίλ. Από την άλλη, η αστυνομική λογοτεχνία έχει αντικαταστήσει το κοινωνικό μυθιστόρημα, κι αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το ΣΗΜΕΡΑ, από τις αρχαίες τραγωδίες έως και την περίοδο που διανύουμε τώρα. Επίσης, υπάρχουν ποικίλα θέματα να μελετήσεις και να γράψεις με βάσει την επιστήμη της εγκληματολογίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε βιβλία;

Α.Σ. Η ανάγνωση μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο. Εμένα προσωπικά, με βοήθησε να εξελιχθώ σε διάφορους τομείς, τόσο στη γνώση όσο και στην ανάπτυξη και τη διαχείριση της ελληνικής γλώσσας. Ωστόσο, πέρα από μελέτη, η ανάγνωση εξαρχής αποτελούσε για μένα ένα ψυχαγωγικό μέσο, μέσα απ’ το οποίο ταξιδεύω για ώρες ολόκληρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Μπορείτε να μας περιγράψετε την υπόθεση του πρώτου σας βιβλίου «Στίγμα θανάτου»;

Α.Σ. Η ιστορία εξελίσσεται σ’ ένα φαινομενικά ουτοπικό μέρος, το Ρόξβιλ. Μία μικρή κωμόπολη που φαντάστηκα και τοποθέτησα ανάμεσα στη Μινεσότα και τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Μία σειρά από ειδεχθή εγκλήματα αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο επιθεωρητής Τζέικ Φοξ του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Δολοφονίες οι οποίες βγάζουν στο φως της δημοσιότητας τα ένοχα μυστικά των θυμάτων, κι αυτό συνταράσσει ολόκληρη την κοινωνία.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Ως αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Α.Σ. Πέρα από αστυνομικά μυθιστορήματα, μ’ αρέσει να διαβάζω ψυχολογικά θρίλερ, ιστορική και κλασική λογοτεχνία, αλλά και του φανταστικού κάποιες φορές. Προσωπικά, έχω μία αδυναμία της επικής φαντασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα,ή,δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Α.Σ. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά από την περίοδο που άρχισα εντατικά να διαβάζω και να γράφω, παρατήρησα μία άνοδο στο εγχώριο στερέωμα. Πολλές προσπάθειες και προτάσεις ελλήνων συγγραφέων, ανεξαρτήτως είδους, έχουν πάρει τις θέσεις τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων και κατ’ επέκταση στις βιβλιοθήκες μας. Προσωπικά, είμαι αναγνώστης ελλήνων συγγραφέων τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, και δεν το μετανιώνω στιγμή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

Α.Σ. Ειλικρινά είναι δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα σε τόσα βιβλία και δημιουργούς. Για βιβλίο επιλέγω την “Τριλογία της Μασσαλίας” του Jean-Claude Izzo, και για αγαπημένο συγγραφέα τον Stieg Larrson. Sorry Nesbo!

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Υπάρχει πιθανότητα να γράψετε βιβλία, τα οποία θα ανήκουν σε άλλα λογοτεχνικά είδη;

Α.Σ. Δεν το αποκλείω! Με το που ολοκληρώσω την «τριλογία θανάτου», με περιμένει από καιρό ένα διαφορετικό στόρι στη γωνία.

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;

Α.Σ. Για αρχή, υπομονή και επιμονή… Θα τους χρειαστεί! Διότι πέρα από την αγάπη γι’ αυτό που σκοπεύουν να γράψουν, χρειάζεται χρόνος, μελέτη κι αρκετή αφοσίωση για να ολοκληρωθεί το έργο τους. Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, θα τους συμβούλευα ν’ απολαύσουν τη διαδικασία παραγωγής γιατί είναι πραγματικά μαγευτική. 

                                Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

                                  Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Αλκιβιάδη Σκουλά Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Αλκιβιάδη Σκουλά Reviewed by Dominica on Απριλίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.